Megjelent: 3 éve

Minden, amit a zöld autókról tudnunk kell

Sokan láttunk már mellettünk elsuhanó zöld autót. Egy Toyota, vagy egy Lexus némán halad az aszfalton, talán észre se vesszük. Mindenki ismeri ezeket a környezetbarát, zöld autókat, ám sokan nem is tudják mitől különlegesebbek ezek, mint hagyományos társaik.

Vajon mi számít környezetbarát autónak?

Alternatív hajtásnak nevezzük azokat a hajtásláncokat, melyeknek fő jellemzőjük az, hogy valamilyen megújuló energiával működnek. A világméretű környezi problémák miatt egyre fontosabb, hogy minél több ember ilyen zöld autóval közlekedjen. Szerencsére a gépjárműgyártók egyre több megoldást fejlesztenek ki.

Az amerikai Megújuló Energia Laboratórium arról adott tájékoztatást, hogy az embereknek mi a véleménye ezekről az autókról. A közvéleménykutatásnak köszönhetően az is kiderül, hogy a lakosság miként tekint ezekre a zöld autókra, mit tudnak az alternatív meghajtású kocsikról. Különösen érdekelte őket az a pár probléma, amelyek esetleg elveszik a kedvüket a környezetbarát autók használatától.

Talán azt sokan tudják, hogy ezeket a modern, alternatív meghajtású kocsikat jóval magasabb áron kaphatjuk meg, mint hagyományos társaikat, ezért még csak az emberek tehetősebb része engedheti meg magának. Ám az évek során nem csak az autók, de a finanszírozási lehetőségek is jelentős fejlődésen ment keresztül

Miért érdemes a cégeknek zöld autót használniuk?

A céges gépjárműveket manapság nem csak munkavégzésre, de magáncélokra is sűrűn használják. Hiszen ezekkel a kocsikkal járunk be a munkába és megyünk haza a munkaidő lejártakor. Ezekkel visszük gyermekeinket az iskolába, óvodába és esetleg egy hétvégi kirándulás is beleférhet.

Komoly számítások nem is szükségesek ahhoz, hogy kiderüljön, hogy a környezetbarát autók használata sokkal kedvezőbb. Hiszen ezek a magán tevékenységek akár napi 100 km-t is jelenthetnek, ami egy hagyományos, tisztán elektromos hajtással rendelkező autó egyetlen töltéssel megtehető távolságának fele.

Kulcsos autó, a Pool CarEzekről a gépjárművekről azt kell tudni, hogy ez egy különösen hatékony felhasználási módja az elektromos autóknak. Egy olyan cégnek, ami kimondottan a városban és vonzáskörnyezetében tevékenykedik, tökéletes választás lehet. Igen nagy előnye az is, hogy ezekkel az autókkal közterületeken akárhol teljesen ingyenes a parkolás, az üzemanyag költség meg lényegében semmissé válik. Az ilyen hajtással rendelkező autókat azonban nyugodtan hosszabb utakra is igénybe vehetjük. A legnagyobb gépjárműgyártóknak is van több olyan modelljük, amik rendelkeznek ilyen alternatív hajtással.

Kinek jár a zöld színű rendszám?A zöld színű rendszámok hamar feltűnnek a tömegben. Ezeket a rendszámokat a tisztán elektromos és bizonyos hibrid, vagyis benzin-, dízel- és elektromotoros autók tulajdonosai igényelhetnek.

Milyen kedvezmények járnak a zöld rendszámosoknak?- nincs cégautó adó
- nincs regisztrációs adó
- nincs teljesítményadó
- nincs átírási illeték

Illetve a legtöbb nagyvárosokban ingyenes velük a parkolás.

Azt viszont jó, ha tudjuk, hogy a feltételeknek való megfelelést csak a gyártók által kibocsájtott típusbizonyítvány alapján fogadja el a Nemzeti Közlekedési Hatóság.

Tehát kijelenthetjük, hogy leginkább a városi, vagy az ingázó autók használatához az egyik legjobb megoldás az alternatív hajtás. Ezek a gépjárművek különleges, zöld rendszámuk miatt hamar felhívják magukra a figyelmet, ha egy ilyen autót látunk, akkor arra következtethetünk, hogy az autó vezetője a 21. században él és teljesen lépést tart a fejlődéssel. Persze mindenkinek az az álma, hogy egy zajmentes, teljesen csendes, modern, prémium márkás autóval közlekedjen, mellyel nem kell benzinkúton sorba állni, nem kell parkolási díjat fizetni, sőt még különféle kedvezményeket is kap az államtól.

Az alternatív hajtással működő gépjárművek egyik hátrányának, a finanszírozásának az egyik tökéletes megoldása az operatív lízing, mely a tartós bérleti konstrukciót jelenti. Ez teljes mértékben megoldja a cégek felmerülő problémáját.
  • 2020.12.05 Teljesítménymenedzsment és motiváció A résztvevők megtanulják, beosztottjaik teljesítményére ható területek helyes menedzselését. Képessé válnak akár munkavégzés közben hatásos, rövid coaching beszélgetések levezetésére. Megismerik a teljesítmény menedzsment eszközrendszerét. Részletek Jegyek
  • 2020.12.10Vezetői képzés - Emberek vezetése modul (C) A vezetői képzés célja az elméleti és gyakorlati vezetői tudás és kompetenciák fejlesztése. A résztvevők a képzésen megismerik a csapat és szervezetépítés és a munkatársak fejlesztésének, vezetésének és értékelésének alapvető vezetői eszközeit. A képzés résztvevői elsajátítják azokat a gyakorlatban alkalmazható technikákat, amelyek segítségével javítható a munkatársak elkötelezettsége és teljesítménye. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter