Megjelent: 7 éve

Óvatosak a szakszervezetek béremelésügyben

Jövőre 2,4 százalékos infláció várható, így az érdekvédők 4,5-5 százalékos béremelést szeretnének, néhány területen 10 százalékos emelés is elképzelhető, ám sokan közülük még korainak tartják a számokkal való dobálózást – tudta meg a Napi.hu.

images

Tegnap számoltunk be a Liga Szakszervezetek bejelentéséről, miszerint 5,5 százalékos minimálbér- és garantált bérminimum-emelést szeretnének elérni, és kezdeményezik a 2014-es bértárgyalások megkezdését, illetve 4,5 százalékos országos bérajánlás elfogadását.

A minimálbér eszerint a jelenlegi 98 ezer forintról 103 390, a garantált bérminimum pedig 114 ezer forintról 120 270 forintra nőne 2014-ben.

Palkovics Imre, a Munkástanácsok Országos Szövetségének (MOSZ) elnöke a lapnak elmondta, a gazdaság utóbbi időben mutatott teljesítménye miatt jogos elvárás a nemcsak az infláció szerinti növekedés, hanem a reálbérek emelése is. Ő 4,5-5 százalékos béremelést tart szükségesnek. Felhívta a figyelmet arra is, hogy vannak olyan közalkalmazottak, akik eddig kimaradtak a béremelésekből, náluk bruttó 10 százalékos emelést is elképzelhetőnek tart. Palkovics szerint nem korai máris elkezdeni a bértárgyalásokat.

Ebben nem ért egyet Zs. Szőke Zoltán, az Általános Fogyasztási Szövetkezetek és Kereskedelmi Társaságok Országos Szövetségének (ÁFEOSZ-COOP Szövetség) elnöke. Mint mondja, csak hétfőn kezdték tárgyalni a jövő évi költségvetést, ezért korai számokról beszélni. Dávid Ferenc, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) főtitkára is így vélekedik. Ő december közepére teszi az ideális időpontot.

Zs. Szőke Zoltán szerint a vállalati szféra helyzete az elmúlt két évben nem volt túl jó, és még arról sincsenek biztos adatok, hogy ebben az időszakban végre tudták-e hajtani a viszonylag magas elvárt béremeléseket.

Napi.hu
  • 2020.12.05 Teljesítménymenedzsment és motiváció A résztvevők megtanulják, beosztottjaik teljesítményére ható területek helyes menedzselését. Képessé válnak akár munkavégzés közben hatásos, rövid coaching beszélgetések levezetésére. Megismerik a teljesítmény menedzsment eszközrendszerét. Részletek Jegyek
  • 2020.12.10Vezetői képzés - Emberek vezetése modul (C) A vezetői képzés célja az elméleti és gyakorlati vezetői tudás és kompetenciák fejlesztése. A résztvevők a képzésen megismerik a csapat és szervezetépítés és a munkatársak fejlesztésének, vezetésének és értékelésének alapvető vezetői eszközeit. A képzés résztvevői elsajátítják azokat a gyakorlatban alkalmazható technikákat, amelyek segítségével javítható a munkatársak elkötelezettsége és teljesítménye. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
A járvány felgyorsítja a digitális transzformációt, de az alkalmazottakat közben kiégés fenyegeti

Felsővezetőket kérdezett az IBM a COVID-19 üzleti életre gyakorolt hatásáról. Teljes cikk

Mi lesz velünk és a csapattal? - fontos szerepben a középvezetők

Jóval több személyes odafigyelés szükséges a vezetőktől és a HR-től a koronavírus-járvány idején. A csapatok és a cég túlélése nagyban... Teljes cikk

Hogyan működjünk jól hibrid rendszerben? - itt az új kihívás a HR-ben

A veszélyhelyzet elmúltával most a hibrid rendszerek működtetése okoz fejtörést a HR-vezetőknek. A munkatársak egyik része már bejár, míg a... Teljes cikk