Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 3 éve

Recruiter/Toborzó

Az utóbbi években jelentős hangsúlyt kapott a pozíció, dolgozhat a szolgáltatói oldalon tanácsadó, munkaerő-közvetítő cégnél, illetve vállalati oldalon, a HR osztály részeként. Manapság már a legtöbb vállalatnak saját, önálló Recruitere, toborzója, sokszor több főből álló Recruiter csapata van. A Recruiter az, aki azonosítja, értékeli, vonzza, megszólítja és elkötelezi a jelölteket.

images

A leírást Réh Ágnes, a HR-Evolution Kft. munkaerő-közvetítés vezetője készítette.


Feladata: új kollégák felvétele, az üres pozíciókra való keresések teljes körű lebonyolítása, a munkaerő-igény beérkezésétől az ajánlattételig.

Az illetékes vezetőkkel konzultáció a pozícióról és a jelölttel kapcsolatos igényekről, a megfelelő jelöltek felkutatása álláshirdetések, adatbázisok és közösségi média útján, a kiválasztási folyamat adminisztrációja, szervezése - önéletrajz-szűrés, interjú időpontok egyeztetése, jelöltekkel való kapcsolatfelvétel és kommunikáció, toborzási kimutatások készítése, a toborzási hatékonyság növelése.

Végzettség: Felsőfokú végzettség (HR végzettség előny)

Egyéb elvárás: általában angol/német nyelv tárgyalási szintű ismerete, kiváló kommunikációs készség, határozott, proaktív, sikerorientált, dinamikus személyiség, munkaerőpiac ismerete, néhány éves tapasztalat.

Egyre gyakoribb a részmunkaidős, távolról, otthonról is elvégezhető munkafeltétel.

Korosztály: 25-35 év között jellemző


Recruiter állások itt találhatók.
Follow hrportal_hu on Twitter

Kapcsolódó tartalmaink 1 2 3 Bezár