Megjelent: 13 éve

A veszteségek ellenére idén is megdőltek a jutalomrekordok

Miközben a jelzálogpiac felborulása miatt 74 milliárd dollárral csökkent a cégek piaci értéke, a legnagyobb pénzintézetek 186 ezer munkatársa a tavalyi 36 milliárd után az idén 38 milliárd dolláros összjutalmat vehet fel -értesült a Napi Gazdaság.

A vezető New York-i befektetési bankok részvényesei valószínűleg elszámolnak tízig, mielőtt kimondják az első szót, ami eszükbe jut arról, hogy a társaságok munkatársainak jutalma az idén is rekordot dönt.

A legnagyobb pénzintézetek 186 ezer munkatársa ugyanis, a tavalyi 36 milliárd után az idén 38 milliárd dolláros összjutalmat vehet fel. Az összegből 9 milliárd dollár a különböző vállalatfelvásárlások során végzett tanácsadói munkákért járó fizetés, 5 milliárd az első tőzsdei bevezetésekben való közreműködés jutalma, míg a maradék jelentős részét a kötvények sikeres értékesítéséért vihetik haza a banki munkatársak.

A munkavállalói bónuszok utoljára 2002-ben csökkentek az ágazatban, abban az évben, amikor az S&P-500 index 23 százalékkal esett és csődbe ment az Enron energiaszolgáltató, illetve a WorldCom médiaóriás.

Annak, hogy miként nőhetnek a munkatársak juttatásai egy olyan évben, amikor munkaadóik nagy veszteségeket könyvelnek el, két magyarázata van a szakértők körében. Az egyik szerint a befektetési bankok nem mutatkozhatnak zsugorinak, mert elvesztik legjobb embereiket. Míg a másik szerint a társaságok legtöbb üzletága, például a vállalati akvizíciókat közvetítő divíziók jól teljesítettek, így azok dolgozóitól nincs miért megtagadni az év végi jutalmat.

Napi Gazdaság


  • 2020.12.05 Teljesítménymenedzsment és motiváció A résztvevők megtanulják, beosztottjaik teljesítményére ható területek helyes menedzselését. Képessé válnak akár munkavégzés közben hatásos, rövid coaching beszélgetések levezetésére. Megismerik a teljesítmény menedzsment eszközrendszerét. Részletek Jegyek
  • 2020.12.10Vezetői képzés - Emberek vezetése modul (C) A vezetői képzés célja az elméleti és gyakorlati vezetői tudás és kompetenciák fejlesztése. A résztvevők a képzésen megismerik a csapat és szervezetépítés és a munkatársak fejlesztésének, vezetésének és értékelésének alapvető vezetői eszközeit. A képzés résztvevői elsajátítják azokat a gyakorlatban alkalmazható technikákat, amelyek segítségével javítható a munkatársak elkötelezettsége és teljesítménye. Részletek Jegyek
  • 2021.01.25HR Üzleti Vezető Mentoring és Workshop online program Inspirációt és támogatást nyújt HR vezetőknek és a jövő HR vezetőinek az üzleti vezetővé válásuk útján. Ajánlom minden olyan HR vezetőnek, aki szeretné a HR funkciót üzletközpontúbbá tenni, meghatározó hatással lenni üzletre, stratégiára, döntésekre, nagyobb bizalmat, hitelességet és befolyást szerezni a felsővezetésben. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter