Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 3 éve

Rávezető Antistressz Program: a munkahelyi stressz és kezelése

Az EU munkavállalóinak 26 százalékát sújtja. Magyarországon a dolgozók több mint 50 százaléka szenved tőle. Miatta több lehet a munkahelyi baleset, gyakoribb a betegállomány, növekvő a fluktuáció. Alattomosan billenti ki az egyes ember lelki egyensúlyát, csalárd módon akadályozza a hatékony munkahelyi-szervezeti működést. Vajon mi az? Lehet, hogy sokaknak nem ez ugrana be elsőnek, de a válasz: a stressz.

A munkahelyi stressz-szel minden tudatos és felelősen gondolkodó vezetőnek foglalkoznia kell. Nem csupán „kényelmi” szempontból, hogy kevesebb legyen a panaszkodó kolléga, ritkább az elégedetlen folyosói pusmogás. Hanem azért, mert a munkahelyi stressz csökkentése mérhető javulást hozhat a cég eredménymutatóiban is.A munkahelyi stressz felszámolásához vezető úton az első lépés a probléma szakszerű feltárása, amelyben a Rávezető Projekt Kft. Stresszaudit programja nyújt segítséget. A vállalati stressz, szervezeti valamint munkacsoport szintű mérése különböző auditálási módszereken keresztül történik. Ide tartoznak - a megbízó szervezet méretének és sajátosságainak függvényében - a személyes és vezetői interjúk, , a munkahelyi infrastrukturális és szakmai környezet elemzések, folyamat- és HR átvilágítások valamint papíralapú és online kérdőívek is.

A pontos helyzetelemzést követi az eredmények megbeszélése és kiértékelése a megbízóval, majd az antistressz akcióterv kidolgozása és megvalósítása. Támogatást tudunk nyújtani a stresszt okozó hibás folyamatok javításában, vezetők fejlesztésében, szervezeti működés optimalizálásában. A stressz kezelése és szintjének csökkentése a Rávezető Projekt Kft. Antistressz Programja keretében történik, amely többek között egy több mint nyolcszáz főre kiterjedő saját kérdőíves szakmai kutatásunk, valamint több pozitív kimenetelű stressz-csökkentő szervezeti megbízásunk eredményeire épül.

A program módszertanilag blended-learning alapú, és négy egymásra épülő elemből áll.


Az első lépése az egyéni és szervezeti stressz elméleti oldalát bemutató e-learning képzés, amelyet egy kétnapos intenzív stressz-kezelési tréning követ. A harmadik elem hat alkalomból álló emlékeztető gyakorlati feladatot foglal magában, majd a programot egy félnapos szintetizáló workshop zárja le.

A Rávezető Projekt Kft. Stresszaudit és Antistressz Programja ajánlott minden olyan vállalatnak, amely fontosnak tartja a munkatársak teljesítményének növelését, a fluktuáció csökkentését, kollégák megtartását, működjenek akár a nonprofit, akár a verseny- vagy a közszférában. Javasolt továbbá azokban a szektorokban, ahol a munkavégzés erős stresszel jár vagy nagy a munkabalesetek veszélye.


Hogy milyen eredmények várhatók?


  • Nő a hatékonyság egyéni és szervezeti szinten;
  • Motiváltabbá válnak a dolgozók és a vezetők;
  • Teret kap a kreatív problémamegoldás és a proaktivitás;
  • Csökken a fluktuáció a szervezetben;
  • A dolgozók kevesebb időt töltenek betegállományban;
  • A vezetők tisztán átlátják a szervezeti viszonyokat, a munkahatékonyságot gátló tényezőket, és így tudnak is tenni ellene;
  • A Stresszaudit és Antistressz Program során szerzett tapasztalatok a jövőben is kamatoztathatók.


Hatékony eszköz ez tehát minden tudatosan gondolkodó vezető számára, aki felismeri, hogy a stressz optimalizálása haszonnal jár.

A Rávezető Projekt Kft. humánstratégiai és szervezetfejlesztési szolgáltatásokat és szakértői feladatokat ellátó tanácsadó cég. Ügyfeleink között profitorientált vállalatok, non-profit szervezetek, és állam- és közigazgatási intézmények egyaránt megtalálhatók.
Tevékenységeink közé tartoznak a különböző humánfejlesztési tanácsadások, vezetői és készségfejlesztő tréningek, vezetői és szakmai coaching, szakértői kutatások, mérések, szervezeti auditok és azok eredményeire épülő szakértői tanácsadások, valamint a teljes körű szervezeti stressz kezelési szolgáltatásunk.

A Rávezető Projekt Kft. Stresszaudit és Antistressz Programjának részletes bemutatására a Personal Hungary kiállításon is sor kerül:

Personal Hungary, Corporate Health 14:45-15:15 óra:

A stressz az élet sója… A túlsózott élet veszélyeiről” (Dr. Szondy Máté, klinikai szakpszichológus, tréner, valamint Ríz Ádám, ügyvezető igazgató, Rávezető Projekt Kft.)

Ha érdekli Önöket az Anti Stressz Program, keressenek minket!

A Rávezető Projekt Kft. tevékenységei és szolgáltatásai itt találhatóak.

Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
A fizetés a legjobbnak tartott motiváló eszköz, de tényleg eredményes?

Összeültünk Pataki Zoltánnal, az euCSOPORT egyik alapítójával, hogy a munkaerőpiac mai helyzetéről beszélgessünk. A cégcsoport idén ünnepelte... Teljes cikk

Mire figyeljünk, ha értékesítőt keresünk?

Az értékesítők toborzása (sok más pozícióhoz hasonlóan) külön műfaj. Most összegyűjtöttük, milyen tényezők nehezítik az értékesítői... Teljes cikk

Találd és tartsd meg a tökéletes munkatársat!

A munkaerőpiaci igények gyökerestül megváltoztak az utóbbi években. Amíg sok vállalat küzd a munkaerőhiánnyal, addig a pályakezdők vagy az egyre... Teljes cikk