Megjelent: 3 éve

Rávezető Antistressz Program: a munkahelyi stressz és kezelése

Az EU munkavállalóinak 26 százalékát sújtja. Magyarországon a dolgozók több mint 50 százaléka szenved tőle. Miatta több lehet a munkahelyi baleset, gyakoribb a betegállomány, növekvő a fluktuáció. Alattomosan billenti ki az egyes ember lelki egyensúlyát, csalárd módon akadályozza a hatékony munkahelyi-szervezeti működést. Vajon mi az? Lehet, hogy sokaknak nem ez ugrana be elsőnek, de a válasz: a stressz.

A munkahelyi stressz-szel minden tudatos és felelősen gondolkodó vezetőnek foglalkoznia kell. Nem csupán „kényelmi” szempontból, hogy kevesebb legyen a panaszkodó kolléga, ritkább az elégedetlen folyosói pusmogás. Hanem azért, mert a munkahelyi stressz csökkentése mérhető javulást hozhat a cég eredménymutatóiban is.A munkahelyi stressz felszámolásához vezető úton az első lépés a probléma szakszerű feltárása, amelyben a Rávezető Projekt Kft. Stresszaudit programja nyújt segítséget. A vállalati stressz, szervezeti valamint munkacsoport szintű mérése különböző auditálási módszereken keresztül történik. Ide tartoznak - a megbízó szervezet méretének és sajátosságainak függvényében - a személyes és vezetői interjúk, , a munkahelyi infrastrukturális és szakmai környezet elemzések, folyamat- és HR átvilágítások valamint papíralapú és online kérdőívek is.

A pontos helyzetelemzést követi az eredmények megbeszélése és kiértékelése a megbízóval, majd az antistressz akcióterv kidolgozása és megvalósítása. Támogatást tudunk nyújtani a stresszt okozó hibás folyamatok javításában, vezetők fejlesztésében, szervezeti működés optimalizálásában. A stressz kezelése és szintjének csökkentése a Rávezető Projekt Kft. Antistressz Programja keretében történik, amely többek között egy több mint nyolcszáz főre kiterjedő saját kérdőíves szakmai kutatásunk, valamint több pozitív kimenetelű stressz-csökkentő szervezeti megbízásunk eredményeire épül.

A program módszertanilag blended-learning alapú, és négy egymásra épülő elemből áll.


Az első lépése az egyéni és szervezeti stressz elméleti oldalát bemutató e-learning képzés, amelyet egy kétnapos intenzív stressz-kezelési tréning követ. A harmadik elem hat alkalomból álló emlékeztető gyakorlati feladatot foglal magában, majd a programot egy félnapos szintetizáló workshop zárja le.

A Rávezető Projekt Kft. Stresszaudit és Antistressz Programja ajánlott minden olyan vállalatnak, amely fontosnak tartja a munkatársak teljesítményének növelését, a fluktuáció csökkentését, kollégák megtartását, működjenek akár a nonprofit, akár a verseny- vagy a közszférában. Javasolt továbbá azokban a szektorokban, ahol a munkavégzés erős stresszel jár vagy nagy a munkabalesetek veszélye.


Hogy milyen eredmények várhatók?


  • Nő a hatékonyság egyéni és szervezeti szinten;
  • Motiváltabbá válnak a dolgozók és a vezetők;
  • Teret kap a kreatív problémamegoldás és a proaktivitás;
  • Csökken a fluktuáció a szervezetben;
  • A dolgozók kevesebb időt töltenek betegállományban;
  • A vezetők tisztán átlátják a szervezeti viszonyokat, a munkahatékonyságot gátló tényezőket, és így tudnak is tenni ellene;
  • A Stresszaudit és Antistressz Program során szerzett tapasztalatok a jövőben is kamatoztathatók.


Hatékony eszköz ez tehát minden tudatosan gondolkodó vezető számára, aki felismeri, hogy a stressz optimalizálása haszonnal jár.

A Rávezető Projekt Kft. humánstratégiai és szervezetfejlesztési szolgáltatásokat és szakértői feladatokat ellátó tanácsadó cég. Ügyfeleink között profitorientált vállalatok, non-profit szervezetek, és állam- és közigazgatási intézmények egyaránt megtalálhatók.
Tevékenységeink közé tartoznak a különböző humánfejlesztési tanácsadások, vezetői és készségfejlesztő tréningek, vezetői és szakmai coaching, szakértői kutatások, mérések, szervezeti auditok és azok eredményeire épülő szakértői tanácsadások, valamint a teljes körű szervezeti stressz kezelési szolgáltatásunk.

A Rávezető Projekt Kft. Stresszaudit és Antistressz Programjának részletes bemutatására a Personal Hungary kiállításon is sor kerül:

Personal Hungary, Corporate Health 14:45-15:15 óra:

A stressz az élet sója… A túlsózott élet veszélyeiről” (Dr. Szondy Máté, klinikai szakpszichológus, tréner, valamint Ríz Ádám, ügyvezető igazgató, Rávezető Projekt Kft.)

Ha érdekli Önöket az Anti Stressz Program, keressenek minket!

A Rávezető Projekt Kft. tevékenységei és szolgáltatásai itt találhatóak.

  • 2019.11.14recruiTECH BLUE Fizikai munkaerő toborzás – van új a nap alatt? Szerintünk igen! recruiTECH BLUE | 2019. november 14-én a kékgalléros toborzásra koncentrálva, még lazy bird áron Részletek Jegyek
  • 2019.11.15Hogyan változnak a nyugdíjszabályok 2020-ban? Mikor jobb nyugdíjba vonulni a nyugdíj összege szempontjából. Még az idén, vagy inkább jövőre? Ki vonulhat nyugdíjba jövőre, mit jelent a munkáltató számára, ha a munkatárs nyugdíjra jogosulttá válik? Nyugdíj mellett hogyan dolgozhatunk? Mit jelent a munkáltató számára, ha nyugdíjas munkavállalót foglalkoztat? Részletek Jegyek
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter