Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 15 éve

1700 munkanélküli kap munkát országszerte

Az "irtó jó" szlogennel futó kormányzati parlagfű-irtó program augusztusi zárását szeptemberig meghosszabbították, így az M3-ason dolgozó 672 fős brigád mellett további 1100 tartós munkanélküli számára biztosít megélhetést a tárca.

Mint azt Burány Sándor miniszter a Privátbankár kérdésére elmondta, a meghívásos pályázat keretein belül zajló parlagfűirtás meghosszabbításával körülbelül 1100 fő tartósan munkanélküli személy juthat szeptemberben biztos keresethez és biztos munkalehetőséghez.
A program zárását azért kellett egy hónappal megtoldani, mert a parlagfű országos mértékű egészségügyi problémákat okozott a nyár folyamán.

A párhuzamosan az M3-ason folyó megyei autópálya építési munkálatok kapcsán a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei önkormányzat a napokban bejelentette, hogy 672 tartós munkanélkülinek biztosítanak munkát az építés során. A közmunkások az autópálya nyíregyházi elkerülő szakasza mellett nem csupán a levezető utakat, de a sztráda környezetét szintúgy, mint a műtárgyakat és az út környéki levezető csatornákat is felújítják, illetve újjáépítik.

Jelentések szerint a közmunkások 94 %-a roma származású, ami nem csupán a foglalkoztatottsági arány javítására van jó hatással, de kitűnő lehetőséget biztosít a pályázatot nyert cégek számára az európai uniós foglalkoztatási politika (EQUAL) keretein belül nyújtott támogatások igénybevételére is.


A Privátbankár cikke nyomán
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Bruttó 590 ezres fizetés kürtőskalácsosoknak Németországban

A Pénzcentrum arról ír, hogy Németországban magyar dolgozókat keresnek kürtőskalács sütésére, és közel bruttó 600 ezer forintos fizetést ígérnek. Teljes cikk

A képviselők fizetése jóval magasabb, mint a dolgozóké, és nem sokkal marad el az európai politikusok bérétől

Hazánkban nagyon elszakadt egymástól az átlagbér és a képviselők fizetése. 2018 szeptemberében, majd idén tavasszal is emelkedett a képviselők... Teljes cikk

Újraindul az újságírók képzése

Újra elindítja újságíróképzését a Magyar Újságírók Országos Szövetségének (MÚOSZ) Bálint György Újságíró Akadémiája - írják közleményükben. Teljes cikk