Megjelent: 7 éve

A cégeknek fontos, hogy hasznos szakembereket képezzen az egyetem

Fontosak a céges ösztöndíjak a Szegedi Tudományegyetemen (SZTE): a hallgatók számára a tanulmányok támogatása mellett biztos munkahelyet jelenthet egy ösztöndíj, az azt fizető cég viszont olyan dolgozót kap, aki teljesen tisztában van a vállalat munkájával, írja a szeged.hu.

Az ösztöndíj-programról tartott sajtótájékoztatón Rácz Béla, az SZTE általános rektorhelyettese azt mondta, az ipari cégek számára nagyon fontos, hogy használható, kipróbált szakembereket találjanak.

Az elmúlt időszakban az egyetem vezetése mindent megtett azért, hogy a korábbi kari kezdeményezéseket - amelyek a vállalatokkal való együttműködéseket célozták-, központi szinten is segítsék, mondta Badó Attila, a Szegedi Tehetséggondozó Tanács elnöke elmondta. A szegedi Tehetségpont a karok rendelkezésére állt abban, hogy minél több céget győzzenek meg arról, hogy a társadalmi felelősségvállalás fontos, és a tehetséges hallgatók támogatása szükséges.

Az elmúlt időszakban számos olyan szerződést sikerült kötni, melyek segítségével a hallgatók közvetlen ösztöndíj-támogatásban részesülnek. Ezek közös jellemzője, hogy alapvetően a cégek igényeit veszik figyelembe, amikor a szempontrendszert kialakítják, de közösen születik meg a döntés, hogy az adott cég, az adott évben melyik tehetséges hallgatót támogatja.

Ebben az évben több cég is szerződést kötött az egyetemmel, köztük, a Sole-Mizo Zrt., a ContiTech, a Printker Zrt., az Euromenedzser, az Egis Nyrt., vagy a Goodwill Pharma.

Ezekkel a cégekkel nemcsak együttműködési szerződést kötöttek, de olyan keret-megállapodást is, mely a hallgatók különböző formájú támogatását teszi lehetővé. Az SZTE az utóbbi időben komoly vizsgálatokat végzett a külföldi egyetemeken működő hasonló rendszerekről, melyeket megpróbálnak majd beépíteni a szegedi gyakorlatba - hangzott el a sajtótájékoztatón.
  • 2020.09.24Adókonferencia Jöjjön el a SALDO Adókonferenciájára és ismerje meg az új TB törvény szabályait, valamint a külföldi partnereivel kötött szerződések ÁFA előírásait! Szerezzen biztos tudást, kreditpontokat, tájékozódjon szakértőinktől. Országosan 7 helyszínen várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Meghosszabbították a diákhitel igénylésének határidejét

A nagy érdeklődésre és a beiratkozási időszak elhúzódására való tekintettel a Diákhitel Központ meghosszabbítja a szabad felhasználású... Teljes cikk

A PDSZ is csatlakozik a színművészetisek sztrájkjához

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete is sztrájkba lép, ha a Színház- és Filmművészeti Egyetem munkavállalóinak tárgyalása nem jár sikerrel. Teljes cikk

Indul az új ösztöndíjrendszer a szakképzésben

A technikumban tanulók ösztöndíjának havi összege több mint 435 millió forint. Teljes cikk