Megjelent: 14 éve

Sebezhetővé tesz a pletykafészek munkatárs

A tudálékos

Ő az, aki mindenkinél jobban tud mindent, és mindig figyeli, kritizálja a többiek cselekedeteit, illetve folyamatosan osztogatja a tanácsokat. A csapat úgy tudja megfékezni, ha összefog, és megpróbálja rávenni arra, nézze a problémát más szemszögből. "A vezetőnek tanácsos munkával lefoglalni az ilyen kollégát. Amíg dolgozik, legalább addig nem zavar senkit" - véli a tanácsadó. Minősíteni egyébként nem ajánlott, mert könnyen megsértődik és a kritizáló ellen fordul.

A versengő

Az ilyen típusú dolgozó mindenkiben megelőzendő versenytársat lát, bármilyen feladat adódik, ő akar az első lenni. Lehet játék, lehet komoly feladat, ő mindent komolyan vesz, még fékezni is nehéz. Nagyon önző és állandóan bizonyítani akaró embertípusról van szó, aki ráadásul nehezen viseli el a vereséget.

A vezető kiaknázhatja ezt a mentalitást, és kihozhatja a legjobbat a dolgozóból. De mit tehetnek a kollégák? Ha nehezen működik együtt, megpróbálhatjuk rávenni, vetélkedjen a többiekkel, mégpedig abban, hogy ki tud a másikkal a legjobban együttműködni? Kezelését nehezíti, hogy csak a saját maga megoldási javaslatát fogadja el. Ha a vezető vagy a többség más variáció mellett dönt, a vetélkedő gyorsan megsértődik. Ilyen esetben nagy hangsúlyt kell fektetni a döntés magyarázatára és az ő megoldási javaslatának értékelésére.

A nyavalygó

A kategóriába tartozó mindenben a rosszat látja, sehol sem érzi jól magát, semmilyen feladat nem tetszik neki. Panaszkodik, kritizál pozitív ellensúly nélkül.

"Az ilyen viselkedésnek legtöbbször mélyebb okai vannak. Bár a sok munka miatt 'nyávog', valójában viszont teljesen más bántja. Érdemes a bizalmába férkőzni, megtudakolni a valódi problémát és segédkezni a megoldásban. Ha ezzel nem érünk el eredményt, akkor közölnünk kell vele kíméletesen: viselkedése miatt nem tudunk koncentrálni a munkára" - mondja Dr. Szöllősi Ágnes.

A pletykafészek

A team információs központja, ám a továbbadott aktualitások nem szakmai természetűek, inkább a munkatársak privát életére vonatkoznak. Ő az, aki ideje nagy részében azon gondolkodik, ki kivel jár, kivel szakított, mit csinál éjszakánként, kivel barátkozik, és hogy kivel nincs jó viszonyban. A pletykafészek szereti fontosnak láttatni magát és ezt információk folyamatos áramoltatásával próbálja elérni. Ha ki akar kérdezni bennünket, ügyeljünk arra, hogy ne adjunk ki olyan információkat, amivel sebezhetővé válunk, más kollégáról pedig még véletlenül se mondjunk előtte véleményt, különösen nem negatív tartalmút. "Pletykafészek-gyanús kollégát lehet tesztelni is. Például mondhatunk magunkról egy meghökkentő, de pozitív hírt, és ha elterjed az irodában, máris tudjuk, hogy kollégánktól továbbszivárog az információ.

A munkapszichológus szerint a pletykálkodó dolgozókat a vezető leginkább úgy tudja megfékezni, ha lefoglalja őket. "Adjon nekik annyi munkát, ami mellett nincs ideje mások magánéletével foglalkozni" - tanácsolja a szakember.

A bűnbak

E csoport tagjai azok a dolgozók, akikről a csapat tagjai úgy gondolják: ők az okai mindennek, miattuk nem sikerül semmi. Bűnbak általában akkor lesz a teamben, ha a vezető nem engedi, hogy közösen megbeszéljék a hibákat, tilos negatív véleményt mondani bárkiről és a csoportmunka eközben kudarcot vall. A bűnbak "kijelölése" azt a célt szolgálja, hogy levezesse a csoportban felgyülemlett agressziót, hogy egyszerű magyarázatot adjon a sikertelenségre.

Bűnbakká legtöbbször az átlagtól eltérő munkatársak válnak, de abból is lehet bűnbak, aki nem tud beilleszkedni, nem tudja magát elfogadtatni a csoportban, képtelen véleményét megvédeni a munkatársak előtt. Előfordulhat az is, hogy a projektvezető a sikertelen munka végén "kinevez" egy bűnbakot, amivel saját hibáit is el kívánja kendőzni. Dr. Szöllősi Ágnes szerint a lehető legrosszabb helyzetbe akkor kerülünk egy cégnél, ha bűnbakká válunk. Egy darabig küzdhetünk ez ellen, a vezető segítségét kérve. Azonban ha elveszettnek látjuk a helyzetet, saját életünket megkönnyítendő jobb, ha egy másik állást keresünk magunknak.

Oroszi Babett
  • 2021.04.23Szervezetfejlesztő (OD) Tanácsadó képzés Egyesítettük a Sämling Solution, a FranklinCovey és vendégelőadóink tudását és tapasztalatát, hogy a résztvevők „soft” és „hard” típusú fejlesztések koordinálására és támogatása is képesek legyenek. Mindazoknak akik Belső munkatársként vagy Külső tanácsadóként vezetnek vagy támogatnak szervezetfejlesztési folyamatokat. Részletek Jegyek
  • 2021.04.252 Napos Scrum Master képzés online, élő videokonferenciás Az agilis működés motorja a Scrum Master, aki biztosítja a hatékony csapatmunkát és kezeli az átalakulás során kialakuló feszültségeket, konfliktusokat. Minden iparágban célszerű átállni agilis működésre, nem csak a szoftverfejlesztésben. Képezze ki kollégáit Scrum Masterré. Részletek Jegyek
  • 2021.05.10 Munkavédelmi technikus Munkavédelmi technikusra lehet szüksége minden olyan cégnek, amelynél kiemelten fontos a munkahelyi egészség és biztonság megvalósítása. A Munkavédelmi technikus ugyanis elősegíti a munkahelyi balesetek és foglalkozási megbetegedések megelőzését, valamint a munkavédelemre fordított költségek optimalizálást. Támogatja a munkáltatót a munkavédelmi kötelezettségek teljesítésében, ezzel hozzájárul a mulasztások és szabályszegések hátrányos személyi és anyagi következményeinek elkerüléséhez Részletek Jegyek
  • 2021.05.13 Humán controlling mutatószámok a gyakorlatban Olyan vezetőknek és (kulcs) munkatársaknak, (HR) controllereknek, HR-eseknek, pénzügyi szakembereknek ajánljuk a képzést, akik a HR munka hatékonyságát, eredményét mérni, számolni, és ezt begyakorolni szeretnék. Ajánljuk továbbá mindazoknak, akik a munkaerő elemzésének, értékelésének vállalati standardizálását, és mérésének elvét és gyakorlatát megismerni szeretnék. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter