Szerző: HR Portal
Megjelent: 5 hónapja

Mi sülhet ki a start-up működés és a multinacionális nagyvállalati kultúra (véletlen) találkozásából?

Olyan cég, ahol nagy érték a fejlesztői szaktudás egy, vagy több konkrét területen egyre több van a magyar piacon, akár nemzetközi karrierlehetőséget is kínálva. Olyan azonban, ahol emellett díjazzák a start-up szellemiséget, ami piacosítható ötletek kitalálásában és megvalósításában gondolkodik, annál kevesebb.

images

A felvásárló Cisco a felhőalapú megoldásokban akart léptéket váltani, amikor megvette a Banzai Cloud magyar startupot. Az akvizícióban a technológiát és a csapatot is megvásárolták és a Cisco technológiai inkubációs szervezetébe integrálták.

A Cisco a Google-hez hasonlóan kezdett egy globális csapat felépítésébe Cisco Emerging Technologies and Incubation néven, ahol az innovátor szakemberek és szofterfejlesztők fókuszában új üzleti lehetőségekre épülő ötletek kidolgozása, termékek, szolgáltatások tervezése és fejlesztése áll. Tagjai tehetséges és nyitott gondolkodású emberek, akik globális, világszínvonalú projektek létrehozásában vesznek részt, munkájukat pedig együttműködő partnerek, cégek, egyetemek segítik.

Ehhez a szervezethez csatlakozott idén év elején a budapesti székhelyű, 11 senior rendszermérnök összefogásával 2017-ben alapított Banzai Cloud, amelynek most 34 fős csapata jártas a Kubernetes-re épített, új generációs Cloud Native alkalmazások fejlesztésében és skálázásában, és nyílt forráskódon alapuló projektek és közösségek aktív résztvevője egyben.

Termékeik olyan automatizált alkalmazások, amelyek a nagyvállalatoknál használt felhő alapú rendszerek fejlesztését, üzemeltetését és használatát könnyítik meg, modernizálják, teszik rugalmassá és integrálhatóvá. A fejlesztésük alapja a Kubernetes nevű szoftver mély ismerete, ami önmagában is egy bonyolult rendszer, erre építve fejleszt a Banzai Cloud tulajdonképpen kulcsrakész hibrid rendszereket.

A Kubernetes alapú rendszereké a jövő?

A Kubernetes alapú rendszerek jelentik ma azt az őrületet, ami korábban a felhőre való átállás volt: a nagyvállalati ügyfelek mindenhol ezt a tudást keresik. A nagy megoldásszállító cégek nem akarnak lemaradni abban a versenyben, hogy Kubernetesre épülő, magas hozzáadott értékű megoldásokat tudjanak nyújtani. Ilyenkor pedig vagy kifejlesztik maguknak, vagy megveszik valakitől.

Aki csatlakozik a Banzai Cloud csapatához, az amellett, hogy nemzetközi karrierút bejárására számíthat, tapasztalatot szerezhet Cloud Native, Open Source és AI projektekben, agilis működésben, egy nagyvállalat keretein belül, biztonságban, szervezetten, de a start-upok minden előnyével. A termékfejlesztés mellett részt vehet a rendszeresen közzétett, technológiai deep-dive blogposztok elkészítésében, melyek segítenek elsajátítani a területhez kapcsolódó tudást az érdeklődő közönségnek.

Emellett mindenki lehetőséget kap saját ötletek kitalálására és azok megvalósítására is: ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy az itt dolgozók az idejük 20%-át saját maguk oszthatják be annak a reményében, hogy új érdekes es értékes projekteket dolgozzanak ki.

A Banzai Cloud most várja kísérletezésre nyitott, csapatjátékos mérnökök jelentkezését, sokféle projekt megvalósításához – Cloud Native, Golang, Front-end fejlesztők és tesztelő szakemberek személyében.
Merész ötletek valóra váltásával együtt megváltoztathatjuk azt, ami lehetséges az alkalmazásokban, a hálózatépítésben, az alkalmazásbiztonságban és máshol.

Ha érdekelnének Cisco ET&I részleg pozíciói, az alábbi oldalon találhatsz további információkat:

https://bit.ly/3oQKRnw

Nyitókép: Pixabay

(támogatott tartalom)

  • 2022.05.26Connect Konferencia Egy szakmai fórum azoknak, akik a vállalaton belül a belső kommunikáció és kultúra fejlesztésért felelnek. Tartalom, csatorna, kultúra és engagement témában mutatja be jó gyakorlataikat és tapasztalatait 45 HR, kommunikációs és marketing vezető. Részletek Jegyek
  • 2022.05.27Lean Fórum – Digitális Transzformáció Konferencia A program kialakítás alatt. A képzésre jelentkezés a jegyek menüpont alatt, vagy a következő telefonszámon: 06-1-201-1237 Részletek Jegyek
  • 2022.07.21 Munkavédelmi technikus Munkavédelmi technikusra lehet szüksége minden olyan cégnek, amelynél kiemelten fontos a munkahelyi egészség és biztonság megvalósítása. A Munkavédelmi technikus ugyanis elősegíti a munkahelyi balesetek és foglalkozási megbetegedések megelőzését, valamint a munkavédelemre fordított költségek optimalizálást. Támogatja a munkáltatót a munkavédelmi kötelezettségek teljesítésében, ezzel hozzájárul a mulasztások és szabályszegések hátrányos személyi és anyagi következményeinek elkerüléséhez Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
IVSZ: le kell bontani a sztereotípiákat az IKT szektorban a nők bevonása érdekében

A Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetségének felmérése szerint a nőket főleg a sztereotípiák akadályozzák az IT területen karrierjükben. Teljes cikk

Fontosabb szerephez jutnak a szervezeten belül a data science szakemberek

Az SAS kutatása azt is felfedi, hogyan húzhatnak hasznot a transzformációból az adatelemzési szervezetek és szakemberek. Teljes cikk

Az e-mailben érkező támadásokra figyelmeztetik a vállalatvezetőket

Egy felmérésben 15 000 vállalati dolgozó csaknem egyharmada legalább egy rosszindulatú linkre vagy kétes csatolmányra rákattintott. Teljes cikk