Megjelent: 13 éve

Teljesértékű munkát tudnak végezni a látáskárosultak is

Ha a vakok megkapják a segítséget, a társadalomnak is hasznos tevékenységet tudnak folytatni - hangzott el egy minap rendezett konferencián. A program célja volt, hogy felhívják a közvélemény figyelmét: megfelelő körülmények között a látáskárosultak is teljes értékű munkát tudnak végezni.

Uniós forrásból tizenhat vak és gyengénlátó személynek tartottak komplex munkaerő-piaci reintegrációs képzést, melynek eredményeként mára már negyven cégnek végeznek telefonos munkát - ismertette Holló Csaba, az Egyesület a Sérült Emberekért szervezet elnöke.

Müller Tamás, az Inter-X Bt. ügyvezető igazgatója kiemelte a látáskárosultak pontos és lelkes munkáját, valamint utalt arra, hogy Nyugaton a számítástechnikai szoftvereket már úgy tervezik, hogy általuk is könnyedén használhatók legyenek.

Magyar Hírlap
  • 2020.05.22Asszertív online kommunikáció – Online tréning 100%-ban gyakorlati feladatokra épülő, tréning jellegű képzésünk 3 egységből áll, melyek egymáshoz közeli napokon kerülnek megtartásra és egymásra épülnek, így a tudás elmélyítése az intenzitás és ismétlési lehetőség által garantált, a beszéd gördülékenny, választékos és magabiztos lesz. Részletek Jegyek
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter