Megjelent: 18 éve

Mi az outplacement és miért előnyös?

Kitesz a főnök a cégtől és ezután segítséget ad az álláskeresésben?" A szocialista tervgazdaság és teljes foglalkoztatás után a kapitalizmus farkastörvényeivel szembesülő magyar munkavállaló első hallásra keserűen mosolyog a fenti kérdésbe burkolt feltételezés hallatán, mondván a szociális érzékenységet nem a piaci verseny keretei között kell keresni.
Pedig a tőkés világban létezik az elbocsátás humánus formája, az outplacement, sőt több mint fél évszázados múltra tekint vissza.

Ismét egy idegen szó

Ugyan javuló tendenciát mutat a magyarok idegennyelv-tudása, ám nem árt egy mini nyelvóra keretében ismerkedni a fogalom írásmódjával és hangalakjával. Tehát "outplacement" leírva és "autplészment" fonetikusan.
"Már megint egy magyar füllel idegenül hangzó szó", fortyanhat fel a magyar nyelvért aggódó olvasó, ám egyetlen magyar szóval még a szakértők sem tudják megfogalmazni a tartalmat.
"Röviden kihelyezési politikának lehetne nevezni. Az outplacement gondoskodó vállalati magatartás, a szükséglet feletti létszámleépítésnél bekövetkező konfliktusok kezelésére külső tanácsadói cég aktív bevonásával", magyarázza a humánpolitikai eszköz jelentését Kozák Emese, a Kozák és Társai Outplacement Tanácsadó ügyvezető igazgatója. Az outplacement tehát segítség a menesztett alkalmazottak elhelyezkedési esélyeinek javításáért.

Segítség a frontról visszatérőknek

Az outplacement az Egyesült Államokban alakult ki a Második Világháború után, a frontról visszaérkezett és leszerelt katonák integrálására. A háború alatt megváltozott gazdasági környezetbe a cégek segítsége nélkül ugyanis nehezen tudtak volna beilleszkedni a háborút viselt katonák.
Nyugat-Európában a hetvenes évekre jelent meg az outplacement és a nyolcvanas években terjedt el.
A magyarországi kezdetekre így emlékezik Kozák Emese: "Az outplacement Magyarországra a kilencvenes évek közepén szivárgott be. 1996-ban a debreceni Biogál gyógyszergyárnál történt tömeges leépítés, mely során a cégvezetés szociálisan és részben képzésben - gondoskodott az elbocsátottakról, így az outplacement kezdeményei ekkor tűntek fel. Cégünket 1998-ban alapítottuk és máig mi vagyunk az egyetlen csak erre szakosodott szolgáltató cég az országban", így Kozák Emese.

Sok vezető nem is ismeri

Bár a humánpolitikában elterjedt a fogalom, a magyarországi cégek ha ismerik is, de nem használják. "Inkább a külföldi tulajdonban lévő cégek, amelyek anyaországában már kialakult gyakorlata és hagyománya van az outplacementnek ismerik ennek a szolgáltatásnak a komoly gyakorlati hasznát. A magyar cégek egyelőre tájékozódni szeretnének és információt kérnek", jellemzi a hazai helyzetet Jónás Anikó, az outplacement tanácsadással is foglalkozó személyzeti tanácsadó cég, az Adecco irodavezetője.
"Az a tapasztalatunk, hogy a magyar cégvezetők nem nagyon ismerik az outplacementet", erősíti meg Kozák Emese.

Gondoskodás és hírnév

Az outplacement alkalmazása kiadással jár a munkaadónak, ám ez korántsem tekinthető egyszerű kiadási tételnek, ugyanis sok, közvetlenül nem látható haszonnal jár.
"Az outplacementtel végrehajtott elbocsátás azt az üzenetet hordozza a cégnél maradottaknak, hogy a munkaadó gondoskodik minden alkalmazottról. Az outplacement nyugodttá teszi a munkahelyi klímát, segít az értékes, de a tömeges elbocsátás láttán megriadó munkavállalói réteg megtartásában, megnyugtatásában, míg az elbocsátott munkavállalókban nem okoz rossz szájízt a vezető döntése, segít a rossz élmény feldolgozásában és nyitva hagyja a kaput, hogy valamikor visszatérjen a céghez", ad betekintést az outplacement előnyébe Kozák Emese.
Tehát nem elsősorban szociális érzékenységét, önzetlenségét hangsúlyozza a munkaadó -ez túl szép lenne a kapitalizmusban-, amikor gondoskodik az elbocsátott alkalmazottak képzéséről, hanem a cég image-ét, a maradó munkatársak hangulatát tartja szem előtt.
Munkajogi szakértők tanácsolják, hogy érdemes a munkaszerződésbe belefoglaltatni, hogy a szükséglet feletti leépítéskor megkapja az alkalmazott az outplacement lehetőségét.

Milliós tanácsadói díjak

A tanácsadó cégek tanácsadói díjat számolnak fel a szolgáltatást igénybe vevő vállalatoknak. Az összeg elég széles sávban mozog. Információink szerint a csoportos tanácsadás személyenként 60-250.000 Ft között mozog a magyar piacon, míg az egyéni (felsővezetői) díja milliós nagyságrendű.
Több tanácsadó cég azonban nem fix tarifákon dolgozik, hanem a kliens éves jövedelmének bizonyos (általában 15) százalékát számolja fel, így az outplacement díja több is lehet. Hiába, az image javításáért illetve a szociális érzékenység kimutatásáért az outplacement alkalmazásakor is a kasszába kell nyúlni...

Karácsony Zoltán
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.09.17HR Basic képzés HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni. Jöjjön el képzésünkre és sajátítsa el – évek helyett 11 napban – az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Csak Békésben 5500 álláshely menekült meg

Békés megyében 844 millió forintból 5512 ember munkahelyét sikerült megmenteni a gazdaságvédelmi akciótervvel - mondta az Innovációs és... Teljes cikk

Naponta több ezer kérelem érkezik a munkahelyvédelmi bértámogatásra

Már több mint 170 ezer munkavállaló után igényeltek munkahelyvédelmi bértámogatást, amelyet a kormány döntésének értelmében az év végéig... Teljes cikk

Több mint 13 ezer cég pályázott eddig munkahelyvédelmi bértámogatásra

Több mint tizenháromezer cég pályázott eddig munkahelyvédelmi bértámogatásra, amelyet eddig 170 ezer munkavállaló után kaptak meg a vállalkozások... Teljes cikk