Megjelent: 2 éve

Reflektorfényben a foglalkoztatás és a vállalati felelősségvállalás

A HR szakemberek és az emberi erőforrás gazdálkodás kérdése szervezeti mérettől és kultúrától függően eltérő helyet foglal el egy vállalkozás életében. Vannak szervezetek, ahol a cégvezetés oldalbordájaként fontos mellékszereplő, máshol jelentéktelen statiszta. Egy biztos: bármilyen helyen, bármilyen szerepben is legyen jelen a szervezetben az emberi erőforrás gazdálkodás, a fennálló munkaerő-piaci helyzetben, biztos, hogy reflektorfénybe kerül. Rajtunk is múlik, hogy főhős vagy negatív karakter lesz belőle.

Napjainkban egyre többen ismerik fel a felelős foglalkoztatás és a társadalmi szerepvállalás szükségességét és a benne rejlő lehetőségeket. Egy a környezetéért és elsődlegesen közvetlen kollegáiért felelős vállalkozás mindennapi hozzáállásával és tevékenységével növeli a munkavállalók elégedettségét és elkötelezettségét.

Mit jelenthet a felelős foglalkoztatás egészen pontosan az alkalmazás napi gyakorlatában?

Egy felelős foglalkoztató aktívan tehet:

• A minőségi munkakörnyezet megteremtéséért, előmozdíthatja kollegái egészségmegőrzését. A fizikai és lelki jóllét mellett fontosnak tarthatja a cégen belüli jó hangulatot, a közösségépítését, csapatépítést.
• Támogathatja kollégáit szakmai előmenetelükben tehetséggondozó, vagy folyamatos képzés-fejlesztési programjaival. De törődhet életük egyéb területével is, fókuszálva intézkedéseivel a munka-magánélet egyensúlyának megteremésre.

A fenti néhány felsorolás nem teljes körű. Felelős foglalkoztatás alatt gondolhatunk bármilyen más olyan intézkedésre, juttatási rendszerre, vagy csupán szervezeti szokásra, egy apró gesztusra, ami hozzájárul a munkavállaló testi, szellemi, vagy lelki jóllétéhez, elégedettségéhez. A felelős foglalkoztatás egy megközelítés mód, ami HR bármely részterületén alkalmazható.

Miért éri meg felelős foglalkoztatónak lenni?

A felelősen gondolkodó munkáltatónál, a munkavállaló, mint ember központi érték. Talán ennek értéke megkérdőjelezhetetlen. De mégis: túl humánus, vagy altruista megközelítésen, ennek a szemléletmódnak kézzel fogható eredményei is vannak:

Fenntartható: egy cég, ahol bármilyen dimenzióban is, de törődnek a munkavállaló jóllétével, megtartó. A munkavállalók elkötelezettsége növekszik, ez pedig automatikusan járhat hatékonyság növekedéssel, valamint a fluktuáció, így a tényleges HR költségek csökkenésével.
Növekvő: egy cég, amely nemcsak elvár, de tesz is dolgozóiért vonzó. Nemcsak belső, de külső környezete számára is. Ez pedig mind az új munkatársak, mint az ügyfélkör bevonzásában segíthet.

OFA
Az OFA Nonprofit Kft. idén is díjazza az Év Felelős Foglalkoztatóit, azokat a cégeket, akik nyitottak a változásra és alkalmazkodásra. Azokat, ahol a HR főszerepbe kerülhet és mégha nem is tökéletes, de hiteles alakítást nyújt, mert egy felelős munkáltató minden helyzetben - legyen akár sikerről, vagy bukásról szó - tudja vállalni döntéseit munkavállalói előtt.

Az „Év Felelős Foglalkoztatója 2017” pályázatra való jelentkezését a http://ofa.hu/felelos-foglalkoztato weboldalon 2017. október 6.-ig teheti meg.

További részletekért és pályázati feltételekért kérjük, látogasson el az ofa.hu weboldalra, vagy kérjen információt a felelosfoglalkoztato@ofa.hu email címen.

„Az Év Felelős Foglalkoztatója 2017” programban együttműködő partnereink a HR Portál, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamra, valamint az Országos Humánmenedzsment Egyesület.

A cikket az OFA Nonprofit Kft. munkatársai állították össze.

  • 2019.11.21Transzformatív Team Coaching Lab A Transzformatív Team Coaching Lab alkalmat ad arra, hogy konkrét eseteken keresztül ismerkedj a módszertan erejével. Egy ügyféleset, amelyben a team coaching folyamat során transzformáltuk valódi kapcsolattá a csapatban élő projekciókat. Részletek Jegyek
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
800 tanuló szakmai gyakorlatáról gondoskodik a SPAR

A vállalat kiemelt jelentőséget tulajdonít a szakmai utánpótlás-nevelésnek. A tavalyi szemeszterben 397 diák tette le sikerrel a szakvizsgáit, az... Teljes cikk

Elindítja Zöld Bolygó kezdeményezését a Magyar Reklámszövetség

A Magyar Reklámszövetség (MRSZ) elindítja Zöld Bolygó kezdeményezését, ezzel a kommunikációs iparág szereplőinek fenntartható működésre való... Teljes cikk

A munkaerőpiacon is előnybe kerülhetnek a társadalmi ügyekben aktív cégek

A globális kihívások kezelése egyre fontosabb szempont lehet a tehetséges munkavállalók megtartásában és megtalálásában is. Teljes cikk