Megjelent: 11 éve

A hatékony házimunka titka: ne hagyd felgyűlni a feladatokat!

A házimunkával az a baj, hogy nehéz elkezdeni, de ha nincsenek meg a feladatok, akkor kevésbé érezzük magunkat komfortosan az otthonunkban. Ha nagyon kevés időnk van, akkor próbálkozhatunk azzal, hogy takarítónőt fogadunk, de hacsak nem jön minden egyes nap, akkor még így sem úszhatunk meg minden feladatot.

Mit tehetünk hát akkor, ha szeretnénk minél kevesebb időt tölteni az otthoni feladatokkal és élvezni a rendelkezésünkre álló szabadidőnket?

Csak egy mozdulat mindent azonnal a helyére tenni

Elég evidensnek tűnik, mégsem olyan könnyű megtartani, hiszen rohanunk és nem pakoljuk el magunk után a kávésbögrét, vagy este már nincs kedvünk kipakolni az edényeket a mosogatógépből. 

Az előszobában csak gyűlnek a holmik, és szép lassan odáig jutunk, hogy takarítani nem is lehet, hiszen a szanaszét hagyott dolgokat kellene előbb elpakolni. Persze nem vagyunk gépek, így néha belefér egy kis csúszás, de a legjobb az, ha a lehető leggyorsabban megteszed, amit meg lehet. 

Ha azonnal cselekszel, akkor csak egy mozdulat, ha folyton csak halogatsz, hatalmas munka fog rád várni a hétvégi nagytakarítás után is.

Naponta végezz el legalább egy feladatot!

Ha minden egyes nap csinálsz valamit, akkor nem marad minden feladat hétvégére és nem egyszerre szakad a nyakadba minden. Egyik nap moshatsz vagy főzhetsz, a másik napon felmoshatsz. 

Nem kell, sőt, ha nem akarsz a saját lakásod rabszolgája lenni, akkor nem is szabad egyszerre mindent elvégezni, mert akkor biztosan úgy fogod érezni magad, hogy egyszerűen sosincs vége a feladatoknak.

Szerezz be univerzális eszközöket és tartsd fenn a tisztaságot!

Azt, hogy elkerüld a munka felgyűlését, legegyszerűbben úgy teheted meg, hogy eleve nem is engeded, hogy túl nagy kosz gyűljön össze. Ehhez azonban szükséged lesz korszerű eszközökre is, amelyeket egyszerűen, gyorsan és könnyedén használhatsz a mindennapokban úgy, hogy nem válik a tisztaság megőrzése időrabló tevékenységgé. 

A Roidmi.hu vezeték nélküli porszívóival ezt könnyedén megvalósíthatod. Ezek a porszívók ugyanis kecses formájuknak és modern külsejüknek köszönhetően mindig kéznél lehetnek. Kiválóan helyettesítik a seprűt, nemcsak gyorsabban, hanem sokkal szebben tüntetheted el velük a szennyeződést, így a többi helyiségbe sem fogod a koszt széthordani. 

Mivel ez egy porszívó, ezért nagy hatékonysággal és szépen takarít, de a hagyományos porszívókhoz képest elképesztően könnyű dolgozni vele. Mindössze 2 és fél kg a súlya teljesen összeszerelve, és akár egy kézzel is tökéletesen mozgatható. Abszolút igaz rá a mondás, hogy csak pár mozdulat és kész is. 

A legegyszerűbb módja annak, hogy minél kevesebbet kelljen takarítani az, hogy minden egyes nap elvégzünk egy feladatot és nem hagyjuk a katasztrofális állapotokat eluralkodni. Tedd el, amikor nem kell, mosd el, amikor végeztél, és porszívózz fel, ha koszos lett a padló! Meglátod, hogy hétvégén is gyorsan végzel és végre élvezheted a jól megérdemelt pihenést.

 

 

 

 

 

 

  • 2023.02.08Az MT. új szabályai - munkajogi aktualitások, változások 2023. Az Országgyűlés 2022. decemberében módosította a munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvényt, mely több pontban is módosult a korábbiakhoz képest. On-line programunk keretében szeretnénk bemutatni résztvevőinknek a módosításban érintett részeket, aktualitásokat gyakorlati megközelítésben. Részletek Jegyek
  • 2023.02.15Hoshin Kanri képzés A Hoshin Kanri, amely a minőségi termékek és szolgáltatások biztosítása érdekében a változásmenedzsment projektek lebontásával segíti elő az egész vállalatra kiterjedő stratégiai tervezést, ezáltal megvalósítja a munkafolyamatok racionális napi menedzsment rendszerének hosszú távú kialakítását a szervezetnél. A Hoshin Kanri módszer megismerése és a stratégiai célok lebontása, célmegállapodások megkötése, erőforrás és projekttervek, akció meghatározása a célok elérése érdekében. Részletek Jegyek
  • 2023.02.16Lean black belt képzés A képzés során a résztvevő megismerhetik azokat a haladó és új lean módszereket, illetve az Ipar 4.0-hoz kapcsolódó fejlesztéseket, amelyek ráépülnek és kiegészítik a korábbi lean ismereteiket, ezzel szélesebb körben tudják a szervezetüknél folyó lean bevezetést támogatni. Részletek Jegyek
  • 2023.03.22recruiTECH konferencia A recruiTECH elsősorban HR vezetőknek, toborzóknak, toborzási vezetőknek, employer branding specialistáknak és learning & development szakembereknek szól, akik napi szinten küzdenek a toborzási céljaikért a munkaerőpiacon, akik keresik az új megoldásokat, melyek segítségével hatékonyabbá tehetik vállalatuk tevékenységét. Részletek Jegyek
További cikkek
Béremelést szeretnének a köztisztviselők, de nincs rá fedezet

A Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének elnöke szerint elfogadhatatlan, hogy a közszolgálat kimarad a... Teljes cikk

Ezeken a helyszíneken kell számítani adóellenőrökre a következő időszakban

Az adóellenőrök a legtöbb helyen az online pénztárgépek használatának szabályszerűségét és az alkalmazottak bejelentését vizsgálják. Teljes cikk

Ingyenes képzésekkel segítik a kézművesek versenyképességének javítását

Az Ipartestületek Országos Szövetsége szerint óriási a hiány többek közt vízszerelőkből, gázszerelőkből, szoba-festőkből. Teljes cikk