kapubanner for mobile
Megjelent: 8 éve

RAFTING - Mit ad a Csapatodnak?

Miről szól valójában? Mi a lényege? Hajózni festői hegyvidéken, kristálytiszta levegőn, smaragdzöld vízen. Olyan ez, mint evezni az életed folyóján: nem a cél a lényeg, hanem az út maga. Az út, ami ezúttal messze túlvezet a komfortzónád határán.

Számodra mit jelent a rafting?

Számomra a vadvízi evezés a zen filozófia egyik megnyilvánulása: egyensúlyban maradni egy elemen, ami nálam sokkal hatalmasabb. Egyensúlyban lenni a természettel, önmagammal. A folyó nem kérdez, csak sodor, le a zúgón, ha épp úgy van. A legjobb dolog, amit tehetsz, hogy mész az árral, figyeled az alkalmas helyet, időt, és ott teljes erővel, az utolsó tartalékaidat bedobva evezel, vagy éppen úszol a biztonságba. Mindenki képes rá, csak ezt legtöbben nem is gondolnák. Én ezt érzem a kajakomban.


 
Szervezetfejlesztési és csapatépítési szempontból miért olyan hatékony megoldás a rafting? Mit adhat a szervezetnek és az egyénnek?

Megtapasztalják, hogy milyen az, amikor az embert elkapja a jéghideg ár ereje. A feladat, hogy rajta maradjanak a sodráson a kősziklák között, a vízesésen le. Itt az ember csak önmagára és társaira számíthat.

A megoldandó feladat eltér ugyan egy irodai környezetben szokásostól, de itt derül ki igazán: hogyan teljesít valaki, ha „kilökték” a komfortzónájából. Beszédes mutatója ez az egyén képességeinek: pontosan azoknak a szoft-készségeknek a próbája, amelyeket a munkánk során felmerülő kihívások megoldásához is használunk.

A ráncok jó időre kisimulnak, a rafting és a hegyi levegő hatékony ellenszer a városi hétköznapokkal járó stressz ellen is.
 
Milyen tanulságokkal térnek haza általában a résztvevők?

Néhányukban örökre megváltoznak a dolgok, a világhoz való hozzáállásuk. A legtöbben közelebb kerülnek önmagukhoz, tanulnak magukról. Vízben és a (tábor)tűzben acéllá kovácsolt emberi kapcsolatok születnek újjá. Másoknak szembenézést jelent a félelmeikkel, önmagukkal.

Mi van, ha félnek vízre, csónakba szállni a résztvevők?

Nekik van rá legnagyobb szükségük: ha szembenézel a félelmeiddel, több csak akkor lehetsz – például a keleti bölcsek szerint.

Egyébként a félelemre semmi oka sincs senkinek: a Venna Event & Development rafting csapatépítőin tapasztalt, profi túravezetőkkel evezünk. A biztonság az első: mindenki épségben száll ki a hajókból, több mint húsz esztendeje.

Milyen típusú csapatoknak, szervezeteknek ajánlod a raftingot, mint csapatépítőt, vagy fejlesztő tréninget és miért?

A vadvízi hajózás önmagában is kiváló program egy kollektíva számára, ám tapasztalatunk szerint az élmény és a környezet kiemelkedően befogadóvá teszi az embereket, így kitűnő helyszínválasztás például egy vállalati képzés lebonyolítására is - az evezést így tanulással egészítve ki; legyen szó az értékesítők, az informatikusok vagy akár a beszerzők továbbképzéséről.
 
Miért éppen Wildalpen?

A Salza folyó nagyon megbocsájtó: nem jelent közvetlen életveszélyt azok számára sem, akik életükben először látnak evezőt, ellentétben az „erősebb” vadvizekkel. A folyó völgye és kanyonja a legszebbnek mondott közel s távol, ráadásul Magyarországhoz is a legközelebb fekvő vadvíz. Egy evezős hétvége a Salzán, Wildalpenben, Ausztriában így több, mint kézenfekvő választás.

Evezzünk egy csónakban!

Érdeklődés:
Buzás Zsuzsanna
Venna Event & Development – www.venna.hu
[email protected] - 307602123
  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.02Munkaviszony létesítése és megszűntetése – Dr. Berke Gyula Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerni.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Egy jól működő csapat titka – Vezetői reziliencia fejlesztése A vezetői reziliencia fejlesztése képzésünk arra világít rá, hogyan lehet úgy tekinteni a tényekre, hogy relativizáljuk őket, kezelhető megvilágításba helyezzük a nehézségeket és igyekezzünk megőrizni a racionalitásunkat, hogy ebben a nehéz helyzetben is fejlődni tudjon a csapatunk. Segítve a csapattagoknak abban, hogy a problémalátásukat a megoldás keresés fókusza váltsa fel és megváltozzon az interakcióik minősége.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Munkaidő, pihenőidő – Dr. Takács Gábor Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerniinfo button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Úton a felsővezetői lét felé - hogyan segíthet egy mentor a cél elérésben?

Bartha Edit és Verebélyi Péter évekig kollégák voltak egy multinacionális vállalatnál. Edit Péter tanácsára jelentkezett a Corvinus Executive... Teljes cikk

Megtartott munkáltatói ígéretek

A munkaerőpiac „köztes” szereplői, azaz a munkaerő szolgáltatók – tehát a Pannon-Work cégcsoport is – a munkáltatói márka tekintetében is... Teljes cikk

Csodálatos panoráma - végtelen látvány Ez a Hotel Ózon és a hamarosan nyíló Infinity étterem a Mátra szívében!

Amikor rendezvényünk számára helyszínt keresünk, akkor általában több hasonló ajánlat között kell kiválasztanunk a legjobbat és a... Teljes cikk