Megjelent: 1 éve

Nőnek a befizetések a nyugdíjpénztáraknál

A munkáltatók egyre többet fizetnek, már nem csak az egyéni befizetések nőnek a nyugdíjpénztáraknál - írja a Világgazdaság.

images

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) friss adatai szerint az idén ismét rekordot dönthet a díjbevétel az önkéntes nyugdíjpénztáraknál, 2018 első félévében 60,6 milliárd forint folyt be az intézményekhez, 15 százalékkal több, mint tavaly - írja a lap.

2017-ben a cafeteriaszabályok előnytelenül változtak a pénztárak számára így visszaesés történt, idén viszont nőttek. Az év első hat hónapjában a cégek 19,15 milliárd forinttal növelték dolgozóik nyugdíjcélú megtakarítását, ez 9 százalékkal több, mint 2017-ben.

Az egyéni befizetések összege 24,2 százalékkal nőtt. Azonban a tőzsdék esése és az állampapírhozamok emelkedése miatt a kasszák befektetésein veszteség keletkezett. Fél év alatt 35,7 milliárd forintot vesztettek. De egy átlagos pénztártag egyenlege még így is 1,2 millió forint fölött van.

402 ember tagsága szűnt meg fél év alatt tagdíj-nemfizetés miatt, ami nem sok a pénztárak 1,139 milliós tagságához képest. Az önkéntes kasszák taglétszáma lassan, de biztosan fogy, jelenleg 56 331 tagja van a négy magánnyugdíjpénztárnak.

Fotó: pixabay
Világgazdaság
  • 2019.11.21Transzformatív Team Coaching Lab A Transzformatív Team Coaching Lab alkalmat ad arra, hogy konkrét eseteken keresztül ismerkedj a módszertan erejével. Egy ügyféleset, amelyben a team coaching folyamat során transzformáltuk valódi kapcsolattá a csapatban élő projekciókat. Részletek Jegyek
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter