Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 7 éve

A pedagógusbér-emelés csak az elmúlt évek reálbércsökkenését fedezi

Az ellenzéki pártok sem hagyták szó nélkül az iskolakezdést. Az Együtt-PM és az MSZP is kevesellte a pedagógusbér-emelés mértékét.

Az Együtt-PM közleménye emlékeztet, a pedagógusok béremelésével a kormány mindössze a három éve tartó reálbércsökkenés okozta veszteségek egy részét térítette meg. A jelenlegi, "vaskalapos szemléletű" oktatási rendszer pedig "visszavisz minket a múltba", amiatt "egy emberöltővel fogunk lemaradni nemcsak Nyugat-Európához, hanem a régiós versenytársainkhoz" képest is - írták.

"Államosítás államosítás hátán, dráguló tankönyvek és ellátási gondok, elárult tanárok és aggódó szülők, vezető nélkül maradt iskolák és a jogaiktól megfosztott helyi közösségek" - jellemezte a tanévkezdést az Együtt-PM.

Hasonlóképpen értékeli a helyzetet az MSZP. A párt szerint a pedagógusbér-emelés csupán a Fidesz-kormány kampány- és marketingcéljait szolgálja - közölte Török Zsolt, a szocialista párt szóvivője hétfőn az MTI-vel.

Az ellenzéki politikus Hoppál Péternek, a Fidesz szóvivőjének arra a hétfői kijelentésére reagált, miszerint a rendszerváltás óta nem volt olyan esztendő, amikor a mostanihoz hasonló átgondolt, előre mutató és stabilan kiszámítható pedagógusbér-emelési program vette volna kezdetét Magyarországon.

Török Zsolt úgy vélekedett: megállapítható, hogy kampánycélokból próbálják a köznevelésért felelős államtitkár által "korábban bohócnak és ostobának nevezett" pedagógusokat megvezetni. Ugyanis a pedagógusok egy részének egyáltalán nem emelkedik a fizetése, vagy még kevesebbet is keres majd, egy részük pedig csupán minimális emelést kap - mondta a szóvivő.
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.09.17HR Basic képzés HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni. Jöjjön el képzésünkre és sajátítsa el – évek helyett 11 napban – az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter