Szerző: Berta László Megjelent: 3 éve

Német leányok válasza a menekültáradatra

Az Audi mentőautót ad, a Bosch kollégái adományokkal és önkéntes munkával segítenek. A Mercedes magyarországi leányát menekültügyben nem kérte aktivitásra németországi központja. A Siemens állást kínál - így reagálnak a menekültek érkezésére német megacégek magyar leányai.

Az a tény, hogy emberek olyan helyzetbe kényszerülnek, hogy el kell hagyják hazájukat, nagyon megérint bennünket - nyilatkozta lapunknak a menekültválságról az Audi Hungária.

Mentőautót ad az Audi

A Daimler a menekültek közül válogat alkalmazottakat - nyilatkozta a Bild am Sonntagnak a német autógyártó első embere. Lapunk kérdésére a Mercedes magyarországi leánya nem tett hozzá egyebet saját magyarországi terveiből.
Az AUDI AG által nemrég rendelkezésre bocsátott 1 millió euró arányos részéből a győri gyártóvállalat támogatja a menekültek megsegítését célzó kezdeményezéseket. Az Audi Hungaria ebből 50 millió forintot (160 ezer eurót) fordít a menekültek helyzetének könnyítésére Magyarországon. Az Audi Hungaria ügyvezetésének döntése értelmében a vállalat hozzájárul a Vöröskereszt győri régióban folytatott tevékenységéhez egy teljesen felszerelt menőautóval, valamint segíti a vámosszabadi menekülttábor felújítási munkálatait. Ezen intézkedések mellett az Audi Hungaria támogatja munkatársi projektjavaslatok megvalósítását.

2015. szeptember 21-től a munkatársak a „menekültsegély“ kezdeményezésen keresztül regionális segélyprojekteket javasolhatnak, amelyeket közhasznú alapítványokkal együtt szeretnének megvalósítani. A lehetséges projektek megvalósításáról a vállalat illetékes bizottsága dönt.

A Bosch helyben teremt munkahelyeket

A Bosch csoport figyelemmel követi a hazánkban és Európában kialakult menekülthelyzetet. Hosszú távon olyan megoldásokat kell találni, amely a menekültek származási országában is biztosítják a politikai és gazdasági helyzet stabilizálását - írták lapunknak.

"Afrikában és a Közép-Kelet országaiban, ahol a Bosch jelen van, azon dolgozunk, hogy közvetlenül vagy közvetve helyi munkahelyeken teremtsünk, illetve a piaci igényeknek megfelelő termékeinkkel az emberek életminőségét javítsuk, ezekkel is erősítve a helyi gazdaságot" - nyilatkozták a HR Portálnak.

A menekültügyi szervezetektől érkező adománykéréseknek a lehetőségeikhez mérten próbálnak eleget tenni. A kialakult helyzetben sok kollégájuk magánemberként fejezi ki szolidaritását, adományokkal vagy önkéntes munkával. Úgy gondolják, hogy az ilyen jellegű segítségnyújtás leggyorsabb és leghatékonyabb módja az erre kijelölt szervezetek felkeresése, ezért a segíteni szándékozó kollégákat arra kérik, hogy közvetlenül hozzájuk forduljanak.

A Siemens állást kínál migránsok számára

Siemens ez év tavaszán erlangeni üzemében 10 új fizetett gyakornoki állást hozott létre. A tervek szerint az őssel újabb kilenc helyszínen biztosít 10-10 állást a migránsok számára. "Ezen állások megteremésével azt szeretnénk elérni, hogy a menekültek élete normális kerékvágásba kerüljön" - fejtette ki Michael Friedrich, a Siemens kommunikációs igazgatója. Kérdeztük a Siemens magyarországi gyárát itteni terveikről, de szerintük ebben a sajtóhírben minden benne van, és nem kívántak hozzátenni semmit.
Follow hrportal_hu on Twitter

Vajon élményt jelenthet a munkahelyünk?

A XXI. század az élmény alapú cégeké. A mai felgyorsult és digitalizált világunkban a cégek zöme tudja, hogy nem elegendő egy terméket vagy szolgáltatást pusztán eladni, hanem ezzel együtt egy egyedi vásárlói élményt is biztosítani kell. Bármely márkára gondolunk, rögtön valamilyen élmény-érzelem jut eszünkbe, mely a márka iránti megítélésünk alapját adja. Ez alakítja ki a márkahűséget a fejünkben-mint fogyasztóban-, de mint munkavállaló is ugyanezzel a fejjel gondolkodunk, ha a munkahelyünkről van szó, nem?tovább..

További cikkek
Száz euróval emelik a minimálbért Franciaországban

Megemelik a minimálbért, továbbá ezentúl az 1200 eurós nyugdíj után fizetendő járulékokat csak a 2000 euró feletti juttatásnál kell megfizetni... Teljes cikk

Kovács Imre bekerült a Rail Cargo Group igazgatóságába

Kovács Imrét, a Rail Cargo Hungaria (RCH) Zrt. elnök-vezérigazgatóját a Rail Cargo Austria AG igazgatósági tagjává nevezte ki az ÖBB (Osztrák... Teljes cikk

Kedden is folytatódnak a szakszervezetek forgalomlassító akciói

Eltorlaszolhatják a gyárkapukat is, és felkeresnék egyenként a fideszes képviselőket a túlóratörvény ellen tiltakozva. Teljes cikk

Novemberben stagnált a munkanélküliség Csehországban

A munkaügyi hivatal jelentése szerint a munkanélküliség novemberben 2,8 százalékos volt, ami megfelel az októberi szintnek. Egy éve, 2017... Teljes cikk

Fennakadásokat okozott a vasutassztrájk Németországban

Fennakadásokat okozott Németországban a közúti és a vasúti közlekedésben a vasutasok szakszervezetének hétfő reggeli sztrájkja. Teljes cikk

Kapcsolódó tartalmaink 1 2 3 Bezár