Megjelent: 7 éve

A cégeknek fontos, hogy hasznos szakembereket képezzen az egyetem

Fontosak a céges ösztöndíjak a Szegedi Tudományegyetemen (SZTE): a hallgatók számára a tanulmányok támogatása mellett biztos munkahelyet jelenthet egy ösztöndíj, az azt fizető cég viszont olyan dolgozót kap, aki teljesen tisztában van a vállalat munkájával, írja a szeged.hu.

Az ösztöndíj-programról tartott sajtótájékoztatón Rácz Béla, az SZTE általános rektorhelyettese azt mondta, az ipari cégek számára nagyon fontos, hogy használható, kipróbált szakembereket találjanak.

Az elmúlt időszakban az egyetem vezetése mindent megtett azért, hogy a korábbi kari kezdeményezéseket - amelyek a vállalatokkal való együttműködéseket célozták-, központi szinten is segítsék, mondta Badó Attila, a Szegedi Tehetséggondozó Tanács elnöke elmondta. A szegedi Tehetségpont a karok rendelkezésére állt abban, hogy minél több céget győzzenek meg arról, hogy a társadalmi felelősségvállalás fontos, és a tehetséges hallgatók támogatása szükséges.

Az elmúlt időszakban számos olyan szerződést sikerült kötni, melyek segítségével a hallgatók közvetlen ösztöndíj-támogatásban részesülnek. Ezek közös jellemzője, hogy alapvetően a cégek igényeit veszik figyelembe, amikor a szempontrendszert kialakítják, de közösen születik meg a döntés, hogy az adott cég, az adott évben melyik tehetséges hallgatót támogatja.

Ebben az évben több cég is szerződést kötött az egyetemmel, köztük, a Sole-Mizo Zrt., a ContiTech, a Printker Zrt., az Euromenedzser, az Egis Nyrt., vagy a Goodwill Pharma.

Ezekkel a cégekkel nemcsak együttműködési szerződést kötöttek, de olyan keret-megállapodást is, mely a hallgatók különböző formájú támogatását teszi lehetővé. Az SZTE az utóbbi időben komoly vizsgálatokat végzett a külföldi egyetemeken működő hasonló rendszerekről, melyeket megpróbálnak majd beépíteni a szegedi gyakorlatba - hangzott el a sajtótájékoztatón.
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Csütörtökig kell hitelesíteni a felvételi jelentkezéseket

A jelentkezéseket a hitelesítő adatlapot aláírva, vagy az ügyfélkapun keresztül lehet hitelesíteni. Teljes cikk

Kárpátaljai fiatalok képzését támogatja a kormány

Öt kárpátaljai iskola kap Lego robotépítő készleteket, tableteket és okostáblát. Teljes cikk

Az Eötvös József Gimnázium pedagógusai is tiltakoznak a NAT ellen

Az Eötvös József Gimnázium tanárai sem értenek egyet az új alaptantervvel, mely a 2020/2021-es tanévtől lép életbe. Teljes cikk