Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 7 éve

A közmunkaprogram mellékhatásaként javul a közbiztonság

Jász-Nagykun-Szolnok megyében akad olyan település, ahol a Start-munkaprogram beindulása óta negyedére esett vissza a vagyon elleni bűncselekmények száma – mondta Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter pénteken Kenderesen sajtótájékoztatón.

A miniszter Jász-Nagykun-Szolnok megyébe látogatott, Kenderesen megbeszélést folytatott Pádár Lászlóné polgármesterrel, akitől a mezőgazdaságból és állattenyésztésből élők helyzetéről, a helyi munkalehetőségekről és a közbiztonság állapotáról tájékozódott.

A miniszter hangsúlyozta: a Start-munkaprogram jóvoltából bővülő foglalkoztatás várhatóan Kenderesen is csökkenti majd a vagyon elleni bűncselekmények számát. Elmondta: az elmúlt hetekben „áldatlan helyzet” alakult ki Kenderesen, ahol 10-15 bűnöző tartotta rettegésben a lakosságot. A Készenléti Rendőrség egységeivel megerősített járőrszolgálatok munkájának eredményeként azonban mára ismét „csend, béke és nyugalom honol” itt – fogalmazott.

A politikus tájékoztatása szerint Kenderesen 2013-ban közel 400 ember végez termelő tevékenységet a Start-munkaprogram keretében.

Közölte: a település munkahelyteremtő elképzelései között szerepel az egykori növényvédelmi állomás megvásárlása, a tavaly indult tésztaüzem fejlesztése, a helyi biomassza hasznosítása, valamint egy vágópont létrehozása.

Tájékoztatása szerint a növénytermesztésből élők helyzete jelenleg biztató a térségben, ahol nem fenyegeti számottevő belvízkár a csapadékos tél miatt szépen sarjadó vetéseket. Az agrártámogatások kifizetése a tervezett rendben megtörtént, alapot teremtve a gazdáknak az idei évet előkészítő beruházásokra.

Fazekas Sándor utalt rá: pénteken Karcagon személyesen adta át a kiskulcsosi iskola diákjainak az idei Vesd Bele Magad! Program első vetőmagcsomagjait. Elmondta: ebben az évben országszerte csaknem négyszáz általános iskola mintegy 25 ezer diákja ismerkedhet a kertészkedés alapjaival a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége (Agrya) által 2011-ben útjára indított kezdeményezésnek köszönhetően.

Pádár Lászlóné polgármester a sajtótájékoztatón beszámolt arról, hogy a jövő héttől 120 ember kezdhet dolgozni Kenderesen a Start-mintaprogram mezőgazdasági projektjében. Az érintettek bevonásával az önkormányzat saját földterületein gabonát és egyéb takarmánynövényeket termel majd az idén induló állattenyésztési ágazata számára.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Kölcsönzött munkaerőt keres az elbocsátottak helyére az oroszlányi Wescast

Munkaerő közvetítő cégen keresztül toboroz dolgozókat a Wescast, mely a szakszervezet szerint 180 embert bocsátott el nemrég. Teljes cikk

Augusztus 31-ig lehet pályázni a munkahelyvédelmi programra

Van olyan nagyvállalat, amelyik 3500 dolgozójával vesz részt a programban - mondta el Bodó Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár. Teljes cikk

266 ezer 300 forint volt a nettó átlagkereset márciusban

A reálkereset 4,6, a nettó átlagkereset 9,6 százalékkal nőtt z előző év azonos időszakához képest. Teljes cikk