Megjelent: 8 éve

A Tesco és a Sanofi az idei Good CSR díjazottak

Átadták a Good CSR program idei elismeréseit. A felelős vállalatok közösségének tagjai közül a Tesco és a Sanofi vehetett át díjat a 2011. év legjobb „B”, valamint „C” típusú fenntarthatósági jelentésének elkészítéséért.

A felelős vállalatok közösségeként létrejött Good CSR programot idén negyedik alkalommal szervezte meg a B&P Consulting. Ebben az évben hét vállalat - MKB Bank, Ringier Kiadó, Sanofi, SPAR Magyarország, Tesco, WWF, B&P Consulting --– csatlakozott ahhoz a programhoz, amely valamennyi tagja számára elvárásként fogalmazza meg GRI alapú fenntarthatósági jelentés elkészítését, vagyis a vállalatok saját társadalmi, gazdasági és környezeti működésének bemutatását. Az elkészített jelentések minden évben több kategóriában versenyeznek a Good CSR díjakért.

2011-ben a Tesco és a Sanofi vehetett át díjat a Good CSR 2011 program díjkiosztóján. Az elismeréseket a program keretében elkészített "B", illetve "C" típusú fenntarthatósági jelentéseik alapján ítélte oda a független szakmai zsűri, amelynek tagjai Liptay Gabriella kommunikációs szakértő, a Magyar Telekom volt kommunikációs igazgatója, Gerencsér Balázs, a NIOK Alapítvány igazgatója, valamint Kőszegi András, a BrandTrend cégvezetője voltak.

A 2011. év "B" típusú fenntarthatósági jelentéseinek legjobbja a Tesco jelentése, amely 64 indikátor segítségével mutatta be a vállalat társadalmi és környezeti teljesítményét. A "C" típusú fenntarthatósági jelentések között a Sanofié lett a legjobb, amely 44 indikátor révén tette átláthatóvá a cég eredményeit. Gerencsér Balázs beszédében kiemelte, hogy a program során elkészített és beadott fenntarthatósági jelentések évről évre egyre magasabb színvonalúak, meglátása szerint azonban a jelentések csak akkor érhetik el céljukat, ha a vállalatok a valóságban is etikusan működnek.

Braun Róbert, a Good CSR programot létrehozó B&P Consulting társtulajdonosa az eseményen elmondta: "Churchill megnyerte a második világháborút, az erről írt könyvéért pedig irodalmi Nobel-díjat kapott. Elvei és hite mellett még akkor is kitartott, amikor a világ egészen más irányba látszott fordulni. Bár a CSR ügye napjainkban egyre inkább háttérbe szorul, ha a vállalatok kitartanak amellett, amit fontosnak tartanak -– nevezetesen a társadalmi felelősségvállalás ügye mellett-–, akkor előbb utóbb győztesei lesznek ennek a csatának."
  • 2020.04.09Online workshopok és E-learning képzések április 9-től Válassza online workshopjainkat fix időben, vagy az e-learning alapú, rugalmas tanulási formát, amelyben bárhol és bármikor, önállóan, a saját időbeosztása szerint sajátíthatja el a tananyagot! Részletek Jegyek
  • 2020.06.127 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz. A júniusi tréningünkre első sorban a B1+/B2 szintű jelentkezőket várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter