Megjelent: 3 éve

Üzleti partner keresés a neten

Mi a helyzet akkor, amikor az interneten kell megtalálnunk leendő üzleti partnerünket? Milyen szempontok alapján válasszunk, mikre figyeljünk? A legfontosabb kritériumokat gyűjtötte össze a HVG.

Jó kiindulópont, ha legalább van honlapja a partnernek, de ez korántsem jelenti azt, hogy meg is bízhatunk benne. Lássuk, mire érdemes figyelni egy üzleti weboldalon - írta a HVG.

Ha nem működnek a linkek: egy bizalomgerjesztő weboldalon nincs olyan menüpont, amely „jelenleg nem elérhető.”

Ha egy ideje már nem frissült új információval az oldal: gyanús lehet, ha több éves bejegyzéseket és cikkeket hagynak fent az oldalon, az utolsó évből pedig semmit.

Ha a cég adatai nincsenek feltüntetve: rengeteg honlapon hosszas kutakodás után lehet csak megtalálni a cég nevét, székhelyét - vagy egyáltalán nem lehet megtalálni. Ha még a kft. vagy bt. nevét és címét sem találjuk meg, később lehetőségünk sincsen ellenőrizni a hivatalos cégjegyzékben. Ezen a linken pedig ingyenesen kipróbálhatja, hogy mi mindent tudhat meg egy vállalkozásról, ha üzleti információs partnerrel dolgozik.

Ha nincs „főhadiszállása”: gyakori, hogy a cég telephelye nem egyezik a raktár címével. Például egy külföldi vállalkozás esetében kiderülhet, hogy látszólag Magyarországon van, de ez csak egy raktár, az ügyfélszolgálat és a telephely pedig egy másik országban található.

HTTPS: ha mostában felmegyünk a világhálóra, egyre több honlapnál megjelenik a böngészősávban a „Biztonságos” szó a honlapcím előtt. Ez csak azoknál az oldalaknál jelenik meg, melyek http-ről https-re álltak át, azaz vásároltak egy SSL tanúsítványt néhány tízezer forintért, hogy megvédjék az ügyfeleik és partnereik adatait.

Csak Facebook-oldaluk van: nem feltétlenül baj, ha egy cég csupán a közösségimédia-platformjait használja. Persze csak akkor, ha a már említett honlapkövetelményeket (rendszeres frissítés, cégadatok stb.) megtaláljuk ezeken is. Továbbá érdemes egy kicsit elmélyedni az üzenőfali tartalmakban, mert könnyen találunk értékes véleményeket a vállalkozásról.


Cikkünk több oldalas! Lapozzon!
1. oldal - Üzleti partner keresés a neten
2. oldal - Segíthet a NAV is
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Designirodáktól az agilis irodaterekig - megvannak Az Év Irodája verseny shortlistesei

Hosszú út vezetett a designirodák koncepciójától a második otthont nyújtó terekig, majd az agilis irodákig. Egy évtized alatt a munkakultúra... Teljes cikk

A karrierváltás okai között vezet a kiégés, a nőknél pedig a pénz

A kutatásból kiderül, hogy a fiatalabb korosztályt is éppúgy fenyegeti a kiégés, mint az idősebbeket. Teljes cikk

Burnout szindróma

A más néven kiégés szindróma speciális munkahelyi ártalom. Általában hosszabb ideig tartó stressz, érzelmi megterhelés következtében alakul ki. Teljes cikk