Megjelent: 1 éve

Munkavállalók rendkívüli helyzetben - így próbálnak túlélni

Közel 1300 munkavállaló töltötte ki online kérdőívünket egyebek mellett arról, mi történt vele a munkahelyén az országos veszélyhelyzet március 11-i kihirdetése óta, hány hónapig tudna megélni megtakarításából és milyen eszközökkel keresne állást. Kiderült, hogy a válaszadók 8 százalékának mondtak fel.

images

images

1285 válasz alapján a munkavállalók igencsak változatos megoldásokkal szembesültek a munkahelyükön, minden cégnek, szervezetnek reagálnia kellett a koronavírus-járványra.

A munkavállalók harmada otthonról dolgozik


A munkavállalók 33%-ának (420 fő) engedélyezték a home office-t. 229-en (18%) ugyanúgy bejárnak dolgozni, további 120-an (9%) dolgoznak, de rövidített munkaidőben, míg 101 munkavállalót (8%) elbocsátottak a munkahelyéről. A felmondást ugyan elkerülték, de közel száz válaszadó (94 fő - 7,3%) arról számolt be, hogy éves rendes szabadságát tölti, 91-en (7,1%) pedig fizetés nélküli szabadságra mentek, vélhetően nem önszántukból…

Trükközés a munkaidővel és a járulékokkal


Gyakori megoldásként felbukkant, hogy a cégek állásidőt fizetnek, túlórákat csúsztatnak le. Több munkavállalónak már jelezték, hogy hamarosan újra fel kell vennie a munkát. A home office vonatkozásában is vegyes megoldások vannak: például két nap bent a munkahelyen, három nap otthon vagy teljes egészében otthon. Beindultak a trükközések is: módosított munkaszerződéssel, hivatalosan kevesebbet dolgoznak, de ugyanannyi a munkaidő, mint korábban, emiatt kevesebb járulékot kell fizetnie a munkáltatónak (és kevesebb lesz a dolgozó nettó bére).

ágazatokKitöltők - ágazati bontásban


55%-nak maximum egy havi megtakarítása van


Jelentősen befolyásolja a munkavállalók hangulatát és kilátásait, hogy mennyi a megtakarításuk. E kérdésünkre 33 százalék azt válaszolta, hogy „Örülök, hogy kihúzom a következő hónapig”, egy havi megtakarítással pedig 22 százalék rendelkezik. Három hónapnál több félretett pénzről csak 12 % számolt be. Ez azt jelenti, hogy a munkavállalók több mint fele egy esetleges elbocsátás esetén kényszerhelyzetbe kerül: azonnal fizető állást kell találnia.

megtakarításMennyi ideig elég a megtakarítása?


Nagyobb lesz a harc az állásokért


Kíváncsiak voltunk arra is, mit gondolnak a munkavállalók, ha véget ér a koronavírus-járvány, akkor milyen hatása lesz ennek a munkaerőpiacra. Egyetértés volt, hogy az eddigi munkaerőhiányból többlet lesz, azaz nő a munkanélküliség, egy-egy állásért óriási harc várható, a munkaadók pedig megtehetik, hogy alacsonyabb bérért vegyenek fel jelölteket. Sokuk szerint még többen külföldre költöznek, mert úgy érzik, Magyarországon nem lesz jövőjük.

„Hogyan lesz állásom?”


A felmérésben kitértünk arra is, hogy esetleges állásvesztés esetén ki, milyen stratégiát választ. A legtöbben nem várnak mástól segítséget, saját maguk próbálnak keresni: álláskereső portálokon, családi és ismerősi kör mozgósításával. Az otthoni idő alatt a válaszadók egy része átképzésbe kezdene, de olyan is akadt, aki lejjebb adna az „igényeiből” és elfogadna bármilyen, útjába akadó munkát. A családosok egy része hangsúlyozta, amíg otthon vannak a gyerekek, addig nem is tudnának semmit elvállalni.

Elvárások a kormányzattól


Kíváncsiak voltunk arra is, hogy milyen igények fogalmazódnak meg a politikai döntéshozók felé. A kérdőív kitöltői bértámogatást, hosszabb idejű álláskeresési járadékot és több támogatott képzést várnak a kormányzattól. Szerintük hasznos lenne, ha a kisebb cégek számára is elérhető munkahelyteremtő programok indulnának.

Akik válaszoltak


A HR Portál áprilisi kutatását országosan 1285 fő töltötte ki, ebből közel 50 százalék (633) Budapestről és Pest megyéből, de minden régióból érkezett válasz.

régiókKitöltők - régiós bontásban


A legtöbb megkérdezett 39-49 év közötti, elsöprő többségben a nők, 70 százalék családos vagy családtagjaival él, 40 százalékuk diplomás, további 40 százalék érettségizett. A legtöbben a kereskedelemben, az iparban, az egészségügyben és az oktatásban dolgoznak.

Kitöltők - végzettség szerint


  • 2021.08.28Agilis Transformáció Leader képzés online, videokonferenciás Hazánkban egyre több és több vállalat lép az agilis átalakulás útjára, így felértékelődik az agilis transzformációt vezető szakemberek jelentősége. Az Agile Transformation Leader egy olyan szervezetfejlesztő szakember, aki felkészíti és végig kíséri az agilis átalakulás útján a vállalatot. Ügyfél-fókuszt, Design Thinking szemléletet hoz be, vezetőket coachol, csapatokat mentorál, miközben pozitív, felhatalmazó légkört teremt a szervezeten belül. Részletek Jegyek
  • 2021.09.23HR Basic Sajátítsd el évek helyett 12 napban az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! HR gondolkodás e-learning videókkal, esettanulmányokkal, testre szabva gyakorlatorientáltan. Részletek Jegyek
  • 2021.09.28Kötelező visszaélés-bejelentési rendszer bevezetése, alkalmazása Az EU 2019/1937 sz. irányelve új kötelezettséget ír elő. Visszaélés-bejelentési rendszert kell alkalmazni. Minden 50 fő feletti munkavállalót foglalkoztató vállalkozásnak, továbbá a közszférában működő szervezetnek kötelező lesz visszaélés bejelentési rendszert kialakítania és működtetnie. Részletek Jegyek
  • 2021.10.05Tréning Kerekasztal 2021 Komoly kihívások érték és érik a szervezeteket az utóbbi időszakban. Először a járvány okozta sokk, a vele érkező gazdasági megtorpanás, a home office, hogy szinte minden átkerült a digitális térbe. A helyzet továbbra is konstans változásban van, így szükség van folyamatos, rugalmas alkalmazkodásra. A szervezetek VUCA-környezethez való illeszkedésére, a mostanában egyre inkább teret nyerő hibrid működés kialakítására. Mindehhez a képzéseknek, a tréningpiacnak is alkalmazkodnia kell. Ezért is ül össze újra, egy év kihagyás után a Tréning Kerekasztal Konferencia 2021. október 5-én, a New York Palotában. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter