Megjelent: 6 éve

Valóban vonzza a tehetséget az izgalmas munkakörnyezet?

Asztali foci, tetőtéri bárok és pihenősarkok egyre több és több irodában jelennek meg. Az, hogy ezeket a teljesítmény kulcsának, vagy figyelemelterelő dolgoknak tartjuk, ma már leginkább a vállalati kultúrától függ. De valóban hat a munkakörnyezet a tehetségek bevonzására, megtartására és a teljesítményre? A Hays ezekre a kérdésekre kereste meg a választ.

Egyre inkább jellemzővé válik, hogy a munkahelyeket "menőre" és a legújabb trendeknek megfelelően tervezik meg. De valóban hat a munkakörnyezet a tehetségek bevonzására, megtartására és a teljesítményre? Az eddigi tapasztalatok alapján igen, hiszen minden változtatás többről szól, mint a lakberendezésről. Amikor a megfiatalodott környezet egy valódi vállalati kultúraváltás ismertetőjele, akkor hatalmas különbséget hozhat abba, ahogyan egy szervezet dolgozik. Azonban ha egy új rétegnyi festék csak a vezetési stratégiában lévő repedéseket, hiányosságokat takarja el, az eredmények már nem mindig lesznek olyan sikeresek.

Iparágak széles köre felismerte, hogyan vonzották be a tehetségeket a divatos "tech" vállalatok izgalmas munkakörnyezetükkel: a Google Zürichben emeletek közti csúszdával büszkélkedhet, a Facebook édességbolttal a Menlo Parkban, a Twitter pedig jógateremmel San Franciscoban.

A "Google-effect"-nek érezhető a hatása, mivel a tradicionális, konzervatívabb vállalatok is elkezdtek a változás irányába elmozdulni, sőt egy hihetetlenül népszerű irányzatnak lehetünk szemtanúi.

"Leginkább a pénzügyi szektor igyekszik bevonzani azokat a szakembereket, akik a technológiai iparágba készülnek. Így, ha a tech vállalatok cool irodákat kínálnak a legnagyobb tehetségek megszerzéséhez, akkor a bankok is ezt fogják tenni." - mondta el Tammy Nagy-Stellini, a Hays Hungary ügyvezetője.

Amíg az izgalmas munkakörnyezet vonzza az új alkalmazottakat, nem mindig ez lesz a megtartásuk kulcsa, és mielőtt egyszerűen bevállalnánk egy beltéri bowling-pályát, figyelembe kell vennünk azt, hogy minden környezetnek tükröznie kell a szervezet kultúráját, amellett, hogy hangsúlyozza azt.

Egyre több kutatás szerint a sportterek vagy játszóterek irodába történő bevezetése pozitív hatással lehet az egészségre és a produktivitásra. Kevesebb az esély a kiégésre, a munkavállaló elméje sokkal stimuláltabb és aktívabb.

Google Tel AvivForrás: dezeen.com
Bármely fajta munkahely - legyenek azok kreatív ügynökségek, üzleti szolgáltatást nyújtó cégek, vagy vállalatok - környezete könnyen átformálható színek bevezetésével, új bútorzattal, vagy játékokkal. Valószínűleg több munkahelynek is ezt kellene tennie, ha figyelembe vesszük sok más szervezet fejlesztéseinek sikerét, hiszen látható, hogyan képesek bevonzani és megtartani az alkalmazottakat és erős vállalati identitást építeni. Ami a téma úttörőit továbbra is kiugróvá teszi - kimagasló példaként említve a Google-t és a Facebookot - az az, hogy előbb volt meg a vállalati kultúrájuk, mint az irodájuk.

"Egy színes, megnyerő, barátságos munkahely kétségtelenül fantasztikus HR-eszköz, de muszáj igaznak lennie, különben mindig csak egy új rétegnyi festék lesz." - tette hozzá Tammy Nagy-Stellini.
  • 2021.08.10 Munkavédelmi technikus Munkavédelmi technikusra lehet szüksége minden olyan cégnek, amelynél kiemelten fontos a munkahelyi egészség és biztonság megvalósítása. A Munkavédelmi technikus ugyanis elősegíti a munkahelyi balesetek és foglalkozási megbetegedések megelőzését, valamint a munkavédelemre fordított költségek optimalizálást. Támogatja a munkáltatót a munkavédelmi kötelezettségek teljesítésében, ezzel hozzájárul a mulasztások és szabályszegések hátrányos személyi és anyagi következményeinek elkerüléséhez Részletek Jegyek
  • 2021.08.28Agilis Transformáció Leader képzés online, videokonferenciás Hazánkban egyre több és több vállalat lép az agilis átalakulás útjára, így felértékelődik az agilis transzformációt vezető szakemberek jelentősége. Az Agile Transformation Leader egy olyan szervezetfejlesztő szakember, aki felkészíti és végig kíséri az agilis átalakulás útján a vállalatot. Ügyfél-fókuszt, Design Thinking szemléletet hoz be, vezetőket coachol, csapatokat mentorál, miközben pozitív, felhatalmazó légkört teremt a szervezeten belül. Részletek Jegyek
  • 2021.09.23HR Basic Sajátítsd el évek helyett 12 napban az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! HR gondolkodás e-learning videókkal, esettanulmányokkal, testre szabva gyakorlatorientáltan. Részletek Jegyek
  • 2021.09.28Kötelező visszaélés-bejelentési rendszer bevezetése, alkalmazása Az EU 2019/1937 sz. irányelve új kötelezettséget ír elő. Visszaélés-bejelentési rendszert kell alkalmazni. Minden 50 fő feletti munkavállalót foglalkoztató vállalkozásnak, továbbá a közszférában működő szervezetnek kötelező lesz visszaélés bejelentési rendszert kialakítania és működtetnie. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter