Megjelent: 5 éve

A menekültválság 10. napja

A Keletiből 7.15-kor elindult a Münchenbe tartó vonat, óriási volt a tömeg, volt dulakodás is, ketten rosszul is lettek. Röszkén reggel még nyugalom volt, de folyamatosan érkeznek a zöldhatáron az újabb és újabb csoportok a gyűjtőpont felé. Mindenki az Európai Bizottság elnökére figyel ma.

Többen rosszul lettek a Keletiben

Hegyeshalomnál reggel továbbra is zavartalan a vonatforgalom, és egyelőre a gépkocsikat sem ellenőrzik. A Keletiből 7.15-kor elindult a Münchenbe tartó vonat, óriási volt a tömeg, volt dulakodás is, ketten rosszul is lettek. A Híradó tudósítása szerint 200-an vártak a vonatra, a rendőrök kisebb csoportokban engedték be őket, az emberek meglehetősen türelmetlenek voltak. Az aluljáróban sokan táboroznak, a tranzitzónában kevesebben, mint néhány napja.

Legközelebb 8.10-kor indul egy szerelvény Győrbe, 150 embert engednek fel a vonatra, ismét nagy a torlódás.

Röszkén reggel nyugalom volt

(06:55) Röszkén reggel még nyugalom volt, de folyamatosan érkeznek a zöldhatáron az újabb és újabb csoportok a gyűjtőpont felé, amely, úgy tűnik, mostanra kinőtte magát – jelentette az M1 Híradó tudósítója. A területen nagyon sok a szemét, amely már a sátrak elől veszik el a helyet.

Az Európai Bizottság elnöke ma bejelent valamit

Az Európai Bizottság elnöke szerda délelőtt megtartja első évértékelő beszédét az Európai Parlament strasbourgi ülésén. Az is kiderül, pontosan milyen indítványokat tesz Jean-Claude Juncker az unióba irányuló bevándorlási hullám kezelése érdekében. Több adat már kiszivárgott: így például az, hogy 54 ezer Magyarországra menekült bevándorló átvállalását kéri majd a többi tagországtól.

Szijjártó szerint elhibázott a kvótarendszer

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Népszabadságnak arról beszélt, hogy a kvótarendszer szerinte elhibázott irány, mivel 60 ezer migráns elosztásáról van szó, miközben Magyarországra csak idén 170 ezren érkeztek.

Szakértő: az Európai Unió "feladta" Görögországot

Az Európai Unió "feladta" Görögországot, ez lehet a magyarázata annak, miért nem kéri rajta számon az ott belépő menekültek regisztrálását - mondta Orbán Balázs, a Századvég Alapítvány kutatási igazgatója a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában szerdán. Hozzátette, Görögország menekültügyi rendszerében nagy problémák vannak, a strasbourgi emberi jogi bíróság már 2009-ben megállapította, hogy "a menekültügyi eljárás a kínzás és az embertelen bánásmód tilalmába ütközően zajlik".

Orbán Balázs a magyar helyzettel kapcsolatban elmondta, nemcsak azok a migránsok jelentenek problémát, akik nem hajlandóak regisztrálni, hanem azok is, akik együttműködnek, mert olyan sokan vannak, hogy a magyar menekültügyi rendszer csak nehezen tudja ellátni őket.

A keddi összefoglalónkat itt olvashatja.

Hirado.hu/MTI/Népszabadság
  • 2020.11.17Toborzás a LinkedIn-en és a Facebook-on - ONLINE A Toborzás a LinkedIn-en és a Facebookon 1 napos workshopon délelőtt kérdést kaphat LinkenInnel kapcsolatos kérdéseire, szó lesz továbbá a vállalati oldal fontos elemeiről, karrieroldalról és oldal-analitikákról. Délután példákkal színesítve ismerkedhet meg a kampánykezeléssel, kapcsolati háló felépítésének kérdéseivel és egyéb, Facebookkal kapcsolatos funkcióval. Részletek Jegyek
  • 2020.11.23Művezető képzés A művezetők szakmai továbbképzése a vezetői feladataik eredményes és hatékony ellátására. A résztvevők vezetői, problémamegoldási és termelékenységfejlesztési készségeinek fejlesztése konkrét feladatokon, szituációs játékokon, esettanulmányokon keresztül. Részletek Jegyek
  • 2020.12.05 Teljesítménymenedzsment és motiváció A résztvevők megtanulják, beosztottjaik teljesítményére ható területek helyes menedzselését. Képessé válnak akár munkavégzés közben hatásos, rövid coaching beszélgetések levezetésére. Megismerik a teljesítmény menedzsment eszközrendszerét. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter