Megjelent: 12 éve

A veszteségek ellenére idén is megdőltek a jutalomrekordok

Miközben a jelzálogpiac felborulása miatt 74 milliárd dollárral csökkent a cégek piaci értéke, a legnagyobb pénzintézetek 186 ezer munkatársa a tavalyi 36 milliárd után az idén 38 milliárd dolláros összjutalmat vehet fel -értesült a Napi Gazdaság.

A vezető New York-i befektetési bankok részvényesei valószínűleg elszámolnak tízig, mielőtt kimondják az első szót, ami eszükbe jut arról, hogy a társaságok munkatársainak jutalma az idén is rekordot dönt.

A legnagyobb pénzintézetek 186 ezer munkatársa ugyanis, a tavalyi 36 milliárd után az idén 38 milliárd dolláros összjutalmat vehet fel. Az összegből 9 milliárd dollár a különböző vállalatfelvásárlások során végzett tanácsadói munkákért járó fizetés, 5 milliárd az első tőzsdei bevezetésekben való közreműködés jutalma, míg a maradék jelentős részét a kötvények sikeres értékesítéséért vihetik haza a banki munkatársak.

A munkavállalói bónuszok utoljára 2002-ben csökkentek az ágazatban, abban az évben, amikor az S&P-500 index 23 százalékkal esett és csődbe ment az Enron energiaszolgáltató, illetve a WorldCom médiaóriás.

Annak, hogy miként nőhetnek a munkatársak juttatásai egy olyan évben, amikor munkaadóik nagy veszteségeket könyvelnek el, két magyarázata van a szakértők körében. Az egyik szerint a befektetési bankok nem mutatkozhatnak zsugorinak, mert elvesztik legjobb embereiket. Míg a másik szerint a társaságok legtöbb üzletága, például a vállalati akvizíciókat közvetítő divíziók jól teljesítettek, így azok dolgozóitól nincs miért megtagadni az év végi jutalmat.

Napi Gazdaság


  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter