Megjelent: 11 éve

1200 állásajánlat a Műegyetemi Állásbörzén

1200 állásajánlat és 100 cég várja az érdeklődőket hazánk legnagyobb állásbörzéjén, a Műegyetemi Állásbörzén.

2009. október 28-án és 29-én 29. alkalommal kerül megrendezésre a Műegyetemi Állásbörze hagyományosan a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Központi (K) épületében. A rendezvény nemcsak műszaki, de gazdasági, informatikai, logisztikai és természettudományi végzettséget igénylő ajánlatokkal is várja a diákokat és a frissdiplomás álláskeresőket.

A kiállító cégek elmondása szerint a mérnökökre és informatikusokra jelenleg is nagy a kereslet. A legkeresettebb végzettségűek továbbra is a villamosmérnökök: az őszi Műegyetemi börzén kiállító cégek 39 százaléka keres villamosmérnöki diplomával munkaerőt. Őket az informatikusok és a gépészmérnökök követik. A gazdasági és pénzügyi diploma továbbra is érték, a meghirdetett állások 25 százaléka a gazdasági végzettségű álláskeresőknek szól. Az ilyen diplomával rendelkező diákok tehát joggal remélhetnek a diploma után gyors munkába állást.

A Műegyetemi Állásbörzén a gazdasági élet minden szektorából képviseltetik magukat a cégek. A tavaszi börzéhez képest változást jelent, hogy az őszi Műegyetemi Állásbörzén ismét képviselik magukat a külföldi cégek. Az álláskeresők francia, holland, amerikai, angol és svéd cégek állásajánlataiból is válogathatnak a Műegyetemi börzén. A telekommunikációs szektor azonban nem kínál állásajánlatot és eltűntek az építőipari cégek is az őszi börze kiállítói közül.

A korábbi évekhez képest összességében kevesebb állásajánlatból kell válogatniuk a frissdiplomásoknak és ez a kezdőbéreken is érződik: az elmúlt 1 évben nem emelkedtek a diplomásoknak kínált indulóbérek. A cégek által kínált indulókeresetek a műszaki, mérnöki, informatikai diplomások számára átlagosan bruttó 280 000 forint, gazdasági végzettség esetén bruttó 240 000 forint körül mozog - tájékozatott Kroknay Szabó Mária, a Műegyetemi Állásbörze marketing és PR vezetője.

A 2 napos Műegyetemi Állásbörzén az 1200 álláslehetőségen túl komplex felkészítő szolgáltatások; angol és magyar nyelvű próbainterjúk, grafológiai elemzések, professzionális IQ tesztek, önéletrajz és karrier tanácsadás segíti a látogatók elhelyezkedését.

A gazdasági válság az állásbörze látogatói körétől, a fiatal munkavállalóktól nagyobb tudatosságot és felkészültséget vár el, hiszen jelenleg kevesebb munkalehetőségből választhatnak. A fiatalok érzik, a diploma megléte önmagában nem elegendő az állások megszerzéséhez, fontos, hogy felkészülten érkezzenek a börzére és előzetesen informálódjanak az aktuális lehetőségekről, cégekről. Ez a munkaadók számára pozitív fejleményt jelent, hiszen jól informált, gyakorlatiasabb pályázók közül válogathatnak.

Egyre több hallgató készül tudatosan a munkaerőpiacra való kilépésre. A BME Diákközpont frissdiplomások elhelyezkedési esélyeiről készült felméréséből kiderül, hogy a kutatásban részt vevő diákok közel 60 százaléka már tanulmányi alatt gyakorlatot szerez. Ezt a törekvést segíti, hogy az őszi Műegyetemi Állásbörzén résztvevő cégek 52 százaléka kínál gyakornoki álláslehetőséget alsóbb éves hallgatóknak.

A 10-12 ezer látogatóra és az érdeklődő korosztály kiszélesedésére számítanak a szervezők.
  • 2020.09.24Adókonferencia Jöjjön el a SALDO Adókonferenciájára és ismerje meg az új TB törvény szabályait, valamint a külföldi partnereivel kötött szerződések ÁFA előírásait! Szerezzen biztos tudást, kreditpontokat, tájékozódjon szakértőinktől. Országosan 7 helyszínen várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Idén is keresik a felelősségteljes munkáltatókat

A pályázatra szeptember 30-ig lehet jelentkezni. Teljes cikk

Akár Brüsszel engedélye nélkül is megemeli a postások bérét a magyar kormány

Mindenképp megkapják a béremelést a postai dolgozók. Több mint 14 ezer munkavállaló részesülhet legalább 10 százalékos bérfejlesztésben. Teljes cikk

Kaotikus állapotra panaszkodik, petíciót indított a Vám- és Pénzügyi Dolgozók Szakszervezete

A VPDSZ elnöke kilenc pontban fogalmazta meg a szakszervezet követeléseit. Teljes cikk