Megjelent: 4 éve

Mire használja fel a cégem a cafeteriát?

Cégemnél az idei év januárjában a lakáscélú hitelemhez kértem a 27 800 Ft cafeteriát! Az ehhez szükséges papírokat az általuk adott lista alapján leadtam, beszereztem. A döntéshez négy hónap kellett, nagyjából májusra derült ki, hogy jogosult vagyok rá. Innentől kezdve lett egyszerűen vicc az egész. Havi- két havi rendszerességgel, de mindig az adott havi kifizetést követően derült ki, hogy hol ez, hol az hiányzik még. Nem egyszerre hanem havonta valami új. Mivel az idő közben folyamatosan ment 2017 januárjától 2017 augusztusáig semmi lakáscélú cafeteria támogatást nem kaptam. Amint beszereztem a szükséges iratokat jött a következő amit be kellett adnom. Aztán júliusban kitalálták, hogy kérjem helyette addig is a 8330 Ft készpénzes juttatást, persze visszamenőleg. Személyes megbeszélésünk szerint, az ügyintézőnknek mondtam, hogy ez csak a júniusi kifizetésig legyen így onnantól a lakáscélút kérem. A mai napig a 8330 Ft-ot kapom bár nem ebben egyeztünk meg. Mellesleg most olyan papírt kérnek ami nem feltétele a folyósításnak. A bank által kiadott árfolyam rögzítéses tájékoztatót kérik. Ez megint idő, megint kicsúsztam egy hónapból. Most úgy néz ki, hogy majd 170000 Ft a károm a rossz tájékoztatás és nem megfelelő ügyintézés miatt. Mit tudok tenni ilyenkor? Hová fordulhatok? Hozzájuthatok-e ki nem fizetett, de megigényelt és járó pénzemhez, vagy már nem? Valamint, ha a 8330 Ft készpénzt kapom, és cégem éves kerete 330000 Ft akkor hová tűnik a többi pénzt? Vagy készpénz esetén nem is jár a teljes összeg?

images

images

mdr

Diákot rendelhet pár napra, hétre, de akár hónapokra is. Így annyi költsége merül fel, amennyit a feladat ellátása valóban megkíván.
DIÁKMUNKA - Mire jó? Megéri? Biztonságos? Kényelmes?


Dilemmák a diákmunkával kapcsolatban

Sajnos a munkáltató szabályzatát nem ismerve nem tudok pontos választ adni a kérdéseire.

A munkáltató saját hatáskörében rögzítheti a juttatások kiadásának módját, időzítését.
Munkajogi érdekérvényesítéshez érdemes a munkáltató szabályzatát, és az írásos igénylés tartalmát összevetni.

Aki válaszol:

Cafeteria szakértő - Fata László

Fata László cafeteria szakértő a Cafeteria TREND alapítója, szerkesztője, aki nem csak az adótörvények oldaláról közelíti meg a béren kívüli juttatásokat.

Tisztelt Kérdezők!

Köszönjük, hogy megtisztelik portálunkat kérdéseikkel, viszont felhívjuk szíves figyelmüket, hogy mielőtt feltenné kérdését, nézze át eddig megjelent cikkeinket és a leggyakoribb kérdéseket a témával kapcsolatban, ehhez használják az oldalon található kereső funkciót, mert számos kérdést többször is megválaszoltunk. A jövőben szerkesztőségünk az azonos témában született kérdésekre a válaszadást szűri.

Kérdezze Ön is szakértőinket, írjon nekünk a kerdes@hrportal.hu címre!

Kérjük tömören fogalmazza meg kérdését, (max. 500-600 karakterben), mert kapacitáshiány miatt hosszabb kérdésekre nem tudunk válaszolni. A tanácsadás általános jellegű, bért, szabadságot, nyugdíjat nem számítunk ki. Az információk tájékoztató jellegűek, nem minősülnek jogi tanácsnak.

Privát emailben nem áll módunkban tanácsot adni, válaszadásra csak cikk formájában kerülhet sor. A kérdezők személyes adatait, nevét, emailcímét nem jelentetjük meg, és a szerkesztés jogát fenntartjuk.

Szakértőink szabadidejükben válaszolnak a feltett kérdésekre, így a válaszadás időbe telhet. Kérjük türelmüket!

Cafeteriával, béren kívüli juttatásokkal kapcsolatban a szakértőnk Fata László.
Munkajogi kérdésekre Dr.Olajos-Kiss Rita és Dr. Antalóczy Adrienn válaszol.
Adózási, bérszámfejtési kérdésekben a PWC Magyarország ad választ.
A megváltozott munkaképességgel kapcsolatos kérdésekben Kappel Katalin munka-és szervezetpszichológus és a Saldo Zrt segít.
HR-esek szakmai kérdésekben Sipos Sándortól kapnak tanácsot.
Coachinggal kapcsolatos szakmai kérdésekben, motivációs, munkahelyi,karrierproblémákkal kapcsolatban Ábri Judit válaszol.
Elbocsátással, outplacementtel kapcsolatos kérdéseiket Hadas Hajdu Helgának tehetik fel
Nyugdíjjal kapcsolatos kérdéseiket Saldo Zrt válaszolja meg.
Társadalombiztosítással kapcsolatos kérdéseiket Mányi Julianna válaszolja meg.
Employer brandinggel kapcsolatban Kádár Balázstól kérdezhet.
Közszolgálati kérdésekkel kapcsolatban Dr. Hódosi Anikótól kérdezhet.
Diákmunka kérdésekre Szerepi Bálint válaszol.
HR Szoftverekkel, felhővel kapcsolatban Beck Zsolt ad választ.

  • 2021.12.10joee tesztesemeny2 tesztesemény2 Részletek Jegyek
  • 2021.12.13Mentorált képzési forma – Jó a munkavállalónak, jó a munkáltatónak Ha egy kollégát megkérdezünk arról, hogy miből van egyre kevesebb, akkor nagy valószínűséggel az „idő” hangzik el válaszként. Részletek Jegyek
  • 2022.01.04HAPPY NEW WORK! meetup Vajon 2022 milyen kihívásokat tartogat a számunkra, ki hogyan látja a munka(végzés) jövőjét, milyen akadályokkal szembesülhetünk és hogyan készülhetünk fel mindezekre? Ha érdekel a téma, akkor regisztrálj a KÜRT Akadémia ingyenes, online meetupjára! Részletek Jegyek
  • 2022.01.106 azonnal hasznosítható tipp a mentális állapot megerősítéséhez HR-esként sok mindent tudunk tenni annak érdekében, hogy a mentálhigiéné eszközeit bevetve fenntartsuk az egészséges lelkiállapotot. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter