Szerző: Berta László Megjelent: 4 éve

Német leányok válasza a menekültáradatra

Az a tény, hogy emberek olyan helyzetbe kényszerülnek, hogy el kell hagyják hazájukat, nagyon megérint bennünket - nyilatkozta lapunknak a menekültválságról az Audi Hungária.

Mentőautót ad az Audi

A Daimler a menekültek közül válogat alkalmazottakat - nyilatkozta a Bild am Sonntagnak a német autógyártó első embere. Lapunk kérdésére a Mercedes magyarországi leánya nem tett hozzá egyebet saját magyarországi terveiből.
Az AUDI AG által nemrég rendelkezésre bocsátott 1 millió euró arányos részéből a győri gyártóvállalat támogatja a menekültek megsegítését célzó kezdeményezéseket. Az Audi Hungaria ebből 50 millió forintot (160 ezer eurót) fordít a menekültek helyzetének könnyítésére Magyarországon. Az Audi Hungaria ügyvezetésének döntése értelmében a vállalat hozzájárul a Vöröskereszt győri régióban folytatott tevékenységéhez egy teljesen felszerelt menőautóval, valamint segíti a vámosszabadi menekülttábor felújítási munkálatait. Ezen intézkedések mellett az Audi Hungaria támogatja munkatársi projektjavaslatok megvalósítását.

2015. szeptember 21-től a munkatársak a „menekültsegély“ kezdeményezésen keresztül regionális segélyprojekteket javasolhatnak, amelyeket közhasznú alapítványokkal együtt szeretnének megvalósítani. A lehetséges projektek megvalósításáról a vállalat illetékes bizottsága dönt.

A Bosch helyben teremt munkahelyeket

A Bosch csoport figyelemmel követi a hazánkban és Európában kialakult menekülthelyzetet. Hosszú távon olyan megoldásokat kell találni, amely a menekültek származási országában is biztosítják a politikai és gazdasági helyzet stabilizálását - írták lapunknak.

"Afrikában és a Közép-Kelet országaiban, ahol a Bosch jelen van, azon dolgozunk, hogy közvetlenül vagy közvetve helyi munkahelyeken teremtsünk, illetve a piaci igényeknek megfelelő termékeinkkel az emberek életminőségét javítsuk, ezekkel is erősítve a helyi gazdaságot" - nyilatkozták a HR Portálnak.

A menekültügyi szervezetektől érkező adománykéréseknek a lehetőségeikhez mérten próbálnak eleget tenni. A kialakult helyzetben sok kollégájuk magánemberként fejezi ki szolidaritását, adományokkal vagy önkéntes munkával. Úgy gondolják, hogy az ilyen jellegű segítségnyújtás leggyorsabb és leghatékonyabb módja az erre kijelölt szervezetek felkeresése, ezért a segíteni szándékozó kollégákat arra kérik, hogy közvetlenül hozzájuk forduljanak.

A Siemens állást kínál migránsok számára

Siemens ez év tavaszán erlangeni üzemében 10 új fizetett gyakornoki állást hozott létre. A tervek szerint az őssel újabb kilenc helyszínen biztosít 10-10 állást a migránsok számára. "Ezen állások megteremésével azt szeretnénk elérni, hogy a menekültek élete normális kerékvágásba kerüljön" - fejtette ki Michael Friedrich, a Siemens kommunikációs igazgatója. Kérdeztük a Siemens magyarországi gyárát itteni terveikről, de szerintük ebben a sajtóhírben minden benne van, és nem kívántak hozzátenni semmit.
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Futurisztikus módszerekkel toboroznak a világ legnagyobb cégei

A világ legnagyobb cégeinek vezetői gyűltek össze Lisszabonban, hogy megosszák egymással a legújabb módszereket a legkiválóbb munkaerő... Teljes cikk

Nem elég a vonzó fizetés, jó munkahelyi élményt is kell nyújtani

A munkaerőhiány miatt új megközelítést kell alkalmazniuk a cégeknek a munkavállalók toborzására és megtartására: nem elég a vonzó fizetés, jó... Teljes cikk

Employer Branding Award 2018 - A legmenőbb hazai munkáltatói márkák

Ünnepélyes keretek között átadták a BMC-ben az Employer Branding Award 2018 díjait azon munkáltatóknak, akik kiemelkedő munkáltatói... Teljes cikk

Kapcsolódó tartalmaink 1 2 3 Bezár