Megjelent: 15 éve

1700 munkanélküli kap munkát országszerte

Az "irtó jó" szlogennel futó kormányzati parlagfű-irtó program augusztusi zárását szeptemberig meghosszabbították, így az M3-ason dolgozó 672 fős brigád mellett további 1100 tartós munkanélküli számára biztosít megélhetést a tárca.

Mint azt Burány Sándor miniszter a Privátbankár kérdésére elmondta, a meghívásos pályázat keretein belül zajló parlagfűirtás meghosszabbításával körülbelül 1100 fő tartósan munkanélküli személy juthat szeptemberben biztos keresethez és biztos munkalehetőséghez.
A program zárását azért kellett egy hónappal megtoldani, mert a parlagfű országos mértékű egészségügyi problémákat okozott a nyár folyamán.

A párhuzamosan az M3-ason folyó megyei autópálya építési munkálatok kapcsán a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei önkormányzat a napokban bejelentette, hogy 672 tartós munkanélkülinek biztosítanak munkát az építés során. A közmunkások az autópálya nyíregyházi elkerülő szakasza mellett nem csupán a levezető utakat, de a sztráda környezetét szintúgy, mint a műtárgyakat és az út környéki levezető csatornákat is felújítják, illetve újjáépítik.

Jelentések szerint a közmunkások 94 %-a roma származású, ami nem csupán a foglalkoztatottsági arány javítására van jó hatással, de kitűnő lehetőséget biztosít a pályázatot nyert cégek számára az európai uniós foglalkoztatási politika (EQUAL) keretein belül nyújtott támogatások igénybevételére is.


A Privátbankár cikke nyomán
  • 2019.11.14recruiTECH BLUE Fizikai munkaerő toborzás – van új a nap alatt? Szerintünk igen! recruiTECH BLUE | 2019. november 14-én a kékgalléros toborzásra koncentrálva, még lazy bird áron Részletek Jegyek
  • 2019.11.15Hogyan változnak a nyugdíjszabályok 2020-ban? Mikor jobb nyugdíjba vonulni a nyugdíj összege szempontjából. Még az idén, vagy inkább jövőre? Ki vonulhat nyugdíjba jövőre, mit jelent a munkáltató számára, ha a munkatárs nyugdíjra jogosulttá válik? Nyugdíj mellett hogyan dolgozhatunk? Mit jelent a munkáltató számára, ha nyugdíjas munkavállalót foglalkoztat? Részletek Jegyek
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter