Megjelent: 3 éve

Tüntetés volt kedden a Kossuth téren a lex CEU elfogadása után

A CEU-nál tartott élőláncos demonstrációt követően több ezren vonultak át a Kossuth térre, ahol zúgott a "diktátor" és a "ruszkik haza" és a "szabad ország, szabad egyetem". Az uniós zászlót nem sikerült kitűzni a Parlamentre, de Kunhalmi Ágnes MSZP-s képviselő kilógatta az ablakból - írta a 24.hu

Több ezren tüntettek a budapesti Kossuth téren vasárnapa Közép-európai Egyetem (CEU) mellett.

Ezt követően a Parlament kedden kivételes eljárásban fogadta el a CEU-t ellehetetlenítő törvénymódosítást. Az egyetem kora délután sajtótájékoztatót tartott, és bejelentették, Áder Jánoshoz majd Strasbourghoz fordulnak, 17 órától pedig demonstrációt szerveztek az intézményhez.

A tiltakozók közül sokan a “CEU-val vagyok” kitűzőt viselték, mások az államfőnek szóló, “VETO” és a “Ne írd alá” feliratú táblákkal fejezték ki véleményüket a szerintük az intézményt diszkrimináló törvénymódosítás ellen - írta a 24.hu.

A tüntetők nekimentek a rendőrsorfalnak

18 óra után a tüntetők közül sokan elindultak a Nádor utcán a Kossuth tér felé, hogy a Parlamentnél folytassák a tüntetést. A kettes villamos leállt, rendőrök gyülekeztek.

A 24.hu helyszínen tartózkodó kollégái szerint egy lány beszélt megafonon a körülbelül háromezres tömegnek.

A tüntetők ki akarták tűzni a Parlamentre az EU-s zászlót. Mivel ezt nem engedték, a demonstrálók nekimentek a rendőrsorfalnak.

A 24.hu tudósítása szerint az egyenruhásoknak az volt a taktikájuk, hogy civil ruhás rendőröket állítanak előre. A rendőrség tájékoztatása szerint demonstráció megőrizte békés jellegét, rendőri intézkedésre nem került sor.

Kunhalmi Ágnes a tüntetők kérésének eleget téve kilógatta az egyik ablakon a zászlót.

Civiljogi aktivisták bejelentették, hogy ma, szerdán két óránként lezárnak egy hidat. Megjegyezték, ha Áder nem vétózza meg a törvényt, százezres, kétszázezres tüntetést szerveznek a Kossuth térre.

24.hu
  • 2019.11.21Transzformatív Team Coaching Lab A Transzformatív Team Coaching Lab alkalmat ad arra, hogy konkrét eseteken keresztül ismerkedj a módszertan erejével. Egy ügyféleset, amelyben a team coaching folyamat során transzformáltuk valódi kapcsolattá a csapatban élő projekciókat. Részletek Jegyek
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter