Megjelent: 13 éve

A 100 leggazdagabb osztrák: a ravasz özvegy, az autógyáros és a hadimágnás

Az osztrák Trend gazdasági folyóirat júliusi számában jelent meg az ottani száz leggazdagabb ember listája. A hosszú ideje első helyezett autós dinasztiát egy ideig nem lesz könnyű letaszítani a trónról. A leggazdagabb magyar, Csányi Sándor vagyonával a 46. helyezett lenne.

A lista élén 25 milliárd eurót meghaladó vagyonával a Porsche dinasztia trónol. Érdemes megemlíteni, hogy a lista túlnyomó részében nem egyének, hanem dinasztiák szerepelnek. A csúcstartók például a huszadik század legjobb autótervezőjének megválasztott, legendás Ferdinand Porschénak köszönhetik vagyonukat.

A Porsche-vagyon legismertebb képviselője Ferdinand Piech, Porsche papa egykori ügyvédjének, Anton Piech-nek a fia. A dörzsölt ügyvéd ugyanis nem sak üzlettársa volt az öreg Porschénak, hanem egyik lánya révén a veje is.

A vagyon nem egy ember kezében összpontosul, a legendás autótervező 60 tagot számláló családja osztozkodik Ausztria legnagyobb vagyonán, így egy emberre "csak" 400 millió euró jut.

A lista második helyét az a Friedrich Karl Flick foglalja el, aki hadi ipari birodalmának kiépítésével gazdagodott meg. Bár a gyáraiban több ezer kényszermunkás dolgozott, Flick tavalyi haláláig nem volt hajlandó kártérítést fizetni nekik.

A bronzérmet a "ravasz özvegyként" ismert Maria Schaeffler kapja, aki férje halála után vette át annak ötven országra kiterjedő, alkatrészgyártó birodalmát, amelynek összértéke hat milliárd euróra tehető.

A lista magyar gyökerekkel rendelkező tagja Esterházy Pál herceg özvegye, Melinda, aki házasságkötéséig a magyar Operaház ünnepelt balerinája volt.

A listán szereplők vagyonának nagyságát jól mutatja, hogy Magyarország leggazdagabb üzletembere, Csányi Sándor ebben a mezőnyben csak a 46. helyet foglalhatná el.

Info Rádió

  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Megnyílt a budapesti repülőtér első vállalati várója

A Tungsram üzleti partnerei számára nyílt meg a Budapest Airport területén az első magyar vállalati reptéri váró. Teljes cikk

Otthon végezhető munka, amivel havi 1 milliót lehet keresni

Évi 38 ezer fontos, azaz nagyjából 15 millió forintos fizetésért keres új munkatársat egy brit székhelyű online áruház. A jelentkező otthon... Teljes cikk

Elon Musk nem kér fizetést, beéri a kompenzációval

Elon Musk, a Tesla alapítója nem kér fizetést, cserébe viszont olyan kompenzációs csomagja van, ami a Tesla bevételéhez, profitjához és piaci... Teljes cikk