Szerző: Barna Eszter
Megjelent: 5 hónapja

Melyek a legnagyobb vezetési tanácsadó cégek?

Érdekes helyzetet mutat a Budapest Business Journal üzleti hetilap által összeállított iparági toplista, ami a legnagyobb vezetési tanácsadókat illeti. Ugyanis érdekes módon pont a legnagyobb - a Big4-hoz tartozó - nemzetközi cégek nem szerepelnek a lista tetején, vezetési tanácsadásból származó bevételek alapján, ugyanis ezek az adataik nem nyilvánosak.

A 2020-ban közzétett lista dobogós helyei egyébként az elmúlt évhez képest változatlanok, sőt az első öt helyen nincsen változás a helyezés tekintetében. Az első három helyezett mind magyar tulajdonú cég és a vezetésin kívül informatikai tanácsadással is foglalkoznak.

A listát magasan a Stratis Vezetői és Informatikai Tanácsadó Kft. vezeti, 2432 millió forintos vezetési tanácsadásból származó árbevétellel. A cég, ahogy a nevében is szerepel a vezetői tanácsadáson túl adat és IT menedzsmenttel is foglalkozik, valamint komplex, üzletileg kritikus projektet menedzsmentjét is vállalják a honlapjukon található információk szerint. A cég kulcsemberei szinte mindnyájan telekommunikációs háttérrel rendelkeznek, így nem meglepő, hogy a távközlés a cég egyik szakterülete, de bankokkal, biztosítókkal és az egészségügy és közigazgatás területén is dolgoznak.

A második helyezett szintén egy informatikai tanácsadással is foglalkozó vállalat, az AAM Vezetői Informatikai Tanácsadó Zrt. 1721 millió forintos árbevétellel. Információbiztonsággal, digitalizációval is foglalkoznak a menedzsment tanácsadáson kívül. A BBJ listájának adatai alapján 40 főállású munkavállalója van a cégnek.

A harmadik a Clarity Consulting Kft., amely szintén foglalkozik üzleti technológiákkal és IT rendszerfejlesztéssel is. Árbevételük 1,1 milliárd forint volt 2019-ben, 53 főt foglakoztatnak főállásban. A negyedik az ICG Integrated Consulting Group Kft., az első cég a listán, amelyben külföldi tulajdonosok is szerepet játszanak. Az ICG executive coachinggal, készségfejlesztéssel is foglalkozik. Árbevétele pedig 1 milliárd forint. Az ötödik helyezett pedig a Vialto Kft, az előző helyezett árbevételének nagyjából felével 493 millió forintos vezetési tanácsadásból származó árbevétellel. Ez az első öt hely, ahol a helyezés nem változott, és ezek azok a cégek, ahol a teljes árbevétel megegyezik a vezetési tanácsadásból származó bevételekkel.

A lista további szereplői helyet ugrottak, előrébb léptek általában, az árbevételek itt már jelentősen alacsonyabbak 200 illetve 100 millió forint környékén. Tavaly nem szerepelt, idén viszont nyolcadikként került fel a Borealis Catalyst Group Kft. A lista ezen szereplőinek bevételeinek már csak egy része származik vezetői tanácsadásból.

Az Deloitte, az EY és a KPMG és a PwC bár sokszoros összbevétellel rendelkeznek, ahogy fentebb is említettük, a vezetési tanácsadásból származó bevételeik nem nyilvánosak, így nem szerepelnek rangsorral a listán.
 

Rangsor Cég neve Vezetési tanácsadásból származó nettó árbevétel 2019-ben (M Ft)
1. Stratis Vezetői és Informatikai Tanácsadó Kft. 2,432
2. AAM Vezetői Informatikai Tanácsadó Zrt. 1,721
3. Clarity Consulting Kft. 1,1
4. ICG Integrated Consulting Group Kft. 1,096
5. Vialto Consulting Kft. 492
6. Consact Kft. 217
7. Kvalikon Kft. 132
8. Borealis Catalyst Group Kft. 129
9. Európa Tréning Kft. 87
10. Xellum Tanácsadó és Szolgáltató Kft. 52
NR. Proactive Management Consulting Kft 43
NR. Deloitte Magyarország  
NR. Corporate Values Szervezetfejlesztési és Vezetési Tanácsadó Kft.  
NR. EY Magyarország  
NR. PwC Hungary  
NR. KPMG Magyarország  
NR. Szinergia Projekt-, Működés- és Változásmenedzsment Kft.  
NR. Capitol Consulting Group Kft.  
NR. AON Magyarország Kft.  
NR. Accenture Tanácsadó Kft.  
NR. Sensa Consulting Kft.  
NR. IFUA Horváth & Partners Kft.  

A Budapest Business Journal iparági listái és összes kiadványa a www.bbj.hu/shop oldalon vásárolható meg.

 

  • 2021.10.05Tréning Kerekasztal 2021 Komoly kihívások érték és érik a szervezeteket az utóbbi időszakban. Először a járvány okozta sokk, a vele érkező gazdasági megtorpanás, a home office, hogy szinte minden átkerült a digitális térbe. A helyzet továbbra is konstans változásban van, így szükség van folyamatos, rugalmas alkalmazkodásra. A szervezetek VUCA-környezethez való illeszkedésére, a mostanában egyre inkább teret nyerő hibrid működés kialakítására. Mindehhez a képzéseknek, a tréningpiacnak is alkalmazkodnia kell. Ezért is ül össze újra, egy év kihagyás után a Tréning Kerekasztal Konferencia 2021. október 5-én, a New York Palotában. Részletek Jegyek
  • 2021.10.07Jólét és hatékonyság? Mentálhigiénés nagykövet program! Képzést minden olyan vezetőnek, vezetői csapatnak, akik szeretnének tudatosan, hatékonyságot, jólétet növelni a szervezeten belül. Részletek Jegyek
  • 2021.10.12XVIII. Magyar Munkajogi Konferencia – 9 kreditpont A Wolters Kluwer Hungary legnagyobb éves rendezvénye idén válik nagykorúvá. Ezúttal is a megszokott, színvonalas szakmai programokkal és felejthetetlen közösségi élményt ígérve várjuk a munkajoggal foglalkozókat a Dunakanyar szívében. A rendezvényen az ügyvédek és jogtanácsosok 9 kreditpontot szerezhetnek! Részletek Jegyek
  • 2021.10.20Hibrid munkavégzés, távmunka, munkaidő, pihenőidő és egyéb aktuális kérdések a munkajogban Jöjjön el, és tájékozódjon élőben dr. Fodor T. Gábortól a terület egyik jeles szakértőjétől. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter