Megjelent: 2 éve

Milyen a hatékony önéletrajz?

A hatékony önéletrajz legfontosabb ismérve, hogy olyan állásinterjúra hívnak be általa, ami nagyon jól megfelelne a számodra - írja JobAngel a HR Blogon.

images

images

Nem az a legjobb önéletrajz amit sablonból raknak össze, vannak önéletrajzok, amik nem jól működnek, mert az álláskeresőt be sem hívják, vagy teljesen más pozícióra, mint amire ő vágyott. Még az álláskereső HR szakembereknek is okozhat fejtörést a megfelelő önéletrajz megírása, sőt Jobangel szerint nekik talán sokkal nehezebben is megy.

Kiválasztani az embert a tudása, tapasztalata alapján lehet, tehát, ezeket kell leírni.

Az önéletrajzot úgy kell megírni, hogy abból egyértelműen és világosan látszódjon az, hogy az álláskereső mihez ért, milyen munkakörben milyen feladatokat látott el eddig. Ki kell egészíteni a tapasztalati leírásokat konkrét eredményekkel, sikerekkel, ez a result-based szemlélet. Magyarországon ez még nagyképűsködésnek tűnhet, ezért kevert stratégiát kell alkalmazni.

Az a fontos az önéletrajzodban, hogy te mit csináltál, te mit tettél hozzá pl. ahhoz a projekthez: Milyen jelentéseket készítettél, milyen rendszereken, mire használtad őket, vagy kinek adtad le őket, és ők mire használták?

Jobangel szerint nem érdemes az önéletrajzba beleírni a lakcímet, mert az diszkriminációra adhat okot. Inkább azt kell beleírni, hogy melyik városban, vagy melyik kerületben vállalnál szívesen munkát.

Érdemes az önéletrajz elején, a személyes adatok után írni egy kis összefoglalót, hogy mik a céljaid, mit szeretnél elérni. Fontos, hogy ez se legyen túl sablonos.

Fotó: Pixabay
JobAngel teljes cikke a HRBlogon olvasható
  • 2020.01.22Változásmenedzsment képzés Cél a szervezet változáskezelési képességének fejlesztése. A változási folyamat és a változás összetevőinek a megértése. Az egyének változáskezelési képességének fejlesztése konkrét gyakorlatokon keresztül. A változási programok kritikus sikertényezőinek megismerése. Részletek Jegyek
  • 2020.02.20Készülj fel a 2020-as Munka törvénykönyve változására! Hogyan kell előkészíteni munkajogi szempontból a felmondást? Hogyan működhet jogszerűen az elektronikus munkaidő nyilvántartás? Milyen változások várhatók a Munka törvénykönyvében, az elfogadott uniós irányelvek tükrében? Milyen tanulságok vonhatók le a legújabb munkaügyi bírói gyakorlatból? Részletek Jegyek
  • 2020.02.20recruiTECH Idén minden eddiginél erősebb programmal, számos külföldi (IRL, UK, PL) és hazai előadóval indítjuk útjára a recruiTECH, 2020.02.20-i eseményünket! Várjuk szeretettel a toborzási szakma színe-javát, és mindenkit, aki felelősséget érez a tehetségek megtalálásában. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter