Megjelent: 6 éve

A bölcsődei támogatás csupán elvi lehetőség?

Hiába adható 2015-től adómentesen és korlátlanul a bölcsődei támogatás és a sportrendezvény-belépő, illetve az annak vásárlására szolgáló utalvány, előbbit gyakorlatilag lehetetlen igénybe venni - tudatja a Világgazdaság.

images

Az öngonodoskodás felől a fogyasztás felé terelnek az új cafeteria szabályok, a megtakarított összegek visszaesésével számolhatnak a nyugdíj- és egészségpénztárak is - írja a gazdasági napilap.

Idén a lakáscélú támogatás, a kultúra-utalvány, a kockázati és az élethosszig tartó életbiztosítás, a bölcsődei szolgáltatás, a sportbelépő vagy -utalvány adható adómentesen a munkavállalónak. Korlátozás nélkül csak a bölcsődére és a sportbelépőre adhat adómentes béren kívüli juttatást a munkáltató.

A bölcsődei támogatás ugyanakkor pusztán elvi lehetőség - mondta a Világgazdaságnak Crespo Zsuzsanna cafetéria-szakértő, a DRC Cafeteria ügyvezető igazgatója: nem lehet igénybe venni.
A bölcsődék ugyanis a szolgáltatást igénybe vevőnek, vagyis a szülőnek állíthatnak csak ki számlát. A munkáltatónak viszont olyan bőlcsödei számlára volna szüksége, ami az ő nevére szól, hiszen azt a vállalkozási tevékenység érdekében felmerülő költségként, ráfordításként kellene elszámolnia.

A gyakorlatban tehát egyetlen cafetéria-elem, a sportbelépő vagy -utalvány adható korlátlan összegben, adómentesen a dolgozóknak.

Világgazdaság
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.09.17HR Basic képzés HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni. Jöjjön el képzésünkre és sajátítsa el – évek helyett 11 napban – az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter