Megjelent: 10 hónapja

„Néha bevállalom a kutyasétáltatást, az kiszellőzteti a fejem” - így telik a Bónusz Brigád HR vezetőjének egy napja

László Katalin 2017 novembere óta dolgozik HR vezetőként a Bónusz Brigádnál. A 60 fős cég minden HR-es ügyének egyszemélyes felelőse, miközben ideje nagy részét a toborzás, új emberek felvétele tölti ki, azért jut ideje irodai tornát és céges rendezvényeket szervezni.

images

Minden nap 5:50-kor kelek, hogy legyen időm mindenre nyugodtan indulás előtt: langyos citromos vízzel indítok, majd jöhet a smink, haj, reggeli, ami általában zabkása. Nem szeretek kapkodni, inkább kelek előbb minthogy mindezt rohanva kelljen megcsinálnom. Negyed 8-kor indulok otthonról, mivel nincs jogosítványom, így tömegközlekedéssel járok. Ilyenkor van egy egybefüggő 25 perces nyugodt buszos utam, amikor átgondolhatom az előttem álló napot. Utána a trolin nincs már lehetőség ilyesmire. Sok ember, zaj. Ha lenne jogsim, járhatnék a telekocsi rendszer alapján kitalált céges Elviszlek-es autóval, de így ezt meghagyom a kollégáknak.

Érkezés után legtöbbször bejelentkezem a pénzügyes lányokhoz. Ők külön kis irodában ülnek, így nem élvezhetik az open office szépségeit.

Aztán kezdődik a munka: természetesen először átnézem a leveleimet, majd következhet az önéletrajzok szűrése és a kiválasztott jelöltek telefonos előszűrése. Sok esetben már a telefonos előszűrés előtt egyeztetek az adott terület menedzserével, attól függően, hogy éppen kinek keresek embert. Jelenleg 5 pozícióba keresek munkaerőt, emiatt sok személyes interjúm van: előfordul, hogy napi 5-6 jelölttel is leülök beszélgetni.

Mivel egy egyszemélyes HR osztályt vezetek, minden munkaüggyel kapcsolatos dolgot én intézek a Bónusz Brigádnál. Kollégáktól érkező kéréseket teljesítek, munkaszerződéseket, módosításokat írok, bértáblázatokat készítek, összesítem a szabadságokat, betegszabadságokat, így a toborzáson kívül is akad HR feladat a cégnél.

László KatalinElőfordul, hogy napi 5-6 jelölttel is leülök beszélgetni.


Hetente egyszer van csapatmeetingünk, amin az ügyvezető, Kaprinay Zoltán és a vezetők vesznek részt. Itt határozzuk meg a vállalásainkat, majd két hét múlva kielemezzük azokat: kinek mi sikerült, mi nem, mi az oka az esetleges kudarcnak, mi segítette a sikert. Nagyon szeretem ezeket az alkalmakat, mert bár emailen mindent meg lehet beszélni, nem pótolhatja a személyes kommunikációt, a visszajelzést, amit ilyenkor tudunk adni egymásnak.

És már el is érkeztünk az ebédidőhöz… Ebédnél próbálok mindig más „bandákhoz” csapódni, így heti egyszer majdnem mindenkivel tudok kötetlenül dumcsizni a konyhában. Fontosnak tartom, hogy betartsam a napi 5 étkezést, erre nagyon figyelek. Otthon reggelizem, de a tízórai, az ebéd és az uzsonna az irodában történik. A nap első (és egyben utolsó) csésze kávéját is itt iszom, ez a napom egyik fénypontja. Megadom a módját, szép habot csinálok, fahéjjal megszórom.

László KatalinEbédnél próbálok mindig más „bandákhoz” csapódni, így heti egyszer majdnem mindenkivel tudok kötetlenül dumcsizni a konyhában.


Hetente kétszer tartunk 15 perces irodai tornát, amin, ha tudok, mindig részt veszek. Amúgy is én voltam az ötletgazda, de szerencsére nem nekem kell megtartanom. A torna általában délután 3 órakor szokott kezdődni, ha van bent kutya, Sári, Lili vagy Happy, akkor ők is szívesen odajönnek bohóckodni.Az irodai kutyák nagyon fontosak nálunk, örülünk nekik, mert jó hatással vannak a munkatársakra, de az állásinterjúra érkező jelölteket is nagyban tudja oldani egy négylábú jelenléte. Néha a kutyasétáltatást is bevállalom, nekem is szükségem van egy kis szellőzésre, elvonulásra. Egyébként erre ott van a Meditációs szobánk is.

László KatalinNegyedévenként szervezzük az értékelőnket, itt szoktak az új kollégák bemutatkozni.


Különböző céges rendezvények, bulik megszervezésében is aktívan részt szoktam venni. Negyedévenként szervezzük az értékelőnket, itt szoktak az új kollégák bemutatkozni, tőlük kérni szoktam PPT-t fényképekkel, nagyon sok új infót megtudunk ilyenkor a kollégák hobbijairól, érdeklődéséről, ami nagyon sokat segít a csapatunk épülésében. Emellett spontán szerveződő bulik, főzések is szoktak lenni az irodában, nagyon klassz és erre alkalmas konyhánk van. Legutóbb egy FIFA-s play station-özésen maradtam bent, bár én csak nézőként!

Általában 17 órakor indulok haza a munkából, de egy-egy interjú vagy meeting miatt ez elhúzódhat. Mostanában szoktatom magam vissza az edzésre, mert elég sok időt kihagytam. Pilatesre szoktam járni munka után, és amikor jön a jó idő, akkor az otthonunkhoz közeli erdőben szoktam a barátommal futni vagy csak sétálni. Ott is mindig találok jobb elfoglaltságot a futásnál. Madarak, bogarak, bármi. Otthon jógázni szoktunk együtt.

Vacsoránál megbeszéljük az aznapi eseményeket, illetve jó pár éve a „Ki mit evett ma?” címszóval mind a ketten elsoroljuk, hogy mit ettünk aznap.

Általában 22 órakor fekszem. Vannak kötelező sorozataink, illetve mostanában Hitchcock filmeket nézünk. Vagy csak olvasunk, van, hogy én olvasok fel hangosan. Attila imád a hangomra elaludni.A cégnél van lehetőség otthoni munkavégzésre is, de azt csak végső esetben szoktam kihasználni: szerelők jönnek, beteg vagyok, de otthonról tudok dolgozni. Azt tapasztaltam, hogy otthon túl sok minden van, ami eltereli a figyelmemet a munkáról.

  • 2020.04.09Online workshopok és E-learning képzések április 9-től Válassza online workshopjainkat fix időben, vagy az e-learning alapú, rugalmas tanulási formát, amelyben bárhol és bármikor, önállóan, a saját időbeosztása szerint sajátíthatja el a tananyagot! Részletek Jegyek
  • 2020.06.127 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz. A júniusi tréningünkre első sorban a B1+/B2 szintű jelentkezőket várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Személyesen vesz részt a tehetséges fiatalok kiválasztásában - a Vodafone HR Vezérigazgató-helyettesének egy napja

Tóth Zsuzsanna 2015 szeptembere óta dolgozik a Vodafone Magyarország Zrt.-nél, mint HR Vezérigazgató-helyettes. A legtehetségesebb frissdiplomások... Teljes cikk

Nőként divatcégnél dolgozni ajándék

Szabó Szilvia 2001 óta dolgozik a Deichmann Kft. személyzetfejlesztési vezetőjeként. A közel ezer főt foglalkoztató cégnél öt fős csapatot vezet.... Teljes cikk

Így telik az Apollo Tyres HR igazgatójának egy napja

Nemzetközi projekteken dolgozik, videokonferenciát tart és sok egyéb mellett ő irányítja a HR csapatot. Tarnai Tamás 2016 óta dolgozik az Apollo Tyres... Teljes cikk