Turisztikai képzőközpont jön létre Egerben
Hét partnerével együttműködve turizmus-vendéglátás ágazati képzőközpontot hoz létre Egerben a Heves Megyei Szakképzési Centrum, ahol felszolgálók, szakácsok, cukrászok és pékek tanulják majd a szakmát. Később a paletta az élelmiszeripari és a sport ágazat egy-egy képzésével bővül.
A fejlesztés több mint 274 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével, a Széchenyi 2020 Gazdaságfejlesztési és Innovációs Program keretében valósul meg a Sárvári Kálmán Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiumban.
Az új központban 2022-től várhatóan 25 felszolgáló, 20 szakács, 5 cukrász és 5 pék-cukrász tanul majd szakmát, a 2024-25-ös tanévtől pedig az élelmiszeripari, továbbá a sport ágazat egy-egy képzésével bővítik a profilt.
A képzőközpontban tanulók valós vállalati körülmények között, illetve modern vendéglátóipari eszközöket használva szereznek képesítést, így a munkáltatók elvárásainak megfelelő, magas színvonalú szaktudással és tényleges munkatapasztalattal rendelkező szakemberként lépnek majd a munkaerő-piacra.
A projekt részeként a bázisintézményben megújul a tankonyha tetőszerkezete, korszerű nagykonyhai gépeket állítanak üzembe, nagyteljesítményű konyhai elszívórendszert és korszerű LED-világítást is kiépítenek.
A megfelelő fizikai feltételek megteremtésével párhuzamosan a képzés módszertanát is megújítják. Ezen belül a szakoktatóknak továbbképzéseket, míg a diákoknak tájékoztató műhelymunkákat szerveznek - közölte a Heves Megyei Szakképzési Centrum.
Fotó: unsplash.com
- 2024.04.04Six Sigma Black Belt képzés 9 napos gyakorlatorientált, intenzív képzési program, amely készségszintre fejleszti a résztvevőket a 6 Sigma ismeretek elsajátításában, alapoktól a Green Belt ismereteken át magas szintű hatékonyságjavító projektek megvalósításáig. Részletek Jegyek
- 2024.04.04Az Év Irodája Konferencia & Díjátadó Kíváncsi vagy, hogy kié lesz Az Év Irodája díj, érdekelnek a legmodernebb irodai megoldások, valamint a magyar és nemzetközi piacot meghatározó szakemberek tapasztalatai? Akkor ott a helyed! KIKET FOGUNK DÍJAZNI? Részletek Jegyek
- 2024.04.23Humán controlling mutatószámok a gyakorlatban A képzés célja: A HR munka modern személetének és mérésének, számításának gyakorlati ismerete. A humán controlling egyes eszközeit konkrét példákon mutatjuk be, a résztvevőkkel közösen értékeljük azok alkalmazását. Részletek Jegyek
- 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is! Részletek Jegyek
A brain drain, azaz „agyelszívás” a magasan képzett munkavállalók elvándorlását jelenti egy fejlettebb, magasabb életszínvonalat biztosító... Teljes cikk
Az Eurostudent legfrissebb felmérése szerint hazánkban a felsőoktatásban tanuló hallgatók egynegyede (25%) közepes anyagi nehézségekkel küzd, míg a... Teljes cikk
A feltörekvő technológiák, például a robotika, a mesterséges intelligencia, a gépi tanulás, a virtuális és kiterjesztett valóság, valamint az... Teljes cikk
- Nagy a baj: A vendéglátósok szerint nagyon gyenge volt az idei szezon 7 hónapja
- Turisztikai innovációs verseny indul felsőoktatási hallgatóknak 7 hónapja
- Bárpultos 7 hónapja
- A Balatonon és Velencei-tónál razziázott a NAV, ennyi szabálysértést talált 8 hónapja
- Magyar szálláshelyek ezreit hozta rendkívül nehéz helyzetbe a Booking.com 8 hónapja
- Ököllel támadt főnökére egy siófoki vendéglátós 9 hónapja
- Borravaló és szervizdíj: Melyiket kapják meg a pincérek? 9 hónapja
- Újabb csapás a turisztikai szektor szereplőire 9 hónapja
- Rövidebb munkaidővel próbálnak spórolni a vendéglátósok 9 hónapja
- New York városa saját jogon többszörösére emelte az ételfutárok fizetését 10 hónapja
- Napi 30 ezerért is nehezen találnak szakácsot a Balatonra 11 hónapja