Megjelent: 8 éve

A legjobb informatikusokra vadászik a Qualysoft

Az infokommunikációs iparág a teljes magyar gazdasági növekedést meghaladó módon képes a fejlődésre, ez a piacot érintő jó hír azonban évek óta komoly szakember hiányt is eredményez. Ennek orvoslására indulnak egyetemi együttműködések és gyakornoki programok.

Hazánkban jelenleg csaknem 10 000 betöltetlen informatikai állás van, a hiány azonban világszinten problémát jelent, derült ki az Informatikai Vállalkozások Szövetségének felméréséből. Az IT piac folyamatos, dinamikus fejlődése további több ezer szakembernek tud megélhetést biztosítani a jövőben, ezért is fontos, hogy iparági és kormányzati összefogással felgyorsuljon az informatikusképzés, és az oktatási rendszer képes legyen a piac igényeit kiszolgálni.

A gyors reagálás évi 150-250 milliárd forinttal növelheti a nemzetgazdaság teljesítményét. A frissen végzett informatikusok egyébként szerencsés helyzetben vannak, hiszen az a kétezer fő, aki évről évre befejezi felsőoktatási tanulmányait éppen hogy pótolni tudja a nyugdíjba menő állományt, vagyis könnyedén válogathat a nettó 175 000-200 000 forintos átlagfizetésű állásokból. A jól képzett informatikusok iránti folyamatosan növekvő igényt az is alátámasztja, hogy a Qualysoft statisztikái szerint az olyan kurrens területeken, mint amilyen a JAVA fejlesztőké, az elmúlt évben az álláskeresők bérigénye tapasztalattól függően átlagosan 21-27 százalékkal nőtt.

A cég nyár folyamán a Pécsi Tudományegyetemmel közösen indította útjára a JAVA képzést biztosító JAVA Akadémiát, valamint a Qualysoft Tehetség Program keretén belül ERP és JAVA gyakornoki lehetőséget is nyújt bizonyos felsőoktatásban részt vevő diákoknak, akiknek ezután munkalehetőséget is felajánl a vállalat.

A Qualysoft idén először, október 15-én és 16-án a Műegyetemi Állásbörzén is meghirdeti betöltetlen pozícióit, amely több mint 70, főleg C#, C++, JAVA fejlesztőt jelent, de keresnek pályázókat tesztelői és projektmenedzseri munkakörbe is. Az érdeklődők – azon túl, hogy tesztelhetik tudásukat a cég munkatársai által készített, táblagépre szánt kvízjátékon – személyesen találkozhatnak a fenti területek szakértőivel, valamint feltehetik kérdéseiket akár a cég felsővezetőinek is, akik szintén kilátogatnak az állásbörzére.

A Magyarországon közel 300 főt foglalkoztató vállalat a válság idején is stabil növekedést tudott felmutatni; idén már 50 új szakember kezdhette meg a munkát Budapesten, illetve több vidéki nagyvárosban. A vállalatra jellemző szakmai diverzitásnak köszönhetően az ott dolgozók egymástól teljesen eltérő kompetenciaterületeken is kipróbálhatják magukat – köszönhetően többek között annak, hogy a cég hivatalos vizsgaközpontként belső szakembereink lehetőséget ad átminősülésre -, sőt a globális ügyfélkörnek köszönhetően akár külföldön is szerencsét próbálhatnak.
  • 2023.02.08Az MT. új szabályai - munkajogi aktualitások, változások 2023. Az Országgyűlés 2022. decemberében módosította a munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvényt, mely több pontban is módosult a korábbiakhoz képest. On-line programunk keretében szeretnénk bemutatni résztvevőinknek a módosításban érintett részeket, aktualitásokat gyakorlati megközelítésben. Részletek Jegyek
  • 2023.02.15Hoshin Kanri képzés A Hoshin Kanri, amely a minőségi termékek és szolgáltatások biztosítása érdekében a változásmenedzsment projektek lebontásával segíti elő az egész vállalatra kiterjedő stratégiai tervezést, ezáltal megvalósítja a munkafolyamatok racionális napi menedzsment rendszerének hosszú távú kialakítását a szervezetnél. A Hoshin Kanri módszer megismerése és a stratégiai célok lebontása, célmegállapodások megkötése, erőforrás és projekttervek, akció meghatározása a célok elérése érdekében. Részletek Jegyek
  • 2023.02.16Lean black belt képzés A képzés során a résztvevő megismerhetik azokat a haladó és új lean módszereket, illetve az Ipar 4.0-hoz kapcsolódó fejlesztéseket, amelyek ráépülnek és kiegészítik a korábbi lean ismereteiket, ezzel szélesebb körben tudják a szervezetüknél folyó lean bevezetést támogatni. Részletek Jegyek