Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 2 éve

LMP: a pszichiátriai dolgozókon is segítsen a kormány

Ungár Péter (LMP) országgyűlési felszólalásában azt kérte a kormánytól segítse az egyszülős családokat családipótlék emeléssel, illetve emelje a pedagógusok és a szociális illetve a pszichiátriai dolgozók bérét - írja az MTI.

images

Ungár Péter (LMP) felszólalásában azt kérte a kormánytól, segítsen az egyszülős családoknak azzal, hogy növelt családi pótlékot és olyan kedvezményeket kapjanak, mint a nagycsaládosok. Hozzátette: ezek a családok önhibájukon kívül kerültek ebbe a helyzetbe, de a kormánytól semmilyen segítséget nem kapnak.

A képviselő beszélt a szociális dolgozók béréről is. Mint mondta, 9 éve be van fagyasztva a közalkalmazotti bértábla, amely alapján ők a fizetésüket kapják, ezért arra kérte a kormányt, hogy rendezze ezt a kérdést.

Jelezte még, hogy a zene és művészeti tanárok is nagy vesztesei az új költségvetésnek, mert ők mindig kimaradtak a pedagógus-béremelésből. Közölte még: kifejezetten megalázó béreket kapnak ezen bértábla alapján a bölcsődei és óvodai dolgozók, és rendezni kell a pszichiátriai betegek helyzetét, amely az OPNI bezárása óta megoldatlan, a pszichiátriai dolgozóknak pedig bérkiegészítést kell adni.

MTI
  • 2020.02.20Készülj fel a 2020-as Munka törvénykönyve változására! Hogyan kell előkészíteni munkajogi szempontból a felmondást? Hogyan működhet jogszerűen az elektronikus munkaidő nyilvántartás? Milyen változások várhatók a Munka törvénykönyvében, az elfogadott uniós irányelvek tükrében? Milyen tanulságok vonhatók le a legújabb munkaügyi bírói gyakorlatból? Részletek Jegyek
  • 2020.02.20recruiTECH Idén minden eddiginél erősebb programmal, számos külföldi (IRL, UK, PL) és hazai előadóval indítjuk útjára a recruiTECH, 2020.02.20-i eseményünket! Várjuk szeretettel a toborzási szakma színe-javát, és mindenkit, aki felelősséget érez a tehetségek megtalálásában. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter