Megjelent: 5 éve

"Go, go Budapest!" - kitörtek a gyűjtőtáborból a menekültek

A Hvg.hu délutáni tudósítása szerint alig-alig érkezett busz, ami átvinné a regisztrációs pontra a menekülteket. Csakhogy a gyűjtőtáborban még több százan várnak, és ez újra és újra felkorbácsolja a kedélyeket.

HatársértőkFotó: Kelemen Zoltán Gergely MTI
A hírek szerint előbb a regisztrációs pontnál, majd a gyűjtőpontnál is feladták a jelentős létszámhátrányban lévő, kimerült rendőrök: kora délután 900 ember kitört a gyűjtőtáborból és elszaladt a szántóföldön keresztül az 5-ös út felé. Több mint ezerből menekültből kb. százan maradtak - írta a hvg.hu.

A migránsok délután megállapodtak a rendőrökkel és buszokra szálltak, amelyek közül kettő Kiskunhalasra, egy Békéscsabára indult.

Az MTI tudósítója arról számolt be, hogy kora este még kevesen voltak a gyűjtőponton, de az alkonyat közeledtével sok százan érkeztek Szerbia felől. Sokan azonnal elindultak Szeged felé, a rendőrök pedig rohantak utánuk. Többen azt kiabálták, hogy "go, go Budapest!".

- Több száz migráns hagyta el a röszkei Dugonyi úton kialakított rendőrségi gyűjtőpontot kedd este - jelentette az MTI tudósítója a helyszínről. Az emberek elmentek az M5-ös autópálya közelében lévő csomópontig, ahonnan a régi 5-ös úton indultak el Szeged irányába, a rendőrök kísérték a tömeget. Az 5-ös útról Röszke központjába vezető bekötőútnál rendőrsorfal állította meg a tömeget.

Könnygázt vetettek be a rendőrök

Miután a rendőrök feltartóztatták a menekülteket, tárgyalni kezdtek velük, hogy szálljanak fel a buszokra, amelyek a regisztrációs állomáshoz viszik őket. Egy hangos kemény mag még ezután sem ment el, és csatlakozni akart hozzájuk egy újabb csoport is. A rendőrök ezt próbálták megakadályozni. A bevándorlók egy része ezután megdobálta a rendőröket, ezért használtak végül könnygázt. A rendőrök két hangadót kiemeltek és előállítottak. Ahogy mondják: jogszerű intézkedéssel szembeni engedetlenség miatt indult eljárás a migránsok ellen - írja a Hirado.hu.

Az is a nap híre volt, hogy Orbán Viktor váratlanul ellátogatott Mórahalomra, és azt mondta, fel kell gyorsítani a kerítésépítést. Az EU pedig rendkívüli segélyt küld Magyarországnak. Szintén érdekes hír, hogy
kerítéssel zárnák le a sínt a Horgos-Röszke vasúti szakaszon. A Népszabadság értesülése szerint a szegedi MÁV-igazgatósággal már meg is vizsgáltatták, lehetséges-e egy ilyen kapu létrehozása, jelenleg ugyanis nagy lyuk tátong a határzáron a röszkei sínek mentén. A kapu jelentős biztonsági kockázatot vetne fel.

Hvg.hu/MTI
  • 2020.11.17Toborzás a LinkedIn-en és a Facebook-on - ONLINE A Toborzás a LinkedIn-en és a Facebookon 1 napos workshopon délelőtt kérdést kaphat LinkenInnel kapcsolatos kérdéseire, szó lesz továbbá a vállalati oldal fontos elemeiről, karrieroldalról és oldal-analitikákról. Délután példákkal színesítve ismerkedhet meg a kampánykezeléssel, kapcsolati háló felépítésének kérdéseivel és egyéb, Facebookkal kapcsolatos funkcióval. Részletek Jegyek
  • 2020.11.23Művezető képzés A művezetők szakmai továbbképzése a vezetői feladataik eredményes és hatékony ellátására. A résztvevők vezetői, problémamegoldási és termelékenységfejlesztési készségeinek fejlesztése konkrét feladatokon, szituációs játékokon, esettanulmányokon keresztül. Részletek Jegyek
  • 2020.12.05 Teljesítménymenedzsment és motiváció A résztvevők megtanulják, beosztottjaik teljesítményére ható területek helyes menedzselését. Képessé válnak akár munkavégzés közben hatásos, rövid coaching beszélgetések levezetésére. Megismerik a teljesítmény menedzsment eszközrendszerét. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter