Megjelent: 6 éve

Okostelefonon keresünk munkát

A tjobs.hu online álláskeresési platform felméréséből kiderült a Google Analytics közismert nyomkövetési eszköz adatai alapján (2014. január-szeptember között elemzett periódusban), hogy a legtöbb munkavállaló iPhone, Samsung Galaxy S3, S4, Nokia Lumia, Sony Xperia L, Huawei Ascend Y 300 telefonokról keres munkát.

images

Ezekről a telefonokról látogattak el a tjobs.hu álláskeresési platformra a legtöbben-nyilatkozta Csatlós Orsolya, az álláskeresési platform sajtószóvivője.

Magyarországról (82,99 százalék), Németországból (3,84 százalék), Romániából (3,55 százalék), Szerbiából (1,79 százalék), Amerikából (1,41 százalék) és Ausztriából (1,24 százalék ) látogatják a platformot a legtöbben.

A legmagasabb munkamenet Budapest, Pécs és Székesfehérvárról érkezik. 48,51 százaléka a látogatóknak Chrome böngészőt használ, ezt követi a Firefox, Android Browser, Internet Explorer és Opera.


Somogy és Békés megyéből böngésznek a legtöbbetAmi az operációs rendszereket illeti, nem meglepő, hogy közel 84 százaléka a látogatóknak Windows-t használ amit az Android, iOS és Linux követ. Annak ellenére, hogy a legtöbben Budapestről nyitnak felhasználói fiókot, Somogy és Békés megyeiek tartozkodnak a leghosszabb ideig az álláskeresési platformon. Budapest a harmadik helyen szerepel, Bács-Kiskun és Tolna követésével.


Az osztrák munkák képezik a leglátogatottabb webhelytartalmatAmi a leglátogatottabb webhelytartalmat illeti, az osztrák munkák az aranyérmesek, annak ellenére, hogy Magyarország lakossága köréből a legtöbben a németországi állásajánlatokra pályáznak. Ezt követi a németországi munkák, a kapcsolat oldal, az önéletrajz-felhasználó fiók látogatottsága és a részletes keresés szekció. 5.638 kulcsszó szerinti rákeresés történt Ausztriára, több, mint 5.500 Magyarországra, több, mint 5.200 Németországra.

Munkakörök szerint az építőiparban, egészségügyben, hotel-turizmusban és takarítás/karbantartás munkakörökben elérhető hirdetésekre történt a legtöbb rákeresés.


Még mindig Németország a célország2014. augusztusában a legfrissebb felmérések szerint a munkavállalók közel fele (43 százalékban) Németországot választotta célországként, ezt követte a belföldi álláslehetőségek 20.58 százalékjelentkezési aránnyal. A brit álláslehetőségekre szintén ebben a hónapban csupán 12.95 százalék pályázott, az osztrák munkalehetőségekre érkező pályázatok alig haladták meg az 5 százalékot.

Ami a munkaköröket illeti, a tendencia nem változott, a múlt hónapban is az egészségügyi álláshirdetések voltak a legvonzóbbak, amit a vendéglátóipar, autóipar és hegesztés követ. Az álláskínálat is bőkezű volt az augusztusi hónapban. A munkavállalók számára összesen 6.514 betöltendő pozíciót kínált külföld, míg belföldön 887 álláshirdetésre lehetett pályázni.
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
  • 2020.10.16XIII. LEAN FÓRUM - KONFERENCIA A Fórum fókuszai: Lean Vezetés - Lean coaching Ipar 4.0. és a Lean a gyakorlatban Lean Quality – Lean Six Sigma Lean Office - Folyamatfejlesztés Részletek Jegyek
  • 2020.10.22 HR folyamatok/HR kommunikáció/Változásmenedzsment A képzésen összefoglaljuk és rendszerbe helyezzük a HR folyamatokat, megismerkedünk a HR kommunikáció szerepével és témaköreivel, valamint megtudjuk, mit jelent a változásmenedzsment. Kiknek ajánljuk? A képzést azoknak ajánljuk, akik szeretnének fejleszteni a belső kommunikáción, illetve a változások menedzselését hatékonyabbá szeretnék tenni. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Kevesebb HR állás a járvány miatt, a kékgallérosok továbbra is kellenek

A cégvezetés, a vendéglátó- és építőipar, a humán erőforrás és a marketing érezte meg leginkább a koronavírus hatásait az álláslehetőségek... Teljes cikk

Munkatársakat keres Komárom új elektromos autó akkumulátorgyára

Megkezdte a toborzást és az új kollégák képzését Komárom új, elektromos autó akkumulátor gyára az SK Battery Manufacturing Kft. A vállalat 1400... Teljes cikk

150 ezer forintos segélyt kaphatnak a kommunikációs szakemberek

Az állásukat vesztett és pályázó szakemberek kétlépcsős program keretében fejenként 150 000 Ft-os gyorssegélyt kaphatnak - közölte a ... Teljes cikk