Megjelent: 2 éve

Replacement

Humánpolitikai eszköz, mely során a munkáltató aktív szerepet tölt be az elbocsátott munkavállaló álláskeresésével kapcsolatban. Hátránya, hogy a folyamatban az alkalmazott passzív szerepet tölt be, nem motivált, nem érdekelt az elhelyezkedésben.

images

Az elbocsátás miatt a munkavállalóban keletkezett érzelmek legtöbbször ambivalensek: nehezen feldolgozható számára az elbocsájtás ténye és a munkáltatónak ez a gondoskodó attitűdje.
A módszer nem biztosít lehetőséget arra, hogy a felek közötti esetleges konfliktusok - amelyek az elbocsájtás okát képezhetik - felszínre kerüljenek; ezáltal a munkavállaló nincs rákényszerítve új munkahelyi magatartásformák kialakítására sem.

A replacement folyamata általában több lépésből áll, amelyek a következők:

  • A munkáltató és a munkavállaló közötti megállapodás a replacement feltételeiről, időtartamáról, költségviseléséről stb.
  • A munkavállaló részvétele egy képzési programon, amelynek során tanácsadók segítségével fejleszti az önismeretét, a piacismeretét, az álláskeresési készségeit, az interjútechnikáját, az önéletrajzírását stb.
  • A munkavállaló támogatása az álláskeresés során, amelynek során a tanácsadók segítenek neki az álláshirdetések felkutatásában, az állásajánlatok értékelésében, az állásinterjúkra való felkészülésben, a munkaszerződés megkötésében stb.
  • A munkavállaló utógondozása, amelynek során a tanácsadók nyomon követik a munkavállaló beilleszkedését az új munkahelyen, és segítenek neki a munkahelyi kihívásokkal, konfliktusokkal, változásokkal való megbirkózásban.

 

  • 2024.04.04Six Sigma Black Belt képzés 9 napos gyakorlatorientált, intenzív képzési program, amely készségszintre fejleszti a résztvevőket a 6 Sigma ismeretek elsajátításában, alapoktól a Green Belt ismereteken át magas szintű hatékonyságjavító projektek megvalósításáig. info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.04Az Év Irodája Konferencia & Díjátadó Kíváncsi vagy, hogy kié lesz Az Év Irodája díj, érdekelnek a legmodernebb irodai megoldások, valamint a magyar és nemzetközi piacot meghatározó szakemberek tapasztalatai? Akkor ott a helyed! KIKET FOGUNK DÍJAZNI?info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.23Humán controlling mutatószámok a gyakorlatban A képzés célja: A HR munka modern személetének és mérésének, számításának gyakorlati ismerete. A humán controlling egyes eszközeit konkrét példákon mutatjuk be, a résztvevőkkel közösen értékeljük azok alkalmazását.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek