Megjelent: 4 éve

Milyen egy jó gazdi - kutyaszemmel?

“A kutyatartás igazán nem nagy dolog” - gondolhatnád. És ez néha valóban így is van. Azonban közel sem mindegy, hogy csak azért fogadsz-e be egy kutyát, hogy legyen egy házőrződ, vagy pedig társként, családtagként kezeled. A kettő közt ég és föld a különbség.

Próbáljunk meg most egy kicsit kedvenceink fejével gondolkodni és sorra venni, hogy miképp is fest egy “álomgazdi” kutyaszemmel! 

 

Biztonságos, meghitt otthont nyújt

Ha a szükség úgy hozza, akkor egy kutya valóban le tudja élni az életét az udvar egy félreeső sarkában, láncra verve, kényelmetlen, huzatos kutyaólban, no de ez minden, csak nem élet. Az állatnak ugyanis nagy szüksége van arra, hogy olyan környezetben tengesse mindennapjait, ahol komfortosan és mindenekelőtt biztonságban érzi magát.

Kertes házban is ajánlott a kinti-benti tartás, de ebben természetesen lehet kompromisszumokat kötni. Nem muszáj a kutyát beengedni a hálószobába, vagy fel a kanapéra, de legalább készíts neki kényelmes fekhelyet az egyik sarokban, hogy a család közelében lehessen, és a hideg, esős napokon ne kelljen odakinn fagyoskodnia. 

Gondoskodj róla, hogy eltüntesd a veszélyt okozó tényezőket az állat közeléből, úgymint: mérgező növények, éles, hegyes tárgyak, szemeteskuka, elektromos vezetékek, háztartási vegyszerek, stb. 

Törődő és gondoskodó

Egy kutya napi több óra foglalkozást igényel, ami nem egyenlő azzal, hogy melletted fekszik, miközben tévézel vagy a telefonodat nyomkodod. Neki minőségi, együtt töltött időre van szüksége, ami magába foglalja a sétát, a játékot, a tanulást, az etetést és a bundaápolást. 

Ehhez persze szükség lesz néhány olyan kellékre is, mint póráz, bundafésű, játékszer, jutalomfalat, de ezeket mind megtalálod a Trixie termékek közt, a Kutyakajas.hu Webáruházban. A tárgyak azonban önmagukban nem elegendőek, hiszen te is kellesz ahhoz, hogy a kutya valóban érezze a gondoskodást. Hiszen akárcsak az emberek esetében, a szeretetet itt sem lehet semmivel sem helyettesíteni.

Figyel az egészségre

Sajnos az emberek többsége saját magával szemben is azt a hozzáállást követi, hogy mindaddig nem megy orvoshoz, amíg nincs valami problémája. Sokan szeretik elbliccelni az ajánlott szűrővizsgálatokat, és vannak gazdik, akik az állataikkal is így tesznek.

Holott minden kutyának nagy szüksége van arra, hogy évente legalább egyszer elvigyék az állatorvoshoz egy alapos vizsgálatra. Így ugyanis időben ki lehet szűrni a betegségeket, még akkor is, ha a kutyus egyébként jól titkolja a fájdalmát.

Nem beszélve a védőoltásokról, féreghajtásról, fogkőleszedésről, fültisztításról és egyéb olyan eljárásokról, amit időnként minden kutyán illik elvégezni. 

Ha pedig megtörténik a baj, és az állat megsérül vagy valamilyen betegség támadja meg, akkor egy jó gazdi nem késlekedik, és nem próbálja meg otthoni módszerekkel (főleg embereknek való gyógyszerekkel!) kezelni kedvencét, hanem azonnal az állatorvos felé veszi az irányt.

  • 2021.06.14DEKRA Felnőttképzési konferencia A globális képzési piac meghatározó szereplőjeként fontos számunkra, hogy ügyfeleink képzéseinek tervezéséhez és megszervezéséhez a lehető legtöbb támogatást adhassuk. A 2021. január 1-től hatályos, az OKJ-t felváltó új képzési rendszerrel életbelépő új folyamatok minden munkáltatót érintenek, akik munkavállalóik részére képzéseket szerveznek. Hogy segítsük az eligazodást, illetve iránymutatást nyújthassunk az új képzési rendszerrel kapcsolatban, INGYENES webkonferenciát tartunk a témában. Részletek Jegyek
  • 2021.06.19Agilis Transformáció Leader képzés online, videokonferenciás Hazánkban egyre több és több vállalat lép az agilis átalakulás útjára, így felértékelődik az agilis transzformációt vezető szakemberek jelentősége. Az Agile Transformation Leader egy olyan szervezetfejlesztő szakember, aki felkészíti és végig kíséri az agilis átalakulás útján a vállalatot. Ügyfél-fókuszt, Design Thinking szemléletet hoz be, vezetőket coachol, csapatokat mentorál, miközben pozitív, felhatalmazó légkört teremt a szervezeten belül. Részletek Jegyek
  • 2021.06.23Visszatérés az irodába, de hogyan? Visszacsöppenni az irodai forgatagba kihívásokkal teli feladat, tudatosan megtervezett lépések mentén azonban viszonylag zökkenőmentessé tehetjük a folyamatot. Részletek Jegyek
  • 2021.06.28Minőségellenőr képzés A minőségellenőrök felkészítése a minőségellenőrzési és fejlesztési tevékenységek eredményes elvégzésére. A minőségellenőrzéshez szükséges alapvető ismeretek és módszerek készségszintű elsajátítása, a résztvevők minőségirányítási kompetenciájának fejlesztése. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Befektetés az egészségbe – Avagy hogyan tartsam meg kollégáimat?

"Hogyan tudom hosszú távon megőrizni a kollégáimat?" - hangzik az egyik örökérvényű, cégvezetőket foglalkoztató kérdés. A hosszútávú... Teljes cikk

Egy éve még New Yorkban játszott, a járványhelyzet alatt biciklis futárként dolgozott a magyar zenész

A Bohemian Betyars frontembere a járványhelyzet alatt kényszerült rá, hogy ideiglenesen új szakmát válasszon. Teljes cikk

Több mint 3 milliárd forint adót és járulékot csalt el egy vagyonvédelmi cégláncolat

A gyanú szerint több mint hárommilliárd forint adót és járulékot nem fizettek be egy bűnszervezet irányítói, akik vagyonvédelmi cégek... Teljes cikk

Kapcsolódó hírek