Megjelent: 3 hónapja

Lejáró SZÉP Kártya egyenlegek - mi lesz velük idén?

Május 31. mindig is egy fontos határidő volt a Széchenyi Pihenő Kártya tulajdonosok számára. Ilyenkor érdemes ugyanis odafigyelni arra, hogyan is állunk a régebben feltöltött egyenlegekkel - figyelmeztet Fata László, juttatási szakértő.

A Széchenyi Pihenő Kártyára vonatkozó Kormányrendelet szerint a feltöltést követő második év május 31. után a szolgáltató az ilyen régebbi egyenleg terhére maximum havi 3 százalék költséget érvényesíthet - emlékeztet Fata László juttatási szakértő.

Eszerint az ilyen 2020-ban vagy azelőtt feltöltött egyenlegek továbbra is elérhetőek lennének, de az értékük folyamatosan csökkenhet.

Nagy segítség volt a felhasználóknak már tavaly, hogy érkezett egy módosító Kormányrendelet, mely szerint a veszélyhelyzet megszűnését követő 60 napig a pénzforgalmi szolgáltató a Széchenyi Pihenő Kártya juttatásként átutalt, fel nem használt pénzeszköz erejéig és annak terhére a munkavállalóval szemben ilyen fenti díjat nem számíthat fel. Így a veszélyhelyzetet követően lenne még nagyjából 2 hónapja az érintetteknek, hogy elköltsék a Széchenyi Pihenő Kártyán lévő régebbi egyenlegüket.

Ez a mentesség 2022. május 31-én lejárna. 2022. május 26-án azonban megjelent egy új Kormányrendelet, mely június 1-től továbbra is érvényben tartja a korábbi mentesítő szabályokat. 
Így június elején még nem kezdődik el az a 60 nap melynek lejártát követően számítani kellene a régi egyenlegeknél a szolgáltatói költségek levonására.

Az élelmiszer boltokban is felhasználható kártyával valószínűleg lesz lehetősége minden érintett kártyatulajdonosnak, elkölteni a 2020-ban vagy korábban kapott Széchenyi Pihenő Kártya juttatásaikat.

  • 2022.08.29Mit tegyél, hogy tőled vásároljanak? Értékesítése mindig szükség van; nem csak akkor, ha a cégnek jól megy, de akkor is, amikor nehéz időszak következik. Részletek Jegyek
  • 2022.09.16HR és Munkajog modul I.: A munkaviszony keletkezése / Beléptetés Kettő az egyben: egyszerre HR és munkajogi megközelítésben: a munkaszerződés, általános magatartási követelmények, adatvédelem és más, fontos témák neves oktatóktól, mint Berke Gyula, Bankó Zoltán. Részletek Jegyek
  • 2022.09.28 recruiTECH BLUE Kékgalléros foglalkoztatók, termelő logisztikai vállalatok = recruiTECH BLUE konferencia, ahol újra a fizikai toborzáson lesz a hangsúly. Harmadik országbeliek foglalkoztatása, szállásoltatás, online toborzás, outsourcing és még számos aktuális téma! Részletek Jegyek
  • 2022.10.05Tréning Kerekasztal Konferencia 2022. Folytonos változások, aggodalom, stressz, hybrid működés, motivációvesztés, soha nem látott fluktuáció - napjainkban számos már korábban is tapasztalt és rengeteg új kihívással küzdenek a cégvezetők, HR és képzési szakemberek. Az idei Tréning Kerekasztal konferencia több évtizedes hagyományt követve az aktuális szervezeti és HR kihívásokra ad válaszokat és bemutatja a magyar piac vezető tréningcégeinek legújabb fejlesztéseit és tapasztalatait. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter

Facebook