Megjelent: 12 éve

Sebezhetővé tesz a pletykafészek munkatárs

images

A tudálékos

Ő az, aki mindenkinél jobban tud mindent, és mindig figyeli, kritizálja a többiek cselekedeteit, illetve folyamatosan osztogatja a tanácsokat. A csapat úgy tudja megfékezni, ha összefog, és megpróbálja rávenni arra, nézze a problémát más szemszögből. "A vezetőnek tanácsos munkával lefoglalni az ilyen kollégát. Amíg dolgozik, legalább addig nem zavar senkit" - véli a tanácsadó. Minősíteni egyébként nem ajánlott, mert könnyen megsértődik és a kritizáló ellen fordul.

A versengő

Az ilyen típusú dolgozó mindenkiben megelőzendő versenytársat lát, bármilyen feladat adódik, ő akar az első lenni. Lehet játék, lehet komoly feladat, ő mindent komolyan vesz, még fékezni is nehéz. Nagyon önző és állandóan bizonyítani akaró embertípusról van szó, aki ráadásul nehezen viseli el a vereséget.

A vezető kiaknázhatja ezt a mentalitást, és kihozhatja a legjobbat a dolgozóból. De mit tehetnek a kollégák? Ha nehezen működik együtt, megpróbálhatjuk rávenni, vetélkedjen a többiekkel, mégpedig abban, hogy ki tud a másikkal a legjobban együttműködni? Kezelését nehezíti, hogy csak a saját maga megoldási javaslatát fogadja el. Ha a vezető vagy a többség más variáció mellett dönt, a vetélkedő gyorsan megsértődik. Ilyen esetben nagy hangsúlyt kell fektetni a döntés magyarázatára és az ő megoldási javaslatának értékelésére.

A nyavalygó

A kategóriába tartozó mindenben a rosszat látja, sehol sem érzi jól magát, semmilyen feladat nem tetszik neki. Panaszkodik, kritizál pozitív ellensúly nélkül.

"Az ilyen viselkedésnek legtöbbször mélyebb okai vannak. Bár a sok munka miatt 'nyávog', valójában viszont teljesen más bántja. Érdemes a bizalmába férkőzni, megtudakolni a valódi problémát és segédkezni a megoldásban. Ha ezzel nem érünk el eredményt, akkor közölnünk kell vele kíméletesen: viselkedése miatt nem tudunk koncentrálni a munkára" - mondja Dr. Szöllősi Ágnes.

A pletykafészek

A team információs központja, ám a továbbadott aktualitások nem szakmai természetűek, inkább a munkatársak privát életére vonatkoznak. Ő az, aki ideje nagy részében azon gondolkodik, ki kivel jár, kivel szakított, mit csinál éjszakánként, kivel barátkozik, és hogy kivel nincs jó viszonyban. A pletykafészek szereti fontosnak láttatni magát és ezt információk folyamatos áramoltatásával próbálja elérni. Ha ki akar kérdezni bennünket, ügyeljünk arra, hogy ne adjunk ki olyan információkat, amivel sebezhetővé válunk, más kollégáról pedig még véletlenül se mondjunk előtte véleményt, különösen nem negatív tartalmút. "Pletykafészek-gyanús kollégát lehet tesztelni is. Például mondhatunk magunkról egy meghökkentő, de pozitív hírt, és ha elterjed az irodában, máris tudjuk, hogy kollégánktól továbbszivárog az információ.

A munkapszichológus szerint a pletykálkodó dolgozókat a vezető leginkább úgy tudja megfékezni, ha lefoglalja őket. "Adjon nekik annyi munkát, ami mellett nincs ideje mások magánéletével foglalkozni" - tanácsolja a szakember.

A bűnbak

E csoport tagjai azok a dolgozók, akikről a csapat tagjai úgy gondolják: ők az okai mindennek, miattuk nem sikerül semmi. Bűnbak általában akkor lesz a teamben, ha a vezető nem engedi, hogy közösen megbeszéljék a hibákat, tilos negatív véleményt mondani bárkiről és a csoportmunka eközben kudarcot vall. A bűnbak "kijelölése" azt a célt szolgálja, hogy levezesse a csoportban felgyülemlett agressziót, hogy egyszerű magyarázatot adjon a sikertelenségre.

Bűnbakká legtöbbször az átlagtól eltérő munkatársak válnak, de abból is lehet bűnbak, aki nem tud beilleszkedni, nem tudja magát elfogadtatni a csoportban, képtelen véleményét megvédeni a munkatársak előtt. Előfordulhat az is, hogy a projektvezető a sikertelen munka végén "kinevez" egy bűnbakot, amivel saját hibáit is el kívánja kendőzni. Dr. Szöllősi Ágnes szerint a lehető legrosszabb helyzetbe akkor kerülünk egy cégnél, ha bűnbakká válunk. Egy darabig küzdhetünk ez ellen, a vezető segítségét kérve. Azonban ha elveszettnek látjuk a helyzetet, saját életünket megkönnyítendő jobb, ha egy másik állást keresünk magunknak.

Oroszi Babett
  • 2020.02.20Készülj fel a 2020-as Munka törvénykönyve változására! Hogyan kell előkészíteni munkajogi szempontból a felmondást? Hogyan működhet jogszerűen az elektronikus munkaidő nyilvántartás? Milyen változások várhatók a Munka törvénykönyvében, az elfogadott uniós irányelvek tükrében? Milyen tanulságok vonhatók le a legújabb munkaügyi bírói gyakorlatból? Részletek Jegyek
  • 2020.02.20recruiTECH Idén minden eddiginél erősebb programmal, számos külföldi (IRL, UK, PL) és hazai előadóval indítjuk útjára a recruiTECH, 2020.02.20-i eseményünket! Várjuk szeretettel a toborzási szakma színe-javát, és mindenkit, aki felelősséget érez a tehetségek megtalálásában. Részletek Jegyek
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Eltűnnek a szatyorban átadott számlák, digitalizálódik a könyvelő szakma

A hazai könyvelők munkaidejük akár háromnegyedét is adatrögzítéssel töltik - derült ki a Számlázz.hu könyvelők körében készített friss,... Teljes cikk

Biztos jövőt jelent a mérnöki szakma

A megkérdezettek 63 százaléka már kisgyermekkorában eldöntötte, hogy mérnök szeretne lenni, derül ki a CLAAS Hungária Kft. által készített... Teljes cikk

Nőket hív programozni nyitási ösztöndíjával a Wild Code School

A kezdeményezés célja, hogy több nőt vonzzanak a jellemzően férfiak dominálta iparágba. Teljes cikk