Megjelent: 13 éve

A VDSZSZ feljelenti a túlóráztató vasúti vezetőket

A VDSZSZ elnöke feljelenti azokat a munkaadókat, akik úgy próbálják elsimítani a sztrájkhelyzetet, hogy túlmunkát rendelnek el a munkabeszüntetésben részvevők számára.

A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) feljelenti a munkaügyi főfelügyeletnél azokat a vasúti vezetőket, akik törvényellenesen meghosszabbítják a korábban szolgálatban lévő munkaidejét - mondta Gaskó István, a VDSZSZ elnöke.

Az MTI információja szerint Sárospatakon, Halmajban, Szendrőn, Sátoraljaújhelyen, Celldömölkön, Tapolcán, Zalaegerszegen leváltják a sztrájkolókat, illetve túlmunkát rendelnek el a munkabeszüntetésben részt venni nem kívánó vasutasok számára.

Gaskó István elmondta: a munkáltató úgy próbálja megakadályozni a sztrájkot, hogy műszakváltáskor nem engedi szolgálatba állni a sztrájkolót, a korábbi műszakban dolgozónak meghosszabbítják a szolgálatát 12 órán túl, ami törvényellenes és balesetveszélyes. Hozzátette, hogy ezzel az utasok testi épségét és a vagyonbiztonságot kockáztatják.

- Áll a vasút. A MÁV-nak egy-két próbálkozása van a közlekedés biztosítására, de ez súlyosbítja a kárt - fogalmazott VDSZSZ elnöke.

Alig van néhány utas, s az üresen közlekedő vonatok tovább növelik az üzemeltetési költséget - jegyezte meg Gaskó István.


Híradó/MTI
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.09.17HR Basic képzés HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni. Jöjjön el képzésünkre és sajátítsa el – évek helyett 11 napban – az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter