kapubanner for mobile
Megjelent: 4 éve

Öltözködési szabályok: hogyan viseljünk tornacipőt az irodában?

A sneaker cipő minimum duplán jó választás. Hogy miért? Azért, mert az élet több színterén is helytállhat. Egyrészt, mint edzőcipő kiváló kísérő és edzőtárs. Másrészt stílusos megjelenésének hála akár munkába menet is nagyszerű talp alá valóként szolgálhat. Mennyire passzol a sportosság a munkahelyi légkörhöz?

snekaer2

Akadnak olyan esetek, melyekben dress code van érvényben. Ekkor természetesen általánosítás helyett a cég által megszabott követelmények a mérvadóak. Viszont ahol ilyesfajta paragrafusok nem írják elő a megjelenés milyenségét, ott a lazaságnak, lezserségnek, sportosságnak megvan a létjogosultsága.

Vannak, akik úgy gondolják, hogy a munkahelyi szféra nem alkalmas arra, hogy a sportosság teret, helyet kapjon benne. Ha ez az érzés valóban kényelmetlenséget generál, akkor nem érdemes erőltetni ezt az irányt. Viszont sokan úgy formálják az öltözködésüket, hogy a sneaker cipő jóformán főszerephez jut benne. Azaz a jó értelemben vett lazaság nemcsak, hogy meg- és elfér az irodában, hanem kifejezetten kívánatos.

Amiatt tehát felesleges aggódni, hogy a lábbeli kitűnik a dolgozós tömegből. Legfeljebb a divatossága az, ami egyetlen másodperc alatt felhívja magára és persze viselőjére a figyelmet. Ez azonban nem, hogy nem negatív kritika, hanem éppen ellenkezőleg. Kifejezett dicséret.

Na, de mi a helyzet a kényelemmel? Mert függetlenül attól, hogy edzésről vagy munkába indulásról van szó a komfortosság megélése kulcsfontosságú. A CCC országszerte elérhető üzleteiben könnyű felpróbálni azt a típust, ami a képernyő alapján a legszimpatikusabb. Akiknek pedig nincsen szükségük próbálásra, simán segítségül hívhatják a CCC online felületét. Nincsen másra szükség a rendeléshez, csak pár célzott kattintásra. Ennyi az egész, ennél semmivel sem több.

Az élénkebb színek is trendik?

De még mennyire! Olyannyira, hogy az idei szezon egyik fő szlogenje a sokszínűségre fel! Merthogy télen úgyis a sötétebb árnyalatok uralkodtak, így aztán a jobb idő megérkezésével igazán időszerű a váltás. Jöhetnek a vidámabb, lazább színárnyalatok, melyek tovább fokozhatják a hangulatot.

Az edzőcipőnek nem tesz rosszat a mindennapi alkalmazás?

snekaer

Nem. A sneaker cipő élettartama nem sérül akkor, ha a hétköznapokban kap teret-helyet a lábbeli. A fenti kérdésben rejtőző dilemmának épp a fordítottja a kockázatos. Az utcai lábbelik azok, amik nagyon megsínylik, ha edzeni próbálnak bennük. A szokványos kivitel ugyanis képtelen azokhoz a környezeti hatásokhoz alkalmazkodni, amik próbatételnek sem utolsók. Viszont a terepen kifejlesztett és letesztelt modellek tulajdonképen bárhol jól szerepelhetnek. Lévén strapabírásra, strammságra, helytállásra és maximális funkcionalitásra terveztettek.

Szabályok a viselés területén tehát nem léteznek. Ami pedig a kiválasztáshoz tartozik: érdemes egyéni ízlés alapján meghozni a döntést. A szívből fakadó vágy követése nem végződhet sikertelenséggel. És ha történetesen az extrább formák, színvariációk kerülnek a figyelem célkeresztjébe, akkor sincsen semmi gond. Sőt!

  • 2024.07.10GDPR A HR-BEN: ADATVÉDELEM A MUNKAHELYEN Programunkon gyakorlati oldalról tekintjük át a munkaviszonnyal összefüggésben leggyakrabban előforduló kérdéseket, tipikus buktatókat és lehetséges hibákat, melyek az elmúlt 6 év során a GDPR szabályozás létrejöttét követően felmerültek.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.09.05Business Beach Conference Az Ingatlan Regatta már 8 éve köti össze az ingatlanpiac legfontosabb szereplőit egy különleges sporteseménnyel. Az idei évtől kezdve, Litkey Farkassal közös szervezésben “új” eseményként csatlakozik hozzánk a Bankár Kupa.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.09.26Best Practice Fórum - Roto A Fórum Célja: A Digitalizációs és Lean szemléletű folyamatfejlesztések sikeres vállalati megoldásainak, jó gyakorlatainak megosztása a fórum résztvevői között. info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.10.02Tréning Kerekasztal Konferencia 2024. A 2024-es, őszi Tréning Kerekasztal Konferenciánk célja, hogy a résztvevők sokféle megközelítést kapjanak arról, a technológia hogyan épülhet be a tréningek világába.info button Részletek ticket button Jegyek