kapubanner for mobile
Megjelent: 7 éve

Melyik év szabályai szerint adózunk?

A juttatások időzítésével azért kell foglalkoznunk, mert nem mindegy, hogy melyik év szabályai szerint fizetjük a közterheket, és melyik év összkeretét fogyasztja az adott elem. Sok munkáltató az előző hónap jogosultsága alapján a következő hónap elején adja a juttatásokat. A januárit február elején, a februárit március elején és a decemberit január elején.

A személyi jövedelemadóról szóló törvény azonban (egy-két kivételtől eltekintve) úgy rendelkezik, hogy a juttatás kiadásának, utalásának, feltöltésének napjára vonatkozó szabályok szerint kell adóznunk.

Tehát a február elején adott juttatások adóját majd március 1-12. közt kell bevallani és megfizetni. Így a cég számára decemberi, de 2017. január elején adott juttatások bizony már a 2017-es szabályok szerint adóznak, és könnyen lehet, hogy jelentősen magasabb adóval.

Sokszor hallom azt a megoldási tervet, hogy a 2017. január eleji juttatásokat előrehozzák idén decemberre. Ezzel azért kell különösen vigyázni, hogy 2016-ban nehogy túllépjük az átütemezéssel az egyes juttatások havi, éves kereteit és az összkeretet (az átütemezéssel dupla juttatás jelenhet meg decemberben, vagy éppen 13. juttatás az adott évben).

Különösen fontos lesz erre odafigyelni az idei évváltáskor, hiszen 2017-ben egészen más közterhekkel adhatjuk az idén kedvező adózású juttatásokat.

Bár az adómentes lakáshitel törlesztés támogatás időzítését - éppen az adómentesség miatt - kevésbé zavarná az évváltás, viszont itt az év végi juttatásoknál fontos lehet, hogy meddig képesek az idei évre könyvelni a fogadó bankok a törlesztést, és mikortól kerülhet a jövő évi tételek közé.

Olyan időszak is adódhat év végén, melyben elindított utalások később visszapattannak a munkáltatóhoz, ami plusz egyeztetési terheket okoz majd.

A jövő évre vonatkozóan nem csak az adószabályok, hanem a szolgáltatói környezet is alaposan változhat, így egy-egy megismert juttatást nemcsak az adóváltozás, hanem mondjuk az optimális adminisztráció miatt is célszerű lehet új eszközökkel megvalósítani.

Fata László
cafeteria-szakértő
Cafeteriatrend

Legutóbbi kérdések - válaszok

  • 2024.03.21recruiTECH 2024 A recruiTECH elsősorban HR vezetőknek, toborzóknak, toborzási vezetőknek, employer branding specialistáknak és learning & development szakembereknek szól, akik napi szinten küzdenek a toborzási céljaikért a munkaerőpiacon, akik keresik az új megoldásokat, melyek segítségével hatékonyabbá tehetik vállalatuk tevékenységét.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.03.26Műegyetemi Állásbörze A Műegyetemi Állásbörze Budapest legnagyobb és legrangosabb álláskereső rendezvénye. 1995 óta képez hidat a munkaadók és potenciális munkavállalóik között. Rendezvényről rendezvényre több újítással, színesebb programokkal, felméréssel és számos csatornával is találkozhatnak az érdeklődők.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.03.27Átfogó projektmenedzsment képzés IPMA és PMI alapokon Klasszikus projektmenedzsment képzés - átfogó, gyakorlati program, egyéni mentorálással.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.04Six Sigma Black Belt képzés 9 napos gyakorlatorientált, intenzív képzési program, amely készségszintre fejleszti a résztvevőket a 6 Sigma ismeretek elsajátításában, alapoktól a Green Belt ismereteken át magas szintű hatékonyságjavító projektek megvalósításáig. info button Részletek ticket button Jegyek