Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 1 éve

Milyen kulturális rendezvényekre adhat jegyet adómentesen a munkáltató?

Az adómentes juttatás értékhatára tehát (egy magánszemélyre vonatkozóan) adóévenként 50 ezer forint - írja az adozona.hu.

A hatályos szabályok szerint nem pénzben kapott juttatásként adómentes a kifizető által ugyanazon magánszemélynek az adóévben legfeljebb 50 ezer forint értékben juttatott, kulturális szolgáltatás igénybevételére - muzeális intézmény és művészeti létesítmény (kiállítóhely) kiállítására, színház-, tánc-, cirkusz- vagy zeneművészeti előadásra, közművelődési tevékenységet folytató szervezet által nyújtott kulturális szolgáltatás igénybevételére - szóló belépőjegy, bérlet, továbbá könyvtári beiratkozási díj, ide nem értve a Széchenyi Pihenő Kártya szabadidő alszámlájára utalt munkáltatói támogatást [szja-törvény 1. számú melléklet 8.28. alpontjának b) pontja] - írja a lap.

A muzeális intézmény és művészeti létesítmény (kiállítóhely) kiállítása a szavak hétköznapi jelentése alapján értelmezhető fogalmak.

Az állatkerti szolgáltatás esetében is megállapítható a közművelődési funkció, így állatkerti belépőjegyek is adhatók adómentesen.

A színház-, tánc-, cirkusz- vagy zeneművészeti előadások közös jellemzője, hogy az előadások élőszereplősek. Így a hagyományos színházi, cirkusz- és koncertprodukciókon kívül ide sorolhatók a komoly- és könnyűzenei előadások, továbbá a színházi és zenei elemeket egyaránt tartalmazó produkciók (opera, operett), de ide tartoznak a kabaré vagy humorest jellegű fellépések is, függetlenül attól, hogy azokat ki, és milyen intézményben szervezi.

adózóna.hu
Follow hrportal_hu on Twitter