A foglalkoztatás bővítésére koncentrál a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség"/>
Megjelent: 13 éve

A foglalkoztatás bővítésére koncentrál a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv célja elsősorban az exportképes tevékenységek támogatása és az innováció ösztönzésének elősegítése - mondta Csabina Zoltán, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) főosztályvezetője hétfőn Budapesten.

images

Az Europrosperitas 2010 Alapítvány által szervezett, A gazdasági versenyképesség növelése a határ menti régiókban című konferencián Csabina Zoltán elmondta, hogy tartózkodni kell a vállalatok mesterséges életben tartásától, és nem célszerű a presztízsberuházások támogatása sem.

"Cél, hogy az ország gazdasági szerkezete a minél nagyobb hozzáadott értékű termelés irányába tolódjon el" - mondta az NFÜ munkatársa. Csabina Zoltán ismertette, hogy a Világgazdasági Fórum legutolsó felmérése szerint a versenyképességi ranglistán Magyarország jelenleg a 47. helyen áll, míg tavaly a 36. volt.

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv célja a foglalkoztatás bővítése és a tartós növekedés elősegítése. Ehhez a forrásokat az operatív programokon keresztül biztosítják - mondta.

A gazdaságfejlesztési operatív programban 2007 és 2013 között 800 milliárd forintot különítettek el. Az összegnek harmadát szánják kutatás-fejlesztésre és innovációra. "Az ÚMFT-ben ez a terület jóval nagyobb hangsúlyt kap, mint az első nemzeti fejlesztési tervben" - tette hozzá Csabina Zoltán.
  • 2020.09.24Adókonferencia Jöjjön el a SALDO Adókonferenciájára és ismerje meg az új TB törvény szabályait, valamint a külföldi partnereivel kötött szerződések ÁFA előírásait! Szerezzen biztos tudást, kreditpontokat, tájékozódjon szakértőinktől. Országosan 7 helyszínen várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Idén is keresik a felelősségteljes munkáltatókat

A pályázatra szeptember 30-ig lehet jelentkezni. Teljes cikk

Akár Brüsszel engedélye nélkül is megemeli a postások bérét a magyar kormány

Mindenképp megkapják a béremelést a postai dolgozók. Több mint 14 ezer munkavállaló részesülhet legalább 10 százalékos bérfejlesztésben. Teljes cikk

Kaotikus állapotra panaszkodik, petíciót indított a Vám- és Pénzügyi Dolgozók Szakszervezete

A VPDSZ elnöke kilenc pontban fogalmazta meg a szakszervezet követeléseit. Teljes cikk