Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 8 éve

A közmunkaprogram mellékhatásaként javul a közbiztonság

Jász-Nagykun-Szolnok megyében akad olyan település, ahol a Start-munkaprogram beindulása óta negyedére esett vissza a vagyon elleni bűncselekmények száma – mondta Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter pénteken Kenderesen sajtótájékoztatón.

A miniszter Jász-Nagykun-Szolnok megyébe látogatott, Kenderesen megbeszélést folytatott Pádár Lászlóné polgármesterrel, akitől a mezőgazdaságból és állattenyésztésből élők helyzetéről, a helyi munkalehetőségekről és a közbiztonság állapotáról tájékozódott.

A miniszter hangsúlyozta: a Start-munkaprogram jóvoltából bővülő foglalkoztatás várhatóan Kenderesen is csökkenti majd a vagyon elleni bűncselekmények számát. Elmondta: az elmúlt hetekben „áldatlan helyzet” alakult ki Kenderesen, ahol 10-15 bűnöző tartotta rettegésben a lakosságot. A Készenléti Rendőrség egységeivel megerősített járőrszolgálatok munkájának eredményeként azonban mára ismét „csend, béke és nyugalom honol” itt – fogalmazott.

A politikus tájékoztatása szerint Kenderesen 2013-ban közel 400 ember végez termelő tevékenységet a Start-munkaprogram keretében.

Közölte: a település munkahelyteremtő elképzelései között szerepel az egykori növényvédelmi állomás megvásárlása, a tavaly indult tésztaüzem fejlesztése, a helyi biomassza hasznosítása, valamint egy vágópont létrehozása.

Tájékoztatása szerint a növénytermesztésből élők helyzete jelenleg biztató a térségben, ahol nem fenyegeti számottevő belvízkár a csapadékos tél miatt szépen sarjadó vetéseket. Az agrártámogatások kifizetése a tervezett rendben megtörtént, alapot teremtve a gazdáknak az idei évet előkészítő beruházásokra.

Fazekas Sándor utalt rá: pénteken Karcagon személyesen adta át a kiskulcsosi iskola diákjainak az idei Vesd Bele Magad! Program első vetőmagcsomagjait. Elmondta: ebben az évben országszerte csaknem négyszáz általános iskola mintegy 25 ezer diákja ismerkedhet a kertészkedés alapjaival a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége (Agrya) által 2011-ben útjára indított kezdeményezésnek köszönhetően.

Pádár Lászlóné polgármester a sajtótájékoztatón beszámolt arról, hogy a jövő héttől 120 ember kezdhet dolgozni Kenderesen a Start-mintaprogram mezőgazdasági projektjében. Az érintettek bevonásával az önkormányzat saját földterületein gabonát és egyéb takarmánynövényeket termel majd az idén induló állattenyésztési ágazata számára.
  • 2021.01.25HR Üzleti Vezető Mentoring és Workshop online program Inspirációt és támogatást nyújt HR vezetőknek és a jövő HR vezetőinek az üzleti vezetővé válásuk útján. Ajánlom minden olyan HR vezetőnek, aki szeretné a HR funkciót üzletközpontúbbá tenni, meghatározó hatással lenni üzletre, stratégiára, döntésekre, nagyobb bizalmat, hitelességet és befolyást szerezni a felsővezetésben. Részletek Jegyek
  • 2021.02.04Stratégiai- és teljesítmény controlling A vezetők elmondása alapján a controlling gyakran utókalkuláció fókuszú, célja a pénzügyi számvitel kiszolgálása. Ez a kutatás is rávilágít arra, hogy kimutathatóan sikeresebbek azok a vállalatok, ahol a vezetők támaszkodhatnak a controller tevékenységére. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Országosan nem állnak át digitális munkarendre az általános iskolák és az óvodák

Csak ott rendelik el a digitális munkarendet az iskolákban és óvodákban, ahol megbetegedés történik. A kormány veszélyeztetettségi és életkori... Teljes cikk

Meglepő adatok: csökkent a munkanélküliségi ráta az euróövezetben

Tavaly novemberben 15 millió 933 ezren kerestek munkát az Európai Unióban. Teljes cikk

ÁSZ: 2020 áttörést jelentett a táv- és otthoni munkavégzés elterjedésében

Az Állami Számvevőszék az otthonról végzett munka mentálhigiénés kihívásaira is felhívta a figyelmet. Teljes cikk