Megjelent: 12 éve

Teljesértékű munkát tudnak végezni a látáskárosultak is

Ha a vakok megkapják a segítséget, a társadalomnak is hasznos tevékenységet tudnak folytatni - hangzott el egy minap rendezett konferencián. A program célja volt, hogy felhívják a közvélemény figyelmét: megfelelő körülmények között a látáskárosultak is teljes értékű munkát tudnak végezni.

Uniós forrásból tizenhat vak és gyengénlátó személynek tartottak komplex munkaerő-piaci reintegrációs képzést, melynek eredményeként mára már negyven cégnek végeznek telefonos munkát - ismertette Holló Csaba, az Egyesület a Sérült Emberekért szervezet elnöke.

Müller Tamás, az Inter-X Bt. ügyvezető igazgatója kiemelte a látáskárosultak pontos és lelkes munkáját, valamint utalt arra, hogy Nyugaton a számítástechnikai szoftvereket már úgy tervezik, hogy általuk is könnyedén használhatók legyenek.

Magyar Hírlap
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter