Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 12 éve

A mentősök felét elküldenék?

Újabb, drasztikus mértékű létszámleépítést javasol az Országos Mentőszolgálatnál a szervezet átvilágítását végző cég: a dolgozóknak legalább a negyedét, de akár a felét is elküldené - írja mai számában a Magyar Nemzet. A lap idéz az Egészségügyi Minisztérium megbízásából készített szakértői anyagból, amely a mentőautók számát is csökkentené.

Három lehetséges verziót vázol az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) jövőjéről az Egészségügyi Minisztérium megbízásából készített szakértői anyag. A tárcától kiszivárgott dokumentum szerint a legnagyobb arányú létszámleépítéssel számoló variáció megvalósulása esetén a dolgozók körülbelül felét, több mint 3200 főt küldenének el, így a létszám a jelenlegi mintegy 5900-ról 2670 körülire csökkenne.

A mentőállomások száma változatlanul 220 körül maradna, ám a jelenlegi közel 800 gépkocsit számláló járműparkból mindössze 255-öt tartanának meg. Ez azt jelenti, hogy a mentőállomások túlnyomó többsége csupán egyetlen gépkocsival üzemelne. Az elképzelés szerint az OMSZ betegszállító feladatköre teljesen megszűnne - olvasható a Magyar Nemzetben.

Follow hrportal_hu on Twitter