Megjelent: 1 éve

„Néha bevállalom a kutyasétáltatást, az kiszellőzteti a fejem” - így telik a Bónusz Brigád HR vezetőjének egy napja

László Katalin 2017 novembere óta dolgozik HR vezetőként a Bónusz Brigádnál. A 60 fős cég minden HR-es ügyének egyszemélyes felelőse, miközben ideje nagy részét a toborzás, új emberek felvétele tölti ki, azért jut ideje irodai tornát és céges rendezvényeket szervezni.

images

Minden nap 5:50-kor kelek, hogy legyen időm mindenre nyugodtan indulás előtt: langyos citromos vízzel indítok, majd jöhet a smink, haj, reggeli, ami általában zabkása. Nem szeretek kapkodni, inkább kelek előbb minthogy mindezt rohanva kelljen megcsinálnom. Negyed 8-kor indulok otthonról, mivel nincs jogosítványom, így tömegközlekedéssel járok. Ilyenkor van egy egybefüggő 25 perces nyugodt buszos utam, amikor átgondolhatom az előttem álló napot. Utána a trolin nincs már lehetőség ilyesmire. Sok ember, zaj. Ha lenne jogsim, járhatnék a telekocsi rendszer alapján kitalált céges Elviszlek-es autóval, de így ezt meghagyom a kollégáknak.

Érkezés után legtöbbször bejelentkezem a pénzügyes lányokhoz. Ők külön kis irodában ülnek, így nem élvezhetik az open office szépségeit.

Aztán kezdődik a munka: természetesen először átnézem a leveleimet, majd következhet az önéletrajzok szűrése és a kiválasztott jelöltek telefonos előszűrése. Sok esetben már a telefonos előszűrés előtt egyeztetek az adott terület menedzserével, attól függően, hogy éppen kinek keresek embert. Jelenleg 5 pozícióba keresek munkaerőt, emiatt sok személyes interjúm van: előfordul, hogy napi 5-6 jelölttel is leülök beszélgetni.

Mivel egy egyszemélyes HR osztályt vezetek, minden munkaüggyel kapcsolatos dolgot én intézek a Bónusz Brigádnál. Kollégáktól érkező kéréseket teljesítek, munkaszerződéseket, módosításokat írok, bértáblázatokat készítek, összesítem a szabadságokat, betegszabadságokat, így a toborzáson kívül is akad HR feladat a cégnél.

László KatalinElőfordul, hogy napi 5-6 jelölttel is leülök beszélgetni.


Hetente egyszer van csapatmeetingünk, amin az ügyvezető, Kaprinay Zoltán és a vezetők vesznek részt. Itt határozzuk meg a vállalásainkat, majd két hét múlva kielemezzük azokat: kinek mi sikerült, mi nem, mi az oka az esetleges kudarcnak, mi segítette a sikert. Nagyon szeretem ezeket az alkalmakat, mert bár emailen mindent meg lehet beszélni, nem pótolhatja a személyes kommunikációt, a visszajelzést, amit ilyenkor tudunk adni egymásnak.

És már el is érkeztünk az ebédidőhöz… Ebédnél próbálok mindig más „bandákhoz” csapódni, így heti egyszer majdnem mindenkivel tudok kötetlenül dumcsizni a konyhában. Fontosnak tartom, hogy betartsam a napi 5 étkezést, erre nagyon figyelek. Otthon reggelizem, de a tízórai, az ebéd és az uzsonna az irodában történik. A nap első (és egyben utolsó) csésze kávéját is itt iszom, ez a napom egyik fénypontja. Megadom a módját, szép habot csinálok, fahéjjal megszórom.

László KatalinEbédnél próbálok mindig más „bandákhoz” csapódni, így heti egyszer majdnem mindenkivel tudok kötetlenül dumcsizni a konyhában.


Hetente kétszer tartunk 15 perces irodai tornát, amin, ha tudok, mindig részt veszek. Amúgy is én voltam az ötletgazda, de szerencsére nem nekem kell megtartanom. A torna általában délután 3 órakor szokott kezdődni, ha van bent kutya, Sári, Lili vagy Happy, akkor ők is szívesen odajönnek bohóckodni.Az irodai kutyák nagyon fontosak nálunk, örülünk nekik, mert jó hatással vannak a munkatársakra, de az állásinterjúra érkező jelölteket is nagyban tudja oldani egy négylábú jelenléte. Néha a kutyasétáltatást is bevállalom, nekem is szükségem van egy kis szellőzésre, elvonulásra. Egyébként erre ott van a Meditációs szobánk is.

László KatalinNegyedévenként szervezzük az értékelőnket, itt szoktak az új kollégák bemutatkozni.


Különböző céges rendezvények, bulik megszervezésében is aktívan részt szoktam venni. Negyedévenként szervezzük az értékelőnket, itt szoktak az új kollégák bemutatkozni, tőlük kérni szoktam PPT-t fényképekkel, nagyon sok új infót megtudunk ilyenkor a kollégák hobbijairól, érdeklődéséről, ami nagyon sokat segít a csapatunk épülésében. Emellett spontán szerveződő bulik, főzések is szoktak lenni az irodában, nagyon klassz és erre alkalmas konyhánk van. Legutóbb egy FIFA-s play station-özésen maradtam bent, bár én csak nézőként!

Általában 17 órakor indulok haza a munkából, de egy-egy interjú vagy meeting miatt ez elhúzódhat. Mostanában szoktatom magam vissza az edzésre, mert elég sok időt kihagytam. Pilatesre szoktam járni munka után, és amikor jön a jó idő, akkor az otthonunkhoz közeli erdőben szoktam a barátommal futni vagy csak sétálni. Ott is mindig találok jobb elfoglaltságot a futásnál. Madarak, bogarak, bármi. Otthon jógázni szoktunk együtt.

Vacsoránál megbeszéljük az aznapi eseményeket, illetve jó pár éve a „Ki mit evett ma?” címszóval mind a ketten elsoroljuk, hogy mit ettünk aznap.

Általában 22 órakor fekszem. Vannak kötelező sorozataink, illetve mostanában Hitchcock filmeket nézünk. Vagy csak olvasunk, van, hogy én olvasok fel hangosan. Attila imád a hangomra elaludni.A cégnél van lehetőség otthoni munkavégzésre is, de azt csak végső esetben szoktam kihasználni: szerelők jönnek, beteg vagyok, de otthonról tudok dolgozni. Azt tapasztaltam, hogy otthon túl sok minden van, ami eltereli a figyelmemet a munkáról.

  • 2020.12.05 Teljesítménymenedzsment és motiváció A résztvevők megtanulják, beosztottjaik teljesítményére ható területek helyes menedzselését. Képessé válnak akár munkavégzés közben hatásos, rövid coaching beszélgetések levezetésére. Megismerik a teljesítmény menedzsment eszközrendszerét. Részletek Jegyek
  • 2020.12.10Vezetői képzés - Emberek vezetése modul (C) A vezetői képzés célja az elméleti és gyakorlati vezetői tudás és kompetenciák fejlesztése. A résztvevők a képzésen megismerik a csapat és szervezetépítés és a munkatársak fejlesztésének, vezetésének és értékelésének alapvető vezetői eszközeit. A képzés résztvevői elsajátítják azokat a gyakorlatban alkalmazható technikákat, amelyek segítségével javítható a munkatársak elkötelezettsége és teljesítménye. Részletek Jegyek
  • 2021.01.25HR Üzleti Vezető Mentoring és Workshop online program Inspirációt és támogatást nyújt HR vezetőknek és a jövő HR vezetőinek az üzleti vezetővé válásuk útján. Ajánlom minden olyan HR vezetőnek, aki szeretné a HR funkciót üzletközpontúbbá tenni, meghatározó hatással lenni üzletre, stratégiára, döntésekre, nagyobb bizalmat, hitelességet és befolyást szerezni a felsővezetésben. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Vezetőként sem hátrány a három kisgyermek - a Praktiker HR vezetőjének egy napja

Márton Katalin idén év elején lett, 20 év után újra, a Praktiker HR vezetője. Élete azóta sokat változott, hiszen közben három kisgyermek... Teljes cikk

Személyesen vesz részt a tehetséges fiatalok kiválasztásában - a Vodafone HR Vezérigazgató-helyettesének egy napja

Tóth Zsuzsanna 2015 szeptembere óta dolgozik a Vodafone Magyarország Zrt.-nél, mint HR Vezérigazgató-helyettes. A legtehetségesebb frissdiplomások... Teljes cikk

Nőként divatcégnél dolgozni ajándék

Szabó Szilvia 2001 óta dolgozik a Deichmann Kft. személyzetfejlesztési vezetőjeként. A közel ezer főt foglalkoztató cégnél öt fős csapatot vezet.... Teljes cikk