Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 12 éve

A képzett munkaerő teszi vonzóvá a városokat

London tovább növelte előnyét a legvonzóbb európai üzleti központok mezőnyében. A piaci hozzáférés helyett a képzett munkaerő megléte vált az üzleti helyszín kiválasztásának első számú kritériumává - áll a Világgazdaságban.

Egy ingatlan-tanácsadó cég ötszáz európai vállalat megkérdezésével, 12 szempont alapján vizsgálta, hogy mely városok kínálják a legkedvezőbb feltételeket az ott megtelepedni kívánó cégek számára. London a tényezők felében végzett az első helyen, például a távközlés fejlettsége, a képzett munkaerő kínálata vagy a piacokhoz való könnyű hozzáférés terén - állapítja meg legújabb felmérésében a Cushman & Wakefield.

A 33-as listán Budapest egy pozíciót visszaesve az idén a 23. helyre került. A magyar főváros számára az sem jó hír, hogy a tavalyi évvel szemben az üzletemberek szerint immár Varsó is többet tesz azért, hogy vonzó üzleti központtá váljon; ezen a téren Barcelona, Madrid és Prága bizonyult a leginkább ambiciózusnak.

Kulcsfontosságú minősítést kapott a képzett munkaerő a válaszadók 62 százaléka által. A megkérdezett vállalatvezetők számára a piaci hozzáférést a képzett munkaerő megléte váltotta fel az üzleti helyszín kiválasztásáról szóló döntések első számú kritériumaként. A harmadik legfontosabb szempontként a távközlési szolgáltatások minőségét nevezték meg, amely a külső közlekedési kapcsolatok tényezőjét szorította le az idén a dobogóról.

Világgazdaság
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
A horvát kormány visszaállítja a megemelt nyugdíjkorhatárt

A horvát kormány teljes egészében elfogadja a népszavazás kiírását kezdeményező szakszervezetek követelését, és visszaállítja a 67 évre... Teljes cikk

Ezekben a munkakörökben lehet legjobban keresni Amerikában

A Glassdoor listát készített arról, hogy mely munkakörökben lehet legjobban keresni. Ebből az derül ki, hogy a 25 legjobban fizető munkakör közül... Teljes cikk

Pudingkóstolót keres egy angol pudinggyártó cég

A pudingkóstolás ráadásul otthonról végezhető, távmunkában és 15 font az órabér - írja a The Sun. Teljes cikk