Megjelent: 5 éve

RAFTING - Mit ad a Csapatodnak?

Miről szól valójában? Mi a lényege? Hajózni festői hegyvidéken, kristálytiszta levegőn, smaragdzöld vízen. Olyan ez, mint evezni az életed folyóján: nem a cél a lényeg, hanem az út maga. Az út, ami ezúttal messze túlvezet a komfortzónád határán.

Számodra mit jelent a rafting?

Számomra a vadvízi evezés a zen filozófia egyik megnyilvánulása: egyensúlyban maradni egy elemen, ami nálam sokkal hatalmasabb. Egyensúlyban lenni a természettel, önmagammal. A folyó nem kérdez, csak sodor, le a zúgón, ha épp úgy van. A legjobb dolog, amit tehetsz, hogy mész az árral, figyeled az alkalmas helyet, időt, és ott teljes erővel, az utolsó tartalékaidat bedobva evezel, vagy éppen úszol a biztonságba. Mindenki képes rá, csak ezt legtöbben nem is gondolnák. Én ezt érzem a kajakomban.


 
Szervezetfejlesztési és csapatépítési szempontból miért olyan hatékony megoldás a rafting? Mit adhat a szervezetnek és az egyénnek?

Megtapasztalják, hogy milyen az, amikor az embert elkapja a jéghideg ár ereje. A feladat, hogy rajta maradjanak a sodráson a kősziklák között, a vízesésen le. Itt az ember csak önmagára és társaira számíthat.

A megoldandó feladat eltér ugyan egy irodai környezetben szokásostól, de itt derül ki igazán: hogyan teljesít valaki, ha „kilökték” a komfortzónájából. Beszédes mutatója ez az egyén képességeinek: pontosan azoknak a szoft-készségeknek a próbája, amelyeket a munkánk során felmerülő kihívások megoldásához is használunk.

A ráncok jó időre kisimulnak, a rafting és a hegyi levegő hatékony ellenszer a városi hétköznapokkal járó stressz ellen is.
 
Milyen tanulságokkal térnek haza általában a résztvevők?

Néhányukban örökre megváltoznak a dolgok, a világhoz való hozzáállásuk. A legtöbben közelebb kerülnek önmagukhoz, tanulnak magukról. Vízben és a (tábor)tűzben acéllá kovácsolt emberi kapcsolatok születnek újjá. Másoknak szembenézést jelent a félelmeikkel, önmagukkal.

Mi van, ha félnek vízre, csónakba szállni a résztvevők?

Nekik van rá legnagyobb szükségük: ha szembenézel a félelmeiddel, több csak akkor lehetsz – például a keleti bölcsek szerint.

Egyébként a félelemre semmi oka sincs senkinek: a Venna Event & Development rafting csapatépítőin tapasztalt, profi túravezetőkkel evezünk. A biztonság az első: mindenki épségben száll ki a hajókból, több mint húsz esztendeje.

Milyen típusú csapatoknak, szervezeteknek ajánlod a raftingot, mint csapatépítőt, vagy fejlesztő tréninget és miért?

A vadvízi hajózás önmagában is kiváló program egy kollektíva számára, ám tapasztalatunk szerint az élmény és a környezet kiemelkedően befogadóvá teszi az embereket, így kitűnő helyszínválasztás például egy vállalati képzés lebonyolítására is - az evezést így tanulással egészítve ki; legyen szó az értékesítők, az informatikusok vagy akár a beszerzők továbbképzéséről.
 
Miért éppen Wildalpen?

A Salza folyó nagyon megbocsájtó: nem jelent közvetlen életveszélyt azok számára sem, akik életükben először látnak evezőt, ellentétben az „erősebb” vadvizekkel. A folyó völgye és kanyonja a legszebbnek mondott közel s távol, ráadásul Magyarországhoz is a legközelebb fekvő vadvíz. Egy evezős hétvége a Salzán, Wildalpenben, Ausztriában így több, mint kézenfekvő választás.

Evezzünk egy csónakban!

Érdeklődés:
Buzás Zsuzsanna
Venna Event & Development – www.venna.hu
info@venna.hu - 307602123
  • 2021.08.10 Munkavédelmi technikus Munkavédelmi technikusra lehet szüksége minden olyan cégnek, amelynél kiemelten fontos a munkahelyi egészség és biztonság megvalósítása. A Munkavédelmi technikus ugyanis elősegíti a munkahelyi balesetek és foglalkozási megbetegedések megelőzését, valamint a munkavédelemre fordított költségek optimalizálást. Támogatja a munkáltatót a munkavédelmi kötelezettségek teljesítésében, ezzel hozzájárul a mulasztások és szabályszegések hátrányos személyi és anyagi következményeinek elkerüléséhez Részletek Jegyek
  • 2021.08.28Agilis Transformáció Leader képzés online, videokonferenciás Hazánkban egyre több és több vállalat lép az agilis átalakulás útjára, így felértékelődik az agilis transzformációt vezető szakemberek jelentősége. Az Agile Transformation Leader egy olyan szervezetfejlesztő szakember, aki felkészíti és végig kíséri az agilis átalakulás útján a vállalatot. Ügyfél-fókuszt, Design Thinking szemléletet hoz be, vezetőket coachol, csapatokat mentorál, miközben pozitív, felhatalmazó légkört teremt a szervezeten belül. Részletek Jegyek
  • 2021.09.23HR Basic Sajátítsd el évek helyett 12 napban az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! HR gondolkodás e-learning videókkal, esettanulmányokkal, testre szabva gyakorlatorientáltan. Részletek Jegyek
  • 2021.09.28Kötelező visszaélés-bejelentési rendszer bevezetése, alkalmazása Az EU 2019/1937 sz. irányelve új kötelezettséget ír elő. Visszaélés-bejelentési rendszert kell alkalmazni. Minden 50 fő feletti munkavállalót foglalkoztató vállalkozásnak, továbbá a közszférában működő szervezetnek kötelező lesz visszaélés bejelentési rendszert kialakítania és működtetnie. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Megjelent „Az Év Felelős Foglalkoztatója 2021” pályázati felhívás

Napjainkban a hazai munkaerőpiac folyamatos átalakuláson megy keresztül. Az előző évek visszajelzései és beérkezett pályázatai alapján egyre... Teljes cikk

Munkavállalói támogató programmal gondoskodik dolgozóiról a PENNY Market!

Gondoskodó munkáltatóként a PENNY Market igyekszik mindig a leghatékonyabban támogatni a dolgozóit. A vállalat ezért is indította el május 1-jétől... Teljes cikk

Több száz kapcsolatfelvételt igényel egy IT pozíció betöltése

A területre régóta jellemző munkaerőhiány, ezen felül a COVID miatt felerősödött digitális transzformáció következtében az IT szektorban... Teljes cikk