Édességkészítő
Az élelmiszeripar ágazat 3 éves szakképzettséget adó képzése. Az édességkészítő a sokak által igen kedvelt édességeket és a sós aprósüteményeket készíti. Az ő munkájuknak öszönhetően élvezhetjük a csokoládék, a teasütemények, a kekszfélék, a drazsék, a bonbonok kellemes ízeit. Az édességkészítő képes kézműves és ipari körülmények között is megfelelő édességeket előállítani.
Mindenkinek ajánljuk, aki szereti az édességeket, szeretne profi szinten megismerkedni készítésükkel és egy biztos megélhetést nyújtó, megbecsült szakmát szerezni.
Általános információk
Kategória | Élelmiszeripar |
Szakmajegyzék szám | 407210502 |
Képzési idő | 3 év |
Szakmai irányok
-
Kompetencia elvárás
Kézügyesség, kiváló ízérzékelés, kreativitás, csapatszellem, elkötelezettség, kíváncsiság.
Végzettség
- technológiai, illetve termelési számításokat végez;
- átveszi és előkészíti a gyártáshoz szükséges anyagokat;
- a munka megkezdése előtt ellenőrzi a gépeket, berendezéseket, eszközöket, illetve kezeli azokat
- édesipari félkész és késztermékeket állít elő;
- a készterméket átadja a hűtő- vagy tároló raktárnak, illetve elvégzi a raktározást;
- a hatályos szabályozások szerint kezeli a képződő hulladékot;
- alapanyagot, készterméket vizsgál, illetve ellenőriz, gyártásközi ellenőrzéseket végez.