Megjelent: 9 éve

A külföldre települő romák kétharmada nem jön vissza

A Mohácson élő három és fél ezer roma közül az utóbbi hat évben háromszázan próbálkoztak külföldön megélhetést találni, főképp Kanadába és Angliába vándorolnak ki - cikkezi a Népszabadság.

Kovács István, a mohácsi roma kisebbségi önkormányzat vezetője szerint a kiutazók kétharmada nem tér vissza. Arról, hogy miként boldogulnak a külföldön élők-–, kevés az információ, de a hazalátogatók szavaiból, ruhájából, költekezéséből arra lehet következtetni, hogy jobb a sorsuk, mint itthon, még akkor is, ha kint segélyre szorulnak.

Balog Zsolt, aki szintén tagja a kisebbségi önkormányzatnak, elmondta: Hamilton az egyik olyan város, ahol több tucat mohácsi roma települt le. Balog állítja, hogy a valóban dolgozni akaró romák gyorsan találnak alkalmazást Kanadában. Aki viszont itthon se munkából élt, hanem lopásból, prostitúcióból, lányfuttatásból, uzsorából, az kint sem változik. Ha lebuknak, visszadobják őket.

A mohácsi romák közül sokan mentek úgy ki külföldre, hogy rokonoktól, ismerősöktől kértek pénzt a kiutazásra. A városházán úgy tájékoztattak, hogy az elmúlt négy évben a külföldön próbálkozók egyike sem veszítette el bérlakását - írja a Népszabadság.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter