Megjelent: 4 hete

Siófokon nyitja meg új campusát a Debreceni Egyetem

Siófokon nyitja meg új campusát a Debreceni Egyetem (DE), az erről szóló megállapodást pénteken írták alá a felsőoktatási intézmény és a város vezetői.

images

images

A DE sajtóközpontja az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a Siófok önkormányzatával és a Siófoki Szakképzési Centrummal kötött megállapodás alapján Debrecen, Hajdúböszörmény, Nyíregyháza és Szolnok után Siófokon létesül a Debreceni Egyetem legújabb campusa. Az együttműködés célja Siófok bekapcsolása a hazai felsőoktatásba.

Idézték a közleményben Lengyel Róbertet (BSE), Siófok polgármesterét, aki az aláírási ünnepségen a Debreceni Egyetemmel kötött együttműködést mérföldkőnek nevezte Siófok életében, mivel elsősorban a városban és vonzáskörzetében élő több ezer középiskolásnak kiváló továbbtanulási lehetőséget jelent.

Emellett fontos abból a szempontból is, hogy az ott végzett magasan képzett munkaerő megfelelő utánpótlást biztosíthat Siófok és a térség cégeinek, vállalkozásainak - tette hozzá a polgármester.

Witzmann Mihály, a térség fideszes országgyűlési képviselője kiemelte, hogy az együttműködés stratégiai jelentőségű a város és a balatoni térség életében. Hozzájárulhat a térség gazdaságélénkítő erejének fokozásához, a foglalkoztatás bővítéséhez, a fiatalok helyben tartásához, biztos egzisztencia és karrier megteremtéséhez.

Szilvássy Zoltán, a DE rektora arról beszélt: az intézmény képzési spektrumának széles skáláját kínálja majd a siófoki campuson. Már most látszik, hogy nagyon hangsúlyos lesz a gazdaságtudomány, illetve a turizmussal, vendéglátással kapcsolatos oktatás, amely Debrecenben is rendkívül sikeres, és idővel további területekre is fókuszálhatnak. Valószínűleg kiemelt szerepet kapnak a műszaki tudományok és képzéseket indítanak az egészségipar valamennyi versenyképes szektorában - mondta a rektor.

Bács Zoltán, az egyetem kancellárja szerint a megállapodás célja az is, hogy a képzési kínálat mellett az egyetem tudásbázisa az együttműködő partnerekkel közös kutatásokban, régiófejlesztésben, szolgáltatásfejlesztésben is fokozatosan szerepet kapjon.

Az indítani tervezett képzések eszközigényének biztosítása és a folyamatos működés feltételeinek megteremtése komoly feladat, amelyhez a forrásokat hosszabb távon helyben kell majd megteremteni - mutatott rá Bács Zoltán.

Szamosi Lóránt, a Siófoki Szakképzési Centrum kancellárja a közlemény szerint azt mondta, a tudás akkor lehet teljes, ha megszerzéséhez az óvodától az egyetemig minden rendelkezésre áll. Megjegyezte, a tudás mellett az innovációra is nagy hangsúlyt kell fektetni, és ehhez igazítani a szakképzést is.

Az első hallgatók a tervek szerint 2025 szeptemberében kezdhetik meg tanulmányaikat a DE Siófok Campuson - jelezte az egyetemi sajtóközpont.

  • 2024.07.10GDPR A HR-BEN: ADATVÉDELEM A MUNKAHELYEN Programunkon gyakorlati oldalról tekintjük át a munkaviszonnyal összefüggésben leggyakrabban előforduló kérdéseket, tipikus buktatókat és lehetséges hibákat, melyek az elmúlt 6 év során a GDPR szabályozás létrejöttét követően felmerültek.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.09.05Business Beach Conference Az Ingatlan Regatta már 8 éve köti össze az ingatlanpiac legfontosabb szereplőit egy különleges sporteseménnyel. Az idei évtől kezdve, Litkey Farkassal közös szervezésben “új” eseményként csatlakozik hozzánk a Bankár Kupa.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.09.26Best Practice Fórum - Roto A Fórum Célja: A Digitalizációs és Lean szemléletű folyamatfejlesztések sikeres vállalati megoldásainak, jó gyakorlatainak megosztása a fórum résztvevői között. info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.10.02Tréning Kerekasztal Konferencia 2024. A 2024-es, őszi Tréning Kerekasztal Konferenciánk célja, hogy a résztvevők sokféle megközelítést kapjanak arról, a technológia hogyan épülhet be a tréningek világába.info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Professzori kinevezést kapott a Szegedi Tudományegyetem Karikó Katalin

A magyar-amerikai biokémikus az SZTE Természettudományi és Informatikai Karának professzoraként folytatja munkáját. Teljes cikk

Átadták a 33. Országos Tudományos és Innovációs Olimpia díjait

A Magyar Innovációs Szövetség tíz díjat osztott ki a fiatal feltalálóknak és tudósoknak. Teljes cikk

Így áll a fiatal diplomások aránya az EU-ban - Magyarország sereghajtó

2023-ban az Európai Unió 25-34 év közötti lakosságának 43%-a rendelkezett felsőfokú végzettséggel, amely 1 százalékpontos növekedést jelent... Teljes cikk