Megjelent: 4 éve

Még gyorsabb SSD-t!

Napjaink egyre elterjedtebb meghajtói az SSD-k, és ezt elsősorban eleve a gyorsaságuknak köszönhetik. Adattárolási feladatokra képesek, a hagyományos merevlemezzel összehasonlítva eleve hatszor, hétszer gyorsabbak. Köszönhető ez a mozgó alkatrész hiányának, az abból adódó kisebb súlyának, így a kedvezőbb áramfelhasználásnak egyaránt. Egyes esetekben azonban egy SSD-re is ráférhet még egy kis gyorsítás. Előfordulhat az is, hogy a megszokott sebességéhez képest lassabb a rendszer. Keressük meg most az okokat és azok megoldásait!

SSD alap információk 

Legfontosabb, hogy a megjelenéskori csillagos ég árkategóriából mára a megfizethetőbe csúsztak le az SSD adattárolók. Pont ezért ideális régebbi asztali gépek vagy laptopok esetében is a hagyományos merevlemezt új típusú adattárolóval felszerelni. Működési elvüket tekintve az SSD-k memóriachipeken tárolják az adatokat, hasonlóan a memóriakártyákhoz. Ennek köszönhetően teljes mértékben immunisak a fizikai sérülésekkel szemben. A rendszer stabilitását, a hihetetlen gyorsaságot és a hosszú élettartamot a Gigaplaza Webáruháznál kapható SSD modellek garantálják. Beavatkozás nélküli egyszerű használatot tesznek elérhetővé, bármilyen energiaséma mellett.

SSD gyorsításA legjobb, hogy a merevlemezekkel ellentétben ennél a meghajtónál nem kell tördezettségmentesítést alkalmazni. A számítógép mindent elintéz. A rendszer képes érzékelni az SSD meghajtót, így a beállításokat erre a meghajtó típusra optimalizálja. Windows 8-as vagy annál újabb operációs rendszereknél semmilyen teendőnk nincs. A régebbieknél azonban kapcsoljuk ki a SuperFetch funkciót, mert ez jellemzően lassulást okozhat. Ez a program a HDD-k gyorsabb működéséhez végzi a fájlok indexelését, amely egy SSD esetében csak puszta időpazarlás.

A tárhellyel azonban bánjunk okosan. Az adattárolón hagyjunk némi szabad helyet, hogy az úgyszólván tudjon lélegezni. Ez mindenképp szükséges ahhoz, hogy a meghajtó problémamentesen és maximális sebességgel tudjon működni. Gyorsításuk szempontjából a gépet, amelyben működik, virtuális memóriával érdemes felszerelni. Ez szignifikánsan meggyorsítja a teljes rendszert és a programokat is.

További trükkökSSD és SSD között is van különbség. A meghatározó neves gyártók kezei közül kikerült legújabb modellek a korábbiakhoz képest még gyorsabbak. Érdemes azok közül választani. Az SSD esetében sem szabad szemet hunyni a rendszeres adatmentés felett. Az SSD halála esetén az azon tárolt adataink visszavonhatatlanul elvesznek. Így e probléma elkerülése érdekében az adatok másolati példányait érdemes egy másik tárolón is menteni.

A stabilitás és sebesség tekintetében az SSD-k kínálják a rendszerindításhoz és az adattároláshoz is az elérhető leggyorsabb sebességet. Ezen adattároló eszközök a legjobbak a várakozás nélküli irodai feladatokhoz elvégzéséhez és a féktelen netes szörfözéshez egyaránt!
  • 2021.04.23Szervezetfejlesztő (OD) Tanácsadó képzés Egyesítettük a Sämling Solution, a FranklinCovey és vendégelőadóink tudását és tapasztalatát, hogy a résztvevők „soft” és „hard” típusú fejlesztések koordinálására és támogatása is képesek legyenek. Mindazoknak akik Belső munkatársként vagy Külső tanácsadóként vezetnek vagy támogatnak szervezetfejlesztési folyamatokat. Részletek Jegyek
  • 2021.04.252 Napos Scrum Master képzés online, élő videokonferenciás Az agilis működés motorja a Scrum Master, aki biztosítja a hatékony csapatmunkát és kezeli az átalakulás során kialakuló feszültségeket, konfliktusokat. Minden iparágban célszerű átállni agilis működésre, nem csak a szoftverfejlesztésben. Képezze ki kollégáit Scrum Masterré. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Akár Barbadosról is dolgozhat távmunkában

Turistáknak ajánl 12 hónapra munkavállalói vízumot Barbados. Így akár a trópusi szigetről is lehet távmunkában dolgozni, és ott átvészelni a... Teljes cikk

Bicikliflottával könnyítik a dolgozók visszatérését

Ajándék kerékpárokkal ösztönzi a budapesti iroda dolgozóit a biztonságos és környezettudatos közlekedésre Balogh Levente, a Szentkirályi... Teljes cikk

Több mint 13 millió forintos kártérítést kapott egy férfi, mert unalmas volt a munkája

A francia férfi depressziós lett, miután lefokozták menedzseri pozíciójából. Teljes cikk